Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗАВРШИЛО СЕ МАЛТРЕТИРАЊЕ ГРАЂАНА Лажни еколози се разишли - палили бакље, демолирали трамваје, за собом оставили ГОМИЛУ ЂУБРЕТА (ФОТО/ВИДЕО)

04.12.2021. 13:39 17:18
Пише:
Србија Данас
Protesti u Beogradu
Протести у Београду / Извор: Фото: Printscreen/@lazidetektor/Srbija Данас

Другу суботу заредом, неке од кључних путева и саобраћајница у Србији блокирали су лажни еколошки активисти. Такође, блокиран је био и Београд на више локација у граду.

Протест се одржао због усвојеног закона о референдуму и народној иницијативи, као и наводних малверзација у вези са Законом о експропријацији, наводи се у позиву на протест.

Блокаде су започете данас, 4. децембра, од 14 часова у више од 50 градова. Протесте је покренуо такозвани покрет Еколошки устанак који окупља десетак невладиних удружења, грађанских иницијатива и организација.

Министарство унутрашњих послова (МУП) је саопштило да грађани којима због блокаде путева и саобраћаја доживе неки вид насиља услед блокаде путева, пријаву МУП-у могу поднети позивом на број 0800104103

Квази еколози показали колико брину о животној средини

Другу суботу заредом, неке од кључних путева и саобраћајница у Србији били су блокирани од стране лажних еколошких активиста. Такође, блокиран је био и Београд на више локација у граду.

Лажни еколози који су дошли да изразе незадовољство због пројекта Рио Тинто у долини Јадра, али су током блокада заборавили на еколошке постулате и заштиту животне средине.

Иако данима пропагирају еко пароле и правила, иста нису применили на протестима, већ су иза себе на сваком ћошку којим су се шетали и блокирали грађане оставили и смеће. Са собом нису нашли за сходно да понесу лименке, кесе и којекакво ђубре и одложе их у канте, већ су направили додатни посао екипама Градске чистоће, која и онако данас није могла да обавља свој посао услед њихових блокада.

Запослени у Путевима Србије блокирао државни пут првог реда М21 Шабац - Нови Сад

Како ексклузивно сазнајемо, један од организатора блокаде саобраћаја на државном путу првог реда М21  Шабац – Нови Сад, је Дарко Дрљан. Он је иначе запослен у Путевима Србије где је задужен за обезбеђење.

Лажни еколошки активисти, опозиционари и активисти невладиних организација су данас наставили блокаду путева у Београду и више места у Србији. Да се не ради о бризи за екологију и природу јасно је чим се погледа ко су организатори протеста и они који малтретирање глађана Србије подржавају. 

 Darko Drljan
Дарко Дрљан / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Блокаду путева формално организују еколошке организације које су финасиране од стране Рокфелер фондