Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋ У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ О ЦРНОЈ ГОРИ: "Имам довољно ОБРАЗА И ЧАСТИ да кажем - НЕЋЕ ИЗБРИСАТИ српску цркву!"

17.01.2020. 09:43
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen/Prva

Вучић о свим најважнијим темама.

Председник Србије Александар Вучић гостовао је јутрос у јутарњем програму где ће, како је најављено, говорити о актуелним темама - од загађења до изборног цензуса.

Вучић упутио честитку новом руском премијеру: Ево шта му је поручио председник Србије

Вучић упутио честитку новом руском премијеру: Ево шта му је поручио председник Србије

"ЏОНИ, НЕКА ЈЕ СА СРЕЋОМ!" Вучић послао поруку ЧУВЕНОМ ХОЛИВУДСКОМ ГЛУМЦУ, ево шта је ПОВОД

"ЏОНИ, НЕКА ЈЕ СА СРЕЋОМ!" Вучић послао поруку ЧУВЕНОМ ХОЛИВУДСКОМ ГЛУМЦУ, ево шта је ПОВОД

ВУЧИЋ ПОСЛАО СНАЖНУ ПОРУКУ СИ ЂИНПИНГУ: Супротстављамо се независности, за Србију је Тајван део Кине!

ВУЧИЋ ПОСЛАО СНАЖНУ ПОРУКУ СИ ЂИНПИНГУ: Супротстављамо се независности, за Србију је Тајван део Кине!

Председник о загађењу: "Нећемо тражити оправдања, него решење"

Прва и главна тема јесте загађење, а председник је рекао да не жели да тражимо оправдање, него решење.

- Постоји паника, сви шире панику. И постоји проблем, али постоји и гротескна кампања - рекао је на почетку гостовања председник Вучић.

- Моје троје деце живи у најзагађенијем делу Србије и Београда, у Новом Београду па Вукана редовно изводимо напоље, и мене су моји - рекао је Вучић и још једном позвао да се не диже паника због загађења. Он подсећа на пораст друмског саобраћаја, који је један од главних узрочника смога.

- У централној Србији имамо највећи број аутомобила са лошијим типом мотора - еуро 3 и еуро 4. Требало је да се забрани њихов даљи увоз али да се људима не одузимају та возила јер стандард није још на том нивоу - рекао је Вучић додајући да је већ уговорено одсумпоравање ТЕНТ у Обреновцу захваљујући чему ће ситуација бити неупоредиво боља као што је данас у Костолцу после таквог одсумпоравања.

Вучић је додао и да је проблем грејање на дрва и угаљ, а ето људи у Србији су и против мини-хидроелектрана иако су оне највећи извор зелене енергије.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen/Prva

Вучић је нагласио да је спреман да одговара на најтежа питања, и да је навикао да га нападају око свега, па и око смога у градовима.

- Јуче ме је напао Саљи Бериша да сам ја наредио Едију Рами да поднесе тужбу против Харадинаја, и то још једном показује да сам ја свима крив. Напада ме Тања Фајон, нападају ме из Сарајева, свима сам ја крив. Сада ме нападају и за загађење.

- Видим да су људи у паници и да су се унервозили, а ништа се посебно није догодило. Заиста нема никаквог разлога за панику, и ја позивам људе да се не плаше. 

Председник је нагласио да морамо у највећим термоелектранама да извршимо одсумпоравање, као и да још јаче радимо на увођену зелене енергије где год је могуће. Навео је пример Немачке која ће уложити милијарде у железнички саобраћај, са циљем растерећења друмског.

- Њихов пример ћемо и ми следити - поентирао је Вучић, па затим открио зашто је позвао министра Тривана на одговорност.

Вучић о одмору и новим људима у СНС

- Тривана бих посаветовао и замолио га само једну ствар. И више министара сам рекао исту ствар: "Људи немојте да бежите од одговорности, пригрлите је и покажите своју марљивост". Људи ће то знати да цене. Није проблем то што је он из СПС-а, пошто ја министре не делим по том основу. Он је морао да буде активнији - рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen/Prva

На питање водитеља да ли икада иде на одмор, председник је одговорио да нема потребе за тим.

