Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋ НАКОН САСТАНКА СПС и СНС: Наставља се сарадња! (ФОТО/ВИДЕО)

26.10.2021. 17:04
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Састанак је одржан у седишту напредњака на Новом Београду у 17 сати

Делегација СНС, на челу са председником Александром Вучићем разговарала је данас са делегацијом СПС, коју предводи лидер социјалиста Ивица Дачић.

ВУЧИЋЕВИЋ ЕКСКЛУЗИВНО ОТКРИО: Ево због чега председник Вучић све чешће носи ролке

ВУЧИЋЕВИЋ ЕКСКЛУЗИВНО ОТКРИО: Ево због чега председник Вучић све чешће носи ролке

ВУЧИЋ САОПШТИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ: Председник најавио повећање плата и пензија (ВИДЕО)

ВУЧИЋ САОПШТИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ: Председник најавио повећање плата и пензија (ВИДЕО)

ОДГОВОР НА СВЕ КРИЗЕ ПОТПУНО ЈАСАН - ДОГОВОР ТРИ НАРОДА: Вучић угостио Драгана Човића (ФОТО)

ОДГОВОР НА СВЕ КРИЗЕ ПОТПУНО ЈАСАН - ДОГОВОР ТРИ НАРОДА: Вучић угостио Драгана Човића (ФОТО)

 

 

 

Обраћање председника Вучића

- Верујем да наши разговори иду у најбољем смеру, наша сарадња ће дефинитивно бити настављена - рекао је Вучић.

Како каже, оно што је важније од свега, то је да постоји добра воља у обе политичке партије.

Председник је најавио и нову скупштину странке, и да је то прилика да изађу са документима са планом и програмом странке СНС.

- Сматрамо да је важно да пред људе изађете са извештајем онога што сте урадили, са планом и програмом, ане са увредама политичких противника, јер то је манир оних који су слаби - рекао је председник.

- Некада арогантно звучи када кажете да смо највећа политичка партија у западном Балкану, али никада нисмо задовољни, увек треба да проширујете своје капацитете, жељу и вољу људи да направимо од Србије још боље место за живот - говори Вучић.

Очекују да Србија буде број један у Европи, а председник истиче да је то је историјски успех.

- Када саберете стопу раста и мислим да је то велики успех грађана Србије и желим да им честитам на томе. Од тога ћемо имати веће плате, веће пензије, више путева, пруга, имаћемо више и цркава и манастира, изграђене чистије градове, више чистијег ваздуха - изјавио је председник.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

О саопштењу Стејт департмента и изјаве Бесљимија да "неће бити формирања СЗО", као и непоштовању Бриселског споразума.

- Веома сам забринут због њихових речи. За њих не важи правни акти. Међународна заједница реагује на то благо, онда смо у проблему. Бесљими је тај који нам је говорио да им не пада напамет да испуне Брислески споразум - рекао је председник.

Одговарајући на питање новинара, Вучић је рекао да неки чекају из одређеног разлога 6. новембар. Додаје да планирају да заузимају Валачу у наредном периоду, као и да би то биле катастрофалне и ужасне вести за целокупан наш народ, али такође, додаје да није сигуран да би то биле и добре вести за њих.

- Неко ко жели такве ствари да чини, мора добро да размисли. У сваком случају, нисам срећан због такве ситуације, ми немамо куд - рекао је Вучић.

Како каже, зато је важан Бриселски споразум, и додаје да, ако мисле да њима то одговара, каже, плаши се да су се преварили.

- Код нас су долазили њихови министри и није био никакав проблем. Да су ме питали рекао бих да не видим проблем да учествују на такмичењу, не могу да улазим у сваки детаљ увек, али хвала Немачком амабасадору што нас је упозорио, зато ћемо инсистирати на иницијативи Отворени Балкан - рекао је Вучић.

Прокоментарисао и нападе и протесте испред кућа чланова Кризног штаба

- Није спорно да ће нечије туђе службе да покушавају да пронађу увек неке људе који би могли да унесу нешто више запаљиве атмосфере на скупове, јер ми не одговара стање у Србији, али не мислим да су Албанци то организовали. То су организовали, нажалост, неодговорни Срби. То су потпуно исти људи који су организвали скуп у јулу. Долазили су испред куће доктора Тиодоровића, то је толико скандалозно, да немам речи - рекао је Вучић, и додаје:

- Ви сте дошли испред куће Кона и Тиодоровића и вичете Кону да је менгеле! Што је менгеле? Зато што се без динара труди да сачува животе и то углавном неодговорних људи који трпају неку маст у нос и бели лук у уши.

