Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋ У "ЋИРИЛИЦИ" Алтернативу немам, имам само једну земљу - постоје они који желе да СРУШЕ СРБИЈУ (ФОТО)

07.02.2022. 21:42 23:46
Пише:
Србија Данас
Ćirilica
Ћирилица / Извор: Фото: Happy ТВ Printscreen

Председник Србије Александар Вучић био је гост "Happy" телевизије у емисији "Ћирилица".

Председник Вучић је у емисији причао о свим актуелним темама. Уживо обраћање могли сте да пратите на нашем сајту.

О радницима из Кине

Присетио се и срамног писма Европског парламента која је коментарисала како је српска полиција употребила прекомерну силу, у оним данима када је код њих био хаос, а ми нисмо ни извели полицију на улицу.

- Кажите онда људима шта то значи и да треба да се селе и из Бора и из других места у којима послују кинеске компаније. Од чега да живимо ако истерамо све инвеститоре. Не можемо да терамо људе да пасу траву, а следећи захтев је да побијемо краве јер оне производе метан. Због тога ће бити следећи протест наредне године - рекао је Вучић. 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Happy ТВ Printscreen

- Дојче веле је скоро створио нову моду, а то је да нам деца нису потребна, јер загађују ваздух. Људи мало је превише, мало сте претерали. Ми ове године улажемо 20 посто више него прошле године у Боеграду. Весић и Ирена имају фантастичне програме за Србију, и министартсво финансија које проналази новац за све то. За све општине у Србији смо обезбедили пројекте за пречиштавање отпадних вода, тако ће Србија бити попут Аустрије, Швајцарске - навео је председник.

- Србија више никада неће бити неразвијена земља, али не сме да остварује профит као неке земље. Они не крију и хвале се тим ко је шта платио, да ли Рокфелер или неко из  Немачке. То је суштина и то је оно што људи треба да знају, то нема никакве везе са чистим ваздухом. Неки људи су заиста били забринути за своју средину, али ови овде, политички преваранти из центра града који имају по неколико аутомобила и не смета им да сваки дан загађују свој град, нама ће да врше придике. Размислите само зашто Рокфелер то плаћа? Да ли зато што воле Србију? Да ли неко верује у то, позивам људе да ставе прст на чело и да размисле о томе - рекао је Вучић. 

О политици СНС-а и Александру Шапићу

- Александар Шапић ће приказати најбољи програм, верујем. Не потцењујем туђи рад, али Шапић има добру енергију. Наша политика је да све време радимо заједно. Да радимо са Бошњацима нашим, Словацима, Бугарима, Ромима, наравно, рекао је.

- Смејали сте ми се када сам рекао, али данас имамо на Београду на води 1200 радника који нису из Србије. Ми имамо на Моравском коридору преко 1300 радника који нису грађани Србије, Турци, Indijci...Bangladeštanci. Јесам ли био у праву?- Био сам. Дојче веле је недавно произвео нову моду: деца нам нису потребна зато што нам узимају чист ваздух, и може да дође до додатно  емисије ЦО2. Деца и млад брачни пар се одлучио да нема деце, да нас спасу – па људи, мало сте претерали, зауставите се. Супер, треба убити децу Александра Вучића зато што излучују емисију ЦО2 , рекао је председник. 

О нападима на Србију

- Ја размишљам о томе само колико колико и када крећу исплате пензија, колико и када креће исплата младим људима поново, имамо ли увек да исплатимо плате и пензије, имамо ли новца за енергенте, да купимо довољно од мазута, дизела, бензина, керозина којег немамо довољно у резервама, и инвестиције ме занимају, рекао је председник. 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Happy ТВ Printscreen

- Имате део људи који желе да сруше Србију. Угрожавамо ли некога у региону? – Никог. Али Србија је много јача. Наше оружје, наша војска, полиција – то није иста земља. Имали смо дивне војнике, официре, она не туче народ, она није убила Ранка Панића, то су радили у неко друго време. 

Ситуација у свету

Говорећи о ситуацији у свету и украјини Вучић је рекао да се нада да неће доћи до ескалације.

- Верујем да ће Руси и Украјинци, то јест Руси и Американци наћи заједнички језик и онда немам бриге ни за развој Србије, јер нас може да поремети само велика светска криза. Данас је дато наређење за повећање наших робних резерви брашна, масти и слично. Све то треба да купите, да обезбедите паре, и све то радимо без да угрозимо стопу јавног дуга. Људи нису осетили, ниједна кућа није остала без грејања. Ја сам знао да ће све да иде у небо, и гас и угаљ и нафта. То је требало да знам онога дана када сам видео да је Кина почела све да купује. Ипак смо у предности над осталим земљама које још увек ништа нису почеле да купују - рекао је Вучић. 

О Ђоковићу

- Држава је била дужна према Новаку. Он је симбол наше земље. Ђоковић је говорио о тенису, никада о политици. Није он говорио да ће ме подржати на изборима. Срамотно је да о њему говоре и да га нападају. Ја са њим нисам близак, али имамо коректан однос - рекао је председник.

Aleksandar Vučić i Novak Đoković
Александар Вучић и Новак Ђоковић / Извор: Фото: Printscreen

- Дошао је код председника државе, то раде сви спортисти. Ми имамо коректан однос и ја сам се трудио да му помогнем јер је то мој посао. Држава је преузела и више мера него што је моралаа, јер је Новак симбол победничке Србије. Новак је рекао хвала и то је нормално. Ми сада размишљамо како да подижемо тениску Србију, то је наш интерес. И сада ће одмах бити негативни коментари. Ја никада нећу рекли да ме је Новак подржао на изборима. Мене Новак обрадује сваком својом победом, али ја не могу да се китим његовим радом. Ми морамо да будемо уз њега и када га цео свет напада. Ти људи показују да они нису у стању да поднесу другачије мишљење

Вучић "разобличио" опозиционаре

- Београд ће бити центар за развој, центра 4. индустријске револуције. Мења се Србија, мења се све. Неки људи кажу да ће плата лекарима да буде 1000 евра, а већ је - навео је Вучић и прочитао податке.

