Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Председник у посети југу Србије: Трећа станица - Клинички центар у Нишу (ФОТО)

17.12.2017. 13:09 14:38
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Раде Прелић

Вучић поручио да је захвалан вредним радницима, као и компанијама које су "уозбиљиле свој приступ"

Председник Србије Александар Вучић данас је у посети Нишком и Пчињском округу.

На почетку посете југу Србије, председник обилази радове на јужном краку Коридора 10. Реч је о деоници Царичина Долина - тунел Манојле, вијадукт Момин Камен.

- Налазимо се овде у Грделичкој клисури. Овде је 92 посто извршења радова, не рачунајући косину и проблеме које на њој имамо - започео је председник свој говор приликом обиласка радова.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Он је уједно поручио да се извињава због кашњења.

- Хоћу да се захвалим свим радницима који вредно раде и по оваквим временским условима. Каснимо, нисам срећан због тога, али верујем да ћемо до краја маја, почетка јуна да завршимо већину радова - додао је председник.

- У близини Пирота нам остаје најтежи проблем - прелаз око Сићевачке клисуре. Када то будемо завршили, следеће године имаћемо комплетно завршен Коридор 10. Хоћу да се захвалим и свим компанијама које су, чини ми се, уозбиљиле свој приступ - оценио је.

Вучић о насиљу на утакмици: Одговараће сви који су чинили злодела!

- Хвала и вама, господине председниче - обратио се Милораду Додику изразивши захвалност због обиласка радова и оних компанија које су из БиХ, истичући да се планира да истовремено буду отворени 26 километара Коридора.

- Долази и једна велика фабрика у Лесковац. Много новца улажемо у југ Србије. Једино не могу да вам обећам концертну дворану, морам да видим папире - поручио је грађанима југа земље.

Обилазак радова на изградњи фабрике Цумтобел

- Веома сам срећан што сам данас овде на прелепом плацу. На ових 30.000 квм се озбиљно ради. Верујемо да ће бити 1.500 запослених. Очекујемо да пре маја Цумтобел буде отворен - оценио је председник Вучић настављајући своју посету југу Србије.

Он је истакао да је довођење овог инвеститора одлична вест за Ниш, додајући да је у том граду први и једини Клинички центар који је "започет и завршен", а чијем ће свечаном отварању ускоро присуствовати.

- Неки резултати рада се виде - казао је.

За све, како је рекао, паметњаковиће има једно питање, а "може и сам да одговори".

- Ми имамо жестоку конкуренцију у региону. Морамо да дамо добру понуду као што су марљиви људи, добри услови за транспорт, стабилна пореска политика, повећавање кредитног рејтинга, стабилна финансијска ситуација... - побројао је додајући да управо због тога инвеститори долазе, те да су за време претходних власти многе нишке компаније пропале.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Цумтобел је мерцедес у области расвете. Мерцедес смо довели у Ниш - истакао је задовољство због довођења инвеститора чији се први производи очекују већ 2018. године, као и због тога што раде три српске фирме.

Он се овом приликом осврнуо и на претње стигле из, како се сматра, хрватске дијаспоре, као и на бруталну тучу хулигана.

- Био сам на пола пута између Париза и Кубе. Биће ту још посла за наше службе - одговорио је питање новинара нагласивши да су многи одговорни већ иза решетака.

Уједно, оценио је да је било одређених пропуста. Они који прате тржиште дроге, требало је да, тврди председник, да буду упућени у кретање мафијашких босова.

- На крају крајева, БИА је одрадила одговоран посао. Дакле, не мислим да ће лако долазити наредни пут да покушавају у Србији да праве било какве немире. Ово је био последњи сигнал како треба деловати у будућности - нагласио је он.

Председник Вучић данас на отварању Клиничког центра у Нишу

Свечано отварање Клиничког центра у Нишу

Председник Србије је на свечаном отварању Клиничког центра рекао како је "само тражио најбоље".

- Ово је једини клинички центар у Србији који смо отпочели и завршили - посетио је пожелевши запосленима срећан рад.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Он је присутнима указао и на то да са представницима државног врха Србије отварању Клиничког центра у Нишу присуствује бивши председник земље Томислав Николић, јер је био на челу државе онда када је његова реконструкција започета, те због тога што је подржао одлуку Владе.

- Баш овде на овом месту показали смо да не престајемо да не одустајемо, поново напоменувши да је ово први клинички центар у Србији који је завршен.

Уједно, Вучић је обећао да ће бити завршени и клинички центри у Крагујевцу и Србије у Београду.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- На ову ливаду смо дошли први пут пре три године. Добили смо будућност, и то не само у опреми. Најбоље светске компаније зарадиле су новац продајући нам најбоље машине и опрему. Добили смо будућност у здрављу. Живот и здравље су наш најсветлији задатак - поручио је председник.

- Србији су потребни здрави људи - подсетио је и најавио ново побољшање услова у здравству за предстојеће пролеће, те да ће имати боље услове за рад и све веће плате, из године у годину.