Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ У ПОСЕТИ ФАБРИЦИ "ЗФ СРБИЈА" У ПАНЧЕВУ: Надамо се да ћете остати деценијама (ФОТО/ВИДЕО)

14.07.2021. 10:00 11:09
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић данас обилази инжењерски центар у фабрици ЗФ Србија, у Панчеву.

Вучић ће посетити фабрику ЗФ Србија, у Северној пословној зони у Панчеву, у 10 сати, саопштило је Председништво Србије.

"Остајемо посвећени јачању веза са Француском" Вучић упутио честитку Макрону поводом националног празника

"Остајемо посвећени јачању веза са Француском" Вучић упутио честитку Макрону поводом националног празника

Да ли ће и где министри на годишњи одмор? Хоће ли сви бити присутни на обележавању "Олује"?

Да ли ће и где министри на годишњи одмор? Хоће ли сви бити присутни на обележавању "Олује"?

Поклон за председника Србије од ЕПС-а: Грчић поклонио Вучићу историјску мапу Срба

Поклон за председника Србије од ЕПС-а: Грчић поклонио Вучићу историјску мапу Срба

 

 

Обраћање медијима председника Вучића

Након уводних говора и обраћања директора компанија као и амбасадора Немачке у Србији, медијима се обратио и председник Србије, Александар Вучић.

- Нисам ни сањао да овакав ветар може да дува на овако високој температури, да не отварам папире- Говорићу из главе зато што чини ми се да само тада не можете да сакријете своју емоцију. Поносан сам што сам могао да видим невероватан напредак за само три године у Панчевуч. Хвала на огромном труду, великом напору, биће још више запослених. На мене је највише оставио утисак посвећеност младих људи - рекао је Вучић.

Председник је нагласио и да је имао подршку Ангеле Меркел, која се према речима Вучића, обрадовала и изненадила када је чула да је ЦТФ дошао у Србију.

- Разговарао сам са младим људима, многи су се преселили, дошли овде, узели станове. Добро је да се улаже - рекао је Вучић.

Вучић се током говора дотакао и дуалног образовања и рекао да морамо да идемо у корак са другима и који је пут напред јер то доноси овакве послове и компаније. Поручио је ЦТФ-у да се нада да ће још улагати у нашу земљу.

- ЗФ је озбиљна компанија која гледа у будућност, поносан сам на чињеницу јер смо једина земља у региону која је имала храбрости да уђе у дуално образовање. Морамо да га проширимо на целу земљу, морамо да пожуримо и да убрзамо процесе да будемо успешнији од других без обзира што нас критикују. Надамо се да ћете наставити улагања у Србију, ми ћемо увек бити ту као подршка и помоћ - рекао је председник Србије.

Aleksandar Vučić u Pančevu
Александар Вучић у Панчеву / Извор: Танјуг

- Србија у 6 месеци има 19,6 милиарди више инвестиција, а већина тих инвестиција долази баш из Немачке. Надамо се да ћете остати деценијама - казао је Вучић.

Председник је такође рекао да је посебно поносан на чињеницу да је само током његовог мандата у немачким фирмама порастао број запослених у Србији, где како је рекао тренутно у компанијама ради 71.000 људи за разлику од пре десетак година када је тај број био значајно мањи, око 17.000.

Након обраћања поводом обиласка фабрике, председник Србије се дотакао и економских тема, као и политичких.

Прокоментарисао је наставак дијалога у Бриселу

Председник Србије рекао је да делегација Београда иде у Брисел, на наставак дијалога 19. јула, у најбољој вери и да разговара и решава конкретне проблеме. Вучић је, упитан шта очекује од нових преговора у Бриселу, казао да верује да је неопходан напредак, а да ли је могућ то ће се, додаје, видети.

- Што се Брисела тиче идемо и идемо у најбољој вери, да разговарамо и решавамо конкретне проблеме од несталих лица па до свега осталог - објаснио је Вучић.

Рекао је да је дијалог важан за целу нашу земљу, јер када у њему напредујемо лакше и брже ћемо доводити инвеститоре.

Што се тиче борбе са криминалом, председник је рекао да се борба наставља, да неће дозволити да се "запате" такви људи.

Обраћање медијима

Обиласку присуствују руководилац истраживања и развоја Е-дивизије ЗФ-а Отмар Шарер, генерални директор ЗФ Србија Милан Грујић, као и амбасадор Немачке у Србији Томас Шиб. Окупљенима се прво обратио доктор Отмар Шарар, генерални директор ЗФ Србија.

Након њега, окупљенима као и медијима обратио се директор ЦТФ компаније у Србији, као и Томас Шиб који је поручио да му је задовољство што је присуствовао обиласку, исто тако похвалио је радове и напредак у раду.

Председник стигао у Панчево, у току обилазак инжењерског центра

Председник Србије Александар Вучић обилази инжењерски центар у фабрици ЗФ Србија, у Северној пословној зони у Панчеву.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen

Председник је обишао фабрику, а упознао се и са деловима аутомобила који се овде производе. Том приликом је свим запосленима пожелео срећан рад.

Вучић се током разговора са радницима и упознао са деловима аутомобила који се производе у овој фабрици за Мерцедес и Волво, између осталих. Одушевио се што међу радницима у овој фирми има доста људи из Београда и других места, који су се или доселили или путују на посао у Панчево.

Председник ће се по завршетку обиласка највероватније обратити медијима.

Вучић у посети фабрици "ЗФ Србија"

Немачка компанија ЗФ (Цет-Еф) отворила је половином 2019. године у Панчеву фабрику за производњу ауто-делова и компоненти за ауто-индустрију, бродове и железницу.

Раније је најављено да ће ЗФ запослити укупно око 1.300 људи и да ће, у другој фази пројекта, отворити развојно - истраживачки центар, где ће радити најбољи инжењери и развијати нове технологије.

ZF
ЗФ / Извор: Танјуг

Локација на којој се налази фабрика ЗФ дивизије E-mobilty и најсавременији развојно - истраживачки (R&D) центар простире се на девет хектара у северној индустријској зони Панчева.

Чине је 58.000 метара квадратних производног погона и развојни центар на 6.500 квадрата. Инвестиција ЗФ-а је била прва страна инвестиција у Панчеву након неколико деценија, чија је вредност већа од 160 милиона евра.

ЗФ Група се налази на две локације у Србији: ЗФ Србија са главним седиштем у Панчеву и огранком ЗФ Афтермаркет са седиштем на Новом Београду. ЗФ Србија је у 2019. години остварила промет од приближно 22 милиона евра. Компанија ЗФ Србија нуди производе за путничка и комерцијална возила и индустријску технологију.