- Не идем на одморе, имам част да будем председник земље у којој сам рођен и коју волим највише на свету. Немам потребе да се одмарам од тога и да идем на сунчање и купање.

Он је прокоментарисао такозвану "чистку" у оквиру Српске напредне странке, и нагласио да ће нови људи водити страначку политику на локалу.

- Више од 60 одсто листа на локалу ће водити потпуно нови људи. То су велике промене, и ми радимо системски и систематски у оквиру наше странке. Улажемо у наше људе - странка нису просторије, већ људи - рекао је Вучић, и нагласио да штити многе министре када их сви нападају.

- Влада ради врло тежак посао, и многима је очигледно лако да пљуну на то. Јовањица је најбољи пример, а све је лаж на крају. Нападали су Недимовића који ради сјајно и има одличне резултате. То су све медијске приче. 

Председник о Јовањици и Филипу Кораћу: "Није ме страх да говорим истину"

- Шта је суштина такозване афере Јовањица. Сви говоре да се ја свађам са овим или са оним. Али шта је стварно суштина свега. То нису чак ни полуинформације него чисте лажи. Ја никада нисам био у контакту са тим човеком (Предрагом Колувијом). Ни Андреј никада није био у контакту са њим. То се једноставно није десило - наглашава председник, па подсећа на лажи о месту Моровић, за које су говорили да је фарма марихуане а уствари је фарма пилића.

Вучић је рекао да су од загађења много опаснији нарко дилери против којих нема оптужница, и који се шетају слободно.

- Могу деца да "побегну" од загађења било где, у иностранство. Али од злотвора који им дрогу подваљују у школама или на факултетима не могу - нагласио је председник.

Он је још једном поновио да га није страх Филипа Кораћа, и да ће наставити да износи истину о злочинима њега и њему сличних.

- Тај човек трује нашу децу и учествовао је у великом броју убистава. Сит сам више и тужилаштва и судова! Није ме страх да отворено кажем да је тај човек убица! Желим да будем као и они поштени људи из Лазаревца који су јасно рекли ко су дилери у њиховом граду.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen/Prva

Он је одговорио и на критике председнице Одбора за стабилизацију и придруживање Србије и ЕУ Тања Фајон.

- Види она шта се дешава у Србији, али изгледа да не примећује довољно колико су угрожена права у Словенији. Они су најбројнија група у тој земљи, а немају право да буду проглашени националном мањином - рекао је Вучић.

На коментар водитељке да постоји пораст криминала у Србији, председник је рекао да су резултати заправо одлични, али да се мора наставити борба са криминалом.

- Не наравно, зато се толико и борим. Ја сам поносан на резултате полиције. Ми смо прошле године имали два мафијашка убиства у Београду. Тиме не може да се похвали ниједан град у свету. А ја хоћу да будемо још безбеднији, да нема дроге у школама - рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen/Prva

Вучић о економији: "Борићемо се да задржимо нашу децу у Србији"

Председник се прво позабавио платама, које су главни разлог емиграције на запад.

- Лекар је 2008 године имао плату 611 евра. У време Драгана Ђиласа и Вука Јеремића, који су им смањили плате, биле су 434 евра. Данас је та плата за 170 евра већа, и износи 654 евра - објашњава Вучић, па додаје да је срамота то што млади иду из ове земље.

- Највећа је срамота то што их медији подржавају и охрабрују да напусте Србију. Стално причате колико је година Мађарска испред нас, али нико не помиње којом брзином их ми стижемо. Ја сам сигуран да наша стопа раста може да буде већа од 5 посто - каже Вучић.

- Могу да вам обећам да ће вам деца бити безбеднија овде него у Америци и у Енглеској, али ја, а и нико други, не може да им обећа да ће имати огромне плате ако заврше факултет. Мој пријатељ Амброђо, министар у швајцарској влади има чак седам синова. Од свих њих највеће плате има син који је возач, а не доктори наука. Није факултет тај који одређује ко има већу плату, него тржиште - појаснио је Вучић.

Вучић о ситуацији у Црној Гори: "Покушавају да избришу име српске цркве"

Председник је још једном поновио своју подршку Србима у Црној Гори, који се налазе у борби за своју цркву, и нагласио је да је ово напад на СПЦ у целини, а не само на једну митрополију.