- Ово је земља одговорних људи! Нећете да тучете никога! Моја пуна подршка лекарима који се боре за животе људи, па ће сутра да дођу код тих истих лекара. Ја сам од барем 10 својих пријатеља чуо: "Извини, што смо те нападали прошле године" - изјавио је председник.

- Сада је трећи дан како минимално падају бројеви, али оно што ми имамо, видимо минимални пад, али није довољно да кажем да је реч о тренду - изјавио је Вучић у наставку.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Вучић је рекао у наставку и како његови политички противници имају огромну предност, пре свега због новца којим се разбацују, као и због тога што у својим рукама имају тајкунске медије који нон-стоп воде кампању против Владе Србије, СНС-а и њега.

- Ја прво мислим да наши политички противници имају огромну предност, имају толико новца да могу да се разбацују, имају толико тајкунских медија који ништа друго не раде осим што 24/7 воде кампању и против Владе и протви мене и против наше странке. Ја мислим да они немају страх, и не би требало да имају страх од победе, јер готово извесно побеђују. Наше је да се боримо - додао је Вучић.

Вучић је затим у наставку изјавио и како је Ивица Дачић рекао да је за СПС једино прихватљиво да кандидат СНС-а буде управо он, а затим је председник Србије подсетио да је и Александар Вулин нешто раније имао сличну изјаву.

По свему судећи, заједнички кандидат СНС-а и СПС-а на председничким изборима биће Александар Вучић.

- Нисмо договорили све. Дачић је реако да је за СПС, ако би имали заједничког кандидата, кандидат СНС-а будем ја. Вулин је рекао нешто раније да неће да подржи кандидата, ако то не будем ја. Морамо да видимо како ћемо да направимо листе да би се супротставили тајкунима. Разговарали смо, пре свега, о ономе што треба да се уради за Србију и да не урадим против Србије, као што су све неки у прошлости чинили - рекао је Вучић.

Поново се након питање новинарке, осврнуо на протесте испред кућа Тиодоровића и Кона. На који начин ће држава обезбедити њихову сигурност? Као и о компанији Линг Лонг, и њиховим радницима, у каквом окружењу раде и како живе кинески радници у Србији.

- Сваки дан ми је био радни, буквално сваки, али нисам стигао тиме да се бавим. Чинило ми се да имам нешто битније да радим у том тренутку што ће донети добро грађанима Србије. За мене су увек најважнији услови у каквим раде српски радници пре свега - рекао је председник Вучић.

Председник је упитан и о аеродрому у Требињу и реакцији Хрватске на овај пројекат.

- Није то питање само аеродорома, то је питање свега. То је аеродором који гради Република Србија, није важно што су написали "Вучићев аеродром". Све што градимо градимо за Србију. Неће припадати мени! Ја то не градим у приватне сврхе. Мени је нешто друго запарало уши и очи, а то је да је доказ наше експанзионистичке политике. Како је могуће д аза то нису оптужили Немачку или Француску, све што важи за све друге не важи за Србију. Зато што је Србија данас много јача и то не могу да поднесу.

 

Делегација СПС-а стигла у просторије владајуће странке

Делегација СПС-а на челу са Ивицом Дачићем стигла је у просторије СНС-а. Разговори о даљој сарадњи су у току након чега се очекују и изјаве за медије.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

 

Разговори о даљој сарадњи

Дачић је јуче, навео да ће причати о моделима сарадње, која је, каже, неспорна.

Најавио је и да се ради на припреми одређеног документа који ће бити потврда сарадње две странке.

Дачић тврди да је једини могући заједнички кандидат Александар Вучић, а да је на председнику одлука да ли ће се поново кандидовати или не.

Додао је и да је подршка коју пружа Вучићу у интересу Србије, те да се зато неће кандидовати за председника и додао да је циљ СПС-а да на изборима пређе 10 одсто.

У послењих девет година колико ове две странке сарђују, каже Дачић, није било ситуације у којој су он и председник имали различита мишљења, јер се политички разумеју.