Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Вучић обишао радове на изградњи нове ковид болнице у Батајници: Честитаћу Бајдену, очекујем нормалне односе са САД

07.11.2020. 21:59
Пише:
Србија Данас
AV
АВ / Извор: Фото: Printscreen

Председник Србије обишао је радове на изградњи нове ковид болнице

Како је саопштено, председник Србије Александар Вучић обишао је раднике у трећој смени који раде на изградњи нове ковид болнице у Војном комплексу "Земун економија" на Батајничком друму bb у Београду.

Mozzart донира клавир малом Моцарту

Mozzart донира клавир малом Моцарту

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ОБИШАО СЕВЕР НАШЕ ЗЕМЉЕ: Уживао у специјалитету куће Родић! (ФОТО)

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ОБИШАО СЕВЕР НАШЕ ЗЕМЉЕ: Уживао у специјалитету куће Родић! (ФОТО)

ВЕЛИКИ И ИСКРЕН ПРИЈАТЕЉ! ПОМОГЛИ У НАЈТЕЖЕМ ТРЕНУТКУ: Поносни смо на пријатељство са Кином

ВЕЛИКИ И ИСКРЕН ПРИЈАТЕЉ! ПОМОГЛИ У НАЈТЕЖЕМ ТРЕНУТКУ: Поносни смо на пријатељство са Кином

Питања новинара

На питање да ли има светла на крају тунела са лошим бројкама новооболелих, Вучић одговара:

- Нема, не надам се, сваког дана су нам све лошије бројке. Мене баш брига шта ће рећи људи ако се уведу ригорозније мере, баш ме брига шта ће рећи људи, битни су само животи људи, али ми желимо да спасимо економију. Од чега да повећамо плате и пензије, од чега, будите поштени, од чега.

- Само будите поштени, према себи, не према мени, кажите да сам ђубре, педер... Супер, све сам то, али поштујте мере - рекао је Вучић.

На питање о новом председнику САД и о томе каква ће сада бити политика САД према Србији и Косову и да је подршка Вучића нанела пораз Трампу, Вучић одговара:

- Мислите ли да се плашим некога на овом свету, не, плашим се само Бога, ја никада нисам лошу реч рекао о Бајдену, видео сам се два пута са њим, пре три дана сам рекао да ће Бајден да победи, одговорио је председник Вучић.

- Лични моји односи са Бајденом је бољи него са Трампом, па шта сада. А ви се радујете томе што ће сада ствари са Косовом ићи у другом смеру, па срам вас било - додао је Вучић.

- Ја сам много тога оставио слободној и независној Србији, и нећу да се улизујем никаквој амбасади овде. Ја сам поносан човек, на своју државу и своју земљу, и нећу да се улизујем никоме. Честитам и то је све, надам се да ћемо имати боље односе - рекао је Вучић.

- Ја ћу сачекати јутро, па ћу сутра честитати, вечерас се многи гурају, а ја сам матор за то, и матор и поносан - рекао је Вучић.

На питање како коментарише то што се сад СББ хвали што отварају своју пословницу у тржном центру у Београду на води, а до јуче су били против тога, и како коментарише коментар Сергеја Трифуновића да је Амфилохије требало да говори на сахрани Вучића, као и то да угоститељске објекте "инкубаторе заразе" треба затворити, председник одговара:

- Слажем се, после свега шта су они урадили, а мене нападају, остаје им само да ме убију. Хајде, урадите то већ једном, а не само да претите - рекао је председник.

- Што се Галерије тиче, ја сам задовољан тиме, знао сам да је СББ уме да препозна добар посао, и срећан сам због тога. Сви признају да смо направили добар посао у Србији, чак и да ме убију, сви људи ће знати да сам ја то урадио, то је моја идеја, ја сам нашао инвеститоре - рекао је председник.

- Не треба да се затвара ништа, морамо да дамо људима шансу да се поправе, морамо да им дамо шансу да раде, Србија која побеђује је наша Србија, и за то ћемо се борити - нагласио је председник.

- Срам вас било ви који радите против своје земље, на било који начин - рекао је председник.

Да ли одлазак Кадри Весељија у Хаг значи бољи статус Срба на Косову, Вучић одговара:

- Бојим се да нас тада очекују још већи проблеми, али ти људи знају где живе, како живе и ко се бори за њих, нису они за џабе дали подршку нашој странци. Биће проблема, али ми ћемо се борити за њих - рекао је Вучић.

