Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ИЗ СОЧИЈА: Надам се добрим вестима после састанка са Путином, хвала грађанима Србије на подршци

24.11.2021. 18:48
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

Председник Србије Александар Вучић обратио се нацији из Сочија

Он је данас стигао у Сочи и тиме је започео своју посету Русији. Вучић ће се сутра састати са председником Русије Владимиром Путином. Главна тема сусрета двојице лидера биће гас, али ће се разговарати о још важних тема. 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

Председник Русије Владимир Путин и његов српски колега Александар Вучић ће се на сутрашњим разговорима у Сочију, између осталог, фокусирати и на решење косовске кризе, наводи се у саопштењу званичног Кремља.

Захвалност грађанима Србије

- Надам се добрим вестима после састанка са Путином, хвала грађанима Србије на подршци, закључио је председник Србије.

О гасу

Приоритет је, како је додао, обезбедити довољне количине гаса и струје.

- Сећам се 2017. када су завршени председнички избори, део људи је живео у свом балону на социјалним мрежама. Тако је и са овим људима, они свакога дана говоре о угоржености од Рио Тинта. Угорженост не постоји, угрозили су државу јер она није добила ни динара - рекао је Вучић.

Како каже, неко је сигурно имао користи, али не држава, јер се никоме тек тако не дају истражна права.

Председник је објаснио да је данас у неверици чуо флоскулу "у ово тешко време" и да се пита када је то било боље време.

- Пре десет година је било боље време? У чему? У ком сегменту? - питао је Вучић.

Додао је да је тражио од Владе Србије да интервенишу на тржишту и заштите купце од неконтролисаног раста цена.

- Имамо брашна, пшенице и свега. Имамо много робе у Робним резервама и оне служе да утичемо на тржиште у време кризе - истакао је Вучић.

Говорећи о мерама у борби против беле куге, председник је рекао да ће помоћ за друго дете бити још већа од помоћи за прво и те да се тражи начин како са се велике фирме обавежу да изграде вртиће.

Председник о Рио Тинту и протестима на Макишу

- Рио Тинто у Србију нико од нас није довео, већ предстваници бившег режима који данас учествују у протестима. Осам година пре нашег доласка на власт, а девет споразума су са њима потписали. Тада им литију није сметао? - рекао је председник Србије.

"МАЛТРЕТИРАЈУ ЉУДЕ И ТЕРАЈУ ИХ ДА БУДУ НА СКУПУ" Вучић о еколошком протесту у Београду: Они су у стању да прете

"МАЛТРЕТИРАЈУ ЉУДЕ И ТЕРАЈУ ИХ ДА БУДУ НА СКУПУ" Вучић о еколошком протесту у Београду: Они су у стању да прете

Они позивају глумце, малтретирају људе да буду при том скупу "еколога". У стању су да прете. Видећемо шта ће Рио Тинто имати да нама понуди. 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

- Како сте дошли уопште на те протесте? Говорите нам о свему томе, а колико сте само цигарета запалили? Кога лажете, кога обмањујете? 

- Немојте мислити да Виола Фон Крамон више воли Србију од нас самих - додао је председник и рекао да је јако нервозан јер је велики безобразлук да неко помисли да друга страна иде протв Србије, а директно ради против нас и напоменуо да га нико не може убеђивати у то да неко ко жели независно Косово жели добро Србији.

"Вратићу се или као пуковник или као покојник"

Председник Србије изјавио је ово, током интервјуа са руским новинаром Александром Соловљевим, на шта му је познати новинар одговорио да ће се вратити као генерал пуковник.

- Руси знају колико је Србија јака, а ми сви знамо колико они воле Србију као што ми волимо Русију. Соловљев је мени одговорио у шали, више навијачки - додао је председник.

Захвалност Путину, изграђени добри односи Србије и Русије

- После свих 18. сусрета са руским председником, изграђено је велико поверење. Ово је наш 19. сусрет. Подсетићу вас тешке 2015. године, када су покушавали да нас означе као геноцидан народ. Тада смо захваљујући разговорима са Путином успели да таква Резолуција буде изгласана - рекао је он.

- Ово је од суштинске важности за Србију, прокоментарисао је председник на почетку.Од формата је много важнији резултат. Са Путином ће на столу бити много тема, једна од њих гас - навео је председник Србије.

- Хвала Путину на поштовању које указује Србији, то је лепа вест за наше грађане. За нас је много важнији резултат - рекао је Вучић.

- Сигуран сам да председник Путин разуме то што смо ми они који се боре. Председник Русије Владимир Путин је увек разумео тежину позиције у којој се налази наша земља - рекао је председник. 

- Верујем да због тог поверења и односа имамо право да се надамо - навео је председник Србије и додао не крије да је нервозан и да има трему.

Како је додао, Путин има поверења у нас, али исход разговора је неизвестан.