Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"ПИТАЊЕ ЈЕ КАКО ЋЕМО ПРЕЖИВЕТИ У НАРЕДНИХ ШЕСТ МЕСЕЦИ" Вучић предвиђа мрачан сценарио за зиму - биће НЕСТАШИЦЕ ХРАНЕ (ФОТО)

16.09.2022. 13:29
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Председник Србије Александар Вучић обраћа се грађанима уживо из Председништва на телевизији Пинк.

Поводом доделе ордена мађарском премијеру Виктору Орбану председник Србије Александар Вучић рекао је да је за нас важно, осим признања које је Орбан заслужио јер је на страни Србије то што се разговарало о предстојећој јесени и зими.. 

"Научењак са пашњака - Михајло Идворски Пупин" Погледајте најновију епизоду Стабилократије (ВИДЕО)

"Научењак са пашњака - Михајло Идворски Пупин" Погледајте најновију епизоду Стабилократије (ВИДЕО)

"ЛАКО ЈЕ КРОЈИТИ ПОЛИТИКУ ИЗ ПАРИЗА И БЕРЛИНА" Орбан оштро о Западу: Ми смо патуљци који уводе санкције енергетском џину!

"ЛАКО ЈЕ КРОЈИТИ ПОЛИТИКУ ИЗ ПАРИЗА И БЕРЛИНА" Орбан оштро о Западу: Ми смо патуљци који уводе санкције енергетском џину!

"ОД НОВЕМБРА ВИШЕ НЕЋЕМО УВОЗИТИ РУСКУ НАФТУ" Председник изнео нову мрачну прогнозу - чека нас ТЕШКА ЗИМА

"ОД НОВЕМБРА ВИШЕ НЕЋЕМО УВОЗИТИ РУСКУ НАФТУ" Председник изнео нову мрачну прогнозу - чека нас ТЕШКА ЗИМА

- Орбан сматра да су наредних шест месеци одлучујући - додао је Вучић.

Вучић је рекао да је суштина то што ће домаћинства живети теже, али да ће суштина бити то чија привреда ће успети да преживи.

- Немачка ће то сигурно преживети... Она ће успети уз све проблеме, вероватно и Француска и Шпанија - оценио је Вучић и додао да ће опет доћи до губитка радних места.

Председник Србије рекао је да је јако важно да се сачува рекордно ниска стопа запослености у Србији.

- Треба да видимо и како можемо да увозимо електричну енергију од Мађарске, од њихове нуклеарке... Да видимо на који начин то можемо да направимо - рекао је Вучић и додао да је са Орбаном гледао како да дође до решења.

Он наводи да је са премијером Мађарске причао и о томе да Србија буде делимичан власник њихове нуклеарне електране. 

Вучић је рекао да нам предстоји јесен и зима са много проблема, али да ће се трудити да се све реши.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

- Питање је како ћемо да преживимо и ко ће да преживи у наредних шест месеци - каже Вучић. 

Председник Србије се осврнуо и на писање Гардијана, на нападе на њега и рекао да је поред тога јако важно имати пријатеље у окружењу.

- Биће велике несташице хране, не само у Африци, већ и у другим деловима света - казао је Вучић и рекао да су две афричке земље већ tražille да откупе храну од Србије.

Председник Србије је упозорио да ни у Европи неће бити довољно хране и казао да народ трпи последице рата у Украјини.

Како додаје, компликују се ствари и око Европске комисије, а исход тога може да буде и да Русија искључи гас за Европу.

- Онда није битна цена гаса, онда гаса нема. Ништа више није немогуће, зато смо се сагласили да се око свега помажемо - изјавио је Вучић и додао да је на ручку данас био и Милорад Додик, те да се разговарало и о помоћи Мађарске Републици Српској.

- Будимпешти је тешко, али нама је теже - оценио је Вучић и додао да се Србија налази на лепо местиу, Београд је прелепо позициониран град, који је увек био на мети свих освајача.

