Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Вучић: Танка је жица по којој ходамо, али морамо да се понашамо одговорно и напредујемо још више

23.06.2019. 10:59 12:55
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/Зоран Жестић

Вучић је обишао радове у 11 сати

У обиласку радова на парку поред председника Србије присуствују и градоначелник Београда Зоран Радојичић и заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Председник је изразио задовољство што ће Београд имати један велики и добро опремњен парк.

- Налазимо се у парку на простору који заузима више од 2 хектара у Београду на води и биће отворен већ у наредна два месеца. 139 нових стабала, 12 врста стабала, биће ту и опреме за децу. Биће један од најлепших и најопремњенијих паркова. Много лепо ће да изгледа ово. Биће ово један од најлепших паркова у Београду. Дошао сам овде јер ћемо у наредном периоду урадити важну ствар. Београд је 15 одсто покривен зеленилом, а наш задатак је да се зеленило подигне за почетак на 20 одсто, а онда и на 25. То нећемо радити само у Београду, већ и у Нишу, Новом Саду, Крушевцу....

Успешне реформе 

Много година тешког и напорног рада успело је Србију да доведе дотле да можемо да узмемо дугорочне кредите, било за обнављање старих или узимање нових по камати од 1,6 одсто. Данас сам разговарао са председницом Владе и министром финансија и изаћи ћемо са велики инвестиционим планом. Он ће вредети између 5 или 10 милијарди евра, на 4 или 5 година. И тиме бисмо раст подгли на прек 5 или 6 посто. Покушаћемо да људима уведемо канализацију или водовод у свим деловима Србије. Све ћемо то покушати да урадимо у наредних неколико година и направићемо велики план и програм који ће запослити све оне који хоће и желе да раде.

ЗБОГ ИСТЕКА ПОПУСТА TRAVELLAND ЋЕ ЗА ВАС РАДИТИ И У НЕДЕЉУ 23.6!

ЗБОГ ИСТЕКА ПОПУСТА TRAVELLAND ЋЕ ЗА ВАС РАДИТИ И У НЕДЕЉУ 23.6!

ВУЧИЋ У ОБИЛАСКУ РАДОВА: "Парк у 'Београду на води' биће један од најлепших у престоници!"

ВУЧИЋ У ОБИЛАСКУ РАДОВА: "Парк у 'Београду на води' биће један од најлепших у престоници!"

"Видео сам Лукашенку сузу у оку": Вучић није био на отварању Европских игара, а због тога је ЦЕЛА СРБИЈА УЗ ЊЕГА

"Видео сам Лукашенку сузу у оку": Вучић није био на отварању Европских игара, а због тога је ЦЕЛА СРБИЈА УЗ ЊЕГА

Вучић је такође најавио и рад на Коридору 10, али и на другим већим саобраћајницама.

- Све ћемо урадити у наредних неколико година и желим да нам се то не осети у висини јавног дуга. У наредна три месеца ћемо радити на формирању новог инвестиционог плана који ће решити проблем незапослености, биће од огромног интереса за наше грађане, запослићемо многе који буду желели да раде – рекао је Вучић.

Председник је замолио да људи у свим градовима разумеју да се радови на улицама масовно дешавају из неколико разлога.

- Као прво желимо да наши грађани имају бољи стандард, затим због економског напретка наших грађана и довођења туриста. Треће, немамо друго време када би радили радове на улици него ово, од априла до новембра – рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/Зоран Жестић

Како каже, људи треба да знају да то радимо зато што ће нам тако градови бити лепши, али и да радимо зато што имамо новац.

- И даље имамо значајан суфицит у буџету и нема никакве сумње да ћемо опет имати суфицит у буџету. Моја молба грађанима је: „Молим вас извините што вам пут траје дуже, али све ће изгледати лепше“ – казао је Вучић.

Како додаје, волео би да више људи посећује музеје и да више деце долази.

Одговарајући на питања новинара Вучић каже да се осећа добро и да је поносан на Београд на води. 

- Ко буде пролазио овуда знаће на чију иницијативу и за чије време је све ово направљено. Трудимо се да доведемо најскупље компаније, јер то значи да ће туристи хрлити овде да купе, јер ће бити повољније него у Паризу... Једино због чега нисам најсрећнији на свету је ситуација око Косова. Велики труд и рад се исплатио, а сада резултати почињу да се виде – рекао је Вучић.

Коментаришући то што неће бити састанка у Паризу Вучић каже да није радостан због тога.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/Зоран Жестић

- Компликоване су све наше приче. Ја нисам радостан што нема састанка у Паризу. Од Берлина сам говорио да они неће да укидају таксе. Ја нећу да се понашам као Ђилас, Тадић, Јеремић и други и да пустим да 90 земаља призна независност Косова – истакао је Вучић.

Он је додао да Приштина види да се Србији жури јер жели да уради велики посао за своју земљу и да нас они због тога уцењују.

- Порука Харадинаја где је по именом набрајао људе који штите север Косова је ужасна, ставио је мету на чело свим тим људима. То су поштени људи, нису криминалци. Овде постоје ти што се залажу за косовску независност, Рада Трајковић и ти "1 од 5 милиона". Радићемо напорно и тешко и борићемо се за углед Србије - казао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/Зоран Жестић

Како истиче, потребно је додатно јачати политичку улогу Србије и чувати мир и стабилност.

- Све друго водило би нас у сукобе, а све друго је потребно Србији осим тога - нагласио је Вучић.