- Теже ка томе да избришу име српске цркве у Црној Гори, а да остану само неке митрополије и савети. Тиме ће неки покушати да смире страсти доле. Оно што сам рекао и Ђукановићу и људима у цркви остају исте. Ја не браним цркви да се искаже о националним питањима, али не могу ни они мени да искажем своје мишљење - казао је Вучић, па рекао да су његови односи са Милом Ђукановићем пристојни, али да неће одустати од својих речи.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen/Prva

- Сасвим пристојни односи, какви и приличе двојици председника. Сигурно нећу слати тенкове на Црну Гору. Али са друге стране, имам довољно образа и части да кажем шта су српски интереси доле. А наших људи има чак 28 одсто у Црној Гори. Покушавају да им смање број, али неће успети - рекао је Вучић.

Председник је рекао да од новог хрватског председника Зорана Милановића не очекује ништа.

- Само хоћу да видим шта они могу да ураде за Србе, и шта ми можемо да урадимо за Хрвате. Морамо да сарађујемо са свима - каже Вучић.

Вучић о рекордној години и новим инвестицијама

Председник каже да је за нама рекордна година што се тиче инвестиција, и сложио се са водитељком да су сви већ и навикли на отварање нових фабрика сваких неколико дана.

- Наставићемо да радимо још јаче да би довели нове инвестиције у Србију - рекао је председник, па најавио долазак немачког гиганта у Панчево.

рекордна година инвестиције, ми то настављамо да радимо. Две велике фабрике

ја не очекујем ништа од њега. Само хоћу да видим шта они могу да ураде за србе, и шта ми можемо да урадимо за хрвате

- Фирма Бросе ће отворити нову фабрику у Панчеву, али и ми морамо прво да се потрудимо око таквих великих инвестиција. Потребна је још јача инфраструктура, али ће нам се то вишеструко исплатити. Па у тој новој фабрици ће просечна плата бити 1900 - рекао је Вучић.

Председник открива датум одржавања избора

На питање када ће бити одржани избори у Србији, Вучић је само кратко рекао датуме који су у оптицају.

- Биће одржани 19. или 26. априла, још увек нисмо одредили тачан датум - рекао је председник.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ У ЕМИСИЈИ "ХИТ ТВИТ": Радим свој посао, ако хоћете да имате фикуса, такав нисам и НИКАДА НЕЋУ ДА БУДЕМ!

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ У ЕМИСИЈИ "ХИТ ТВИТ": Радим свој посао, ако хоћете да имате фикуса, такав нисам и НИКАДА НЕЋУ ДА БУДЕМ!

ДРАГАН ЂИЛАС=ВЕЛИКИ БРАТ! Да ли је ова фотографија ДОКАЗ да је победник првог ријалитија у Србији НАМЕШТЕН?!

ДРАГАН ЂИЛАС=ВЕЛИКИ БРАТ! Да ли је ова фотографија ДОКАЗ да је победник првог ријалитија у Србији НАМЕШТЕН?!

"Желим да се бар једна генерација у Србији роди, одрасте и умре, а да не упозна рат" Одржан празнични пријем у Дому Гарде (ФОТО)

"Желим да се бар једна генерација у Србији роди, одрасте и умре, а да не упозна рат" Одржан празнични пријем у Дому Гарде (ФОТО)

"ПРЕКИНИТЕ ДА ЛАЖЕТЕ О ЈОВАЊИЦИ! Породица Вучић нема везе са овим случајем, притисака није било!" МАЛИ СЕНТА отклонио све дилеме

"ПРЕКИНИТЕ ДА ЛАЖЕТЕ О ЈОВАЊИЦИ! Породица Вучић нема везе са овим случајем, притисака није било!" МАЛИ СЕНТА отклонио све дилеме

МЕТРО, ТУНЕЛИ, МОСТОВИ: Најављени нови пројекти, извођачи неће више пробијати рокове, а ево и зашто!

МЕТРО, ТУНЕЛИ, МОСТОВИ: Најављени нови пројекти, извођачи неће више пробијати рокове, а ево и зашто!