О седници Скупштине 

Поводом речи Срђана Миливојевића, да ће његов син и брат бити пронађени као Гадафи, Вучић каже да је опозиција немоћна да победи аргументима.

- Када дођете до ове ситуације, да вам кажу да ће вам дете завршити као Гадафи, да видите у сали да они чак нису ни шокирани тиме...видите да је то све ок, јер се то не односи на њих... Они причају о спотовима, а одобравају то што ће неко неком мушко дете да силује - казао је Вучић и додао да је Миливојевић после гостовао у свим опозиционим медијима.

Како истиче, он се бавио чињеницама, није дирао ничију породицу, а они су написали то што су написали.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

- Ја сам синоним јер сам највећи борац за Србију. Битно је то урадити у две фазе, прва је самовиктимизација, јер су они жртве јер су повредили пословник, а друга тачка је криминализација државе, криминализација председника... А онда нису имали аргумент ни за шта. Ништа нису могли да кажу, све су биле измишљотине - нагласио је Вучић и додао је да је опозицији највећи проблем био то што се он појавио и што је показао разлику између озбиљне политике и политике парола и критике.

- Ја нисам дриблао никога, ја сам износио чињенице, а чињенице увек победе - истакао је Вучић.

Председник Вучић се осврнуо и на то што опозиција није победила на свом радном месту.

- Ја сам тамо био 11 и 14 сати тамо без прекида, а ако саберете чланове њихових група, они су тамо били толико укупно заједно, колико сам ја био сам - навео је Вучић и упитао како онда они мисле да победе.

- Појео сам једну штанглицу чоколадице за цео дан и спремили су ми два пута шумеће таблете - открио је Вучић.

Како каже, 14 сати је седео на месту и сваком је показао поштовање и сваком је одговорио, а са друге стране се видело да поједине не интересује Косово и Метохија.

- Мени је било важно да људима који су желели то да чују покажем да је нама стало да се боримо - нагласио је Вучић и додао да ако је у нашој скупштини седео 14 сати, онда народ може да замисли како се тек за своју земљу боримо у Бриселу.

Вучић је навео и како су представници опозиције говорили у Скупштини и о крађи референдума и додао да се тиме видело и да они имају само жељу за влашћу.

О прајду

Вучић је рекао да очекује да ће се поштовати одлука Министарства унутрашњих послова.

- Нећу да се бавим темом која нам је наметнута, ни онима који су за ни који су против. Сви учествују у хибридном рату против своје земље - казао је Вучић.

Вучић је рекао и да је сутра промоција најмлађих официра Војске Србије, која ће бити одржана испред Дома Народне скупштине у Београду, а да се о томе и не говори.

Увреде премијерки

- Замислите те хероје, њих је било десетине, а она је била једна - рекао је Вучић поводом увреда на рачун премијерке Ане Брнабић и подсетио да се нико није извинио због тога.

Повећање плата и пензија

Вучић је најавио велика повећања плата и пензија и рекао да се мора водити рачуна о свему.

- Хоћемо да и они који нас не воле кажу "Еј, решиће то Вучић, Брнабић, Мали и остали". Немој да се лажемо, баш је тако - рекао је Вучић и истакао да нас чека велика борба.

- Предстоји нам велико повећање плата. Иде нам ускоро повећање пензија, за два месеца исплаћујемо прве значајно увећане пензије. У сваком случају то су наше бриге. Гледамо како и шта око новца. Све што плаћате морате да платите у девизама. Гледамо да се људи не муче, чак и они који нас не воле гледамо да кажу "решиће то Вучић, Брнабић, Мали". Само код нас постоји то да шта год да се мења у свету, ако иде на горе, нас се не тиче, као да се ништа не дешава. Пред нама је тешка борба, не лака зима. И данас смо нашли нека решења. Сваки дан је борба. У Њујорку нас очекује велика борба - оценио је Вучић.