- Ја тим људима ни име нећу да помињем - рекао је председник.

Председник је рекао да никада није чуо да се неко припрема за кампању са програмом: "Ово ћемо да изместимо, ово да срушимо и ово да изместимо“, па је рекао да Србија заиста не жели да стане, већ само да буде све успешнија и боља".

Aleksandar Vuč u Ćirilici
Александар Вуч у Ћирилици / Извор: Фото: Happy ТВ Printscreen

- Прво су нас оптужили да преко људи у Републици Српској желимо да обезбедимо гласове у Србији. Друга оптужба је да постоје људи који су уписани негде, а да ти људи ту не живе. То је непостојећа кућа на Врачару. Чак и да је све то истинито, зна се на бирачком месту ко има право да гласа. Не може да гласа мртав. Имаће 20 својих контролора на сваком месту. Али им је та прича потребна зато што немају шта друго да понуде.У Републици Српској никада нису били уједињени толико као око ове увреде. Шта вам то смета ако су људи из Српске? Вама не може да промени ништа ни 800 хиљада људи. Немају шта да понуде. Имају да понуде склањање споменика у Маринкову бару и Борчу, јер тако ваљда живе неки мање вредни људи. Зашто Борча, то је једно лепо насеље где они нису успели ни дом здравља да подигну. У чему су бољи ти од неког из Борче и Маринкове баре? Кажу да ће негде да пребаце споменик, у централну Србију, јер је како кажете 'руска уметсност' кич. Срам вас било незналице једне - рекао је председник и додао:

- Зашто желите да зауставите метро, зашто то радите? Хоћете да оставите Београд без метроа. Нама је важан сваки део Београда и Србије. То што доживљавате Војводину као страно тело, о томе да не причам. Да ли стварно мислите да ће разлика на изборима да буде 3,4, хиљаде? Људи желе да гласају за озбиљност. Никада нисам чуо да се неко припрема за кампању и да изађе са програмом ово ћемо да срушимо и ово ћемо да изместимо. Србија хоће да буде успешна у свему

Вучић о економији

- Када поставите све то и трошкове живота, можемо да дођемо до краја мандата Владе и до 1000 евра. Ми очекујемо да просечна плата у јануару буде између 610 и 615 евра на нивоу Србије. У Београду очекујемо да буде 765-770 евра. Пензије морају да буду просечне 500 до краја следећег мандата Владе. Тако постижемо велике резултате и тако ће људи имати већу наду за себе и за своју децу. Једино што може да нас у томе поремети је велика светска криза. Увек полазимо од најгорег могућег сценарија, рекао је председник. 

Инвестиције у Србији

- У овом тренутку преговарамо са 72 инвеститора. Укупна вредност тих инвестиција је 7.3 милијарде евра, и то је преко 35.000 нових радних места. У овом тренутку имамо рекордну запосленост у Србији. Посебно нам недостају занатлије: од заваривача, бравара, механичара...сви нам недостају. Ово што је важно је да морамо да наставимо низ успешних година што се тиче привлачења страних инвестиција и да јачамо домаће инвестиције. 

Нова исплата младима

Председник Србије Александар Вучић гостује у емисији Ћирилица и том приликом је рекао да ће младима бити после избора исплаћено још 100 евра.

СЈАЈНА ВЕСТ! Председник најавио још 100 евра новчане помоћи

СЈАЈНА ВЕСТ! Председник најавио још 100 евра новчане помоћи

- После избора у крајем маја или почетком јуна биће младима исплаћно још по 100 евра. То је као подстицај за напредак - рекао је он.

Ćirilica
Ћирилица / Извор: Фото: Happy ТВ Printscreen

- Мало пре смо завршили састанак председница Владе Ана Брнабић, Синиша Мали и ја. Желимо да обрадујемо људе у Србији. Видећете да нема везе са изборима. Негде у мају месецу, или почетком јуна, свакако пре Видовдана, сви млади добиће још по 100 евра. Продужићемо, од 16 до непуних 30 година. Бринемо о својим мајкама и очевима. Много људи смо изгубили, не све од короне, неко од излива крви у мозак, од срца... Ово је начин да помогнемо младим људима. Ово је добра порука, могу да рачунају на најмање од по сто евра. Неће бити пре избора. 

О смрти некадашње жене Ксеније

- Данилу и Милици је јако тешко. Много је Милица теже поднео него што сам мислио, али мајка је мајка. Кога брига каква је сада моја атмосфера у животу? Данило је чак и много више био везан за мајку. Прегрмећемо и ово... Морам да будем бољи отац, јер је мајка бринула о њима, ја сам показивао само љубав и пажњу, остало време сам био заузет. Сада морам да бринем и о стварима о којима раније нисам.

Подсећамо, председник Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадорима Краљевине Норвешке из Београда, Загреба, Сарајева и Приштине.

- Разговарали смо о свим регионалним питањима, европском путу Србије и даљем напретку српске економије - навео је Вучић на Инстаграм налогу након састанка.

Такође, председник је раније данас најавио вечерашње гостовање на ТВ "Happy" у емисији Миломира Марића.