Обилазак радова на ковид болници

- Имамо све што треба, радници раде и трећу смену. Сутра ће бити најгори дан, али ми имамо болнице - рекао је Вучић.

- Видео сам резултате броја заражених до 22 часова вечерас, и сигурно је да нас сутра чека најгори дан, све болнице су нам пуне, али за 24 дана имамо нову болницу - додао је председник.

- Хвала вам свима на труду и вредном раду, ово ће бити сјајна болница, имамо опрему, имамо раднике, и за 24 дана имамо и нову болницу - рекао је председник радницима које је затекао на изградњи нове ковид болнице у Батајници.

- Ми дајемо све од себе, свесни смо да су животи људи у питању и зато радимо најбоље што можемо и то са најбољом технологијом, као што видите, неки радови су већ готови, спремни. Сви смо свесни значаја и зато се сви трудимо, зато смо и овде - рекао је један од радника на градилишту.

- Имамо 1.500 људи заражених до вечерас, што значи да ће бити око 3.000 или више заражених сутра - нагласио је Вучић.

- Од уторка нас очекује још већи број заражених, у понедељак је био мањи број, Срби не воле да иду викендом код лекара, али нас зато чекају велике бројке до краја недеље - додао је председник.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Хвала вам на труду и помоћи држави да смести све пацијенте, болнички капацитети се полако смањују и требају нам нове болнице. Зато вам хвала што радите тако брзо, надам се да ће ово бити готово до 2. децембра, до 1. децембра, али да 2. децембра убацимо сву опрему и да кренемо да примамо пацијенте - рекао је председник и захвалио се радницима.

- Када су људи говорили да губимо време и бацамо паре, ми смо решили да дамо паре и уложимо у ово, и имали смо праве. А они који брину како ћемо набавити опрему, нека не брину, мени је само циљ да хоспитализујемо све људе, ја не крадем као појединци - рекао је председник.

- Опрему ћемо брзо убацити унутра, то ће бити најбоља опрема, од респиратора до боца кисоника, у Крушевцу ће бити отворена болница пред светог Николу, нешто мања, али биће 150 јединица интензивне неге, ту ће се смештати добар део пацијената из јужне Србије - додао је председник.

- Ја сам случајно рођен у Београду, али сам сељак човек, научио сам да штедим и чувам новац за црне дане, ми ћемо се побринути за ово, али човек који плаћа порезе и доприносе је платио само два дана у болници, све остало плаћа државе. Зато хвала лекарима, и вашој држави. Лекари ће бити похваљени и награђени ордењем у среду, али сада становништво мора да води рачуна - нагласио је Вучић.

- Имамо огроман број заражених, срећом, нема бака и дека зато што су одговорни, а све остале молим да брину о њима, бројеви су ужасни. Дајте људи не терајте нас да уводимо најстрожије мере, немојте да нас терате на то, цела Европа је урадила то, а ми хоћемо да сачувамо угоститеље, помозите нам у томе - рекао је Вучић.

- Нисам се заразио у Црној Гори зато што сам носио најобичнију маску, зато вас молим да водите рачуна, ми не можемо да изградимо за пар дана нове болнице. Реновирамо болнице, градимо, а опет немамо где да примамо пацијенте, дајте људи помозите нам као Бога вас молим - рекао је председник.

- Ја немам, нити хоћу ништа од овога, ветеран сам у политици, и сит сам свега, лажи, превара, измишљотина... Али вас молим да ме послушате и водите рачуна - рекао је Вучић.

- Кад чујем да ме зове Лончар, дође ми да скочим кроз прозор јер знам да ће ми саопштити лоше вести, ја бринем за сваки живот у Србији, тешко ми пада јер знам да је неко изгубио мајку или оца, брата или сестру... Извините на мом оваквом излагању вечерас, али ја вас молим да водите рачуна и поштујете мере - рекао је Вучић.

- Београд је вечерас на 60 одсто, уозбиљите се људи, немојте да губите главу због глупости. Крагујевац, катастрофа, Нови Сад лоше, али Београд и Крагујевац катастрофа - рекао је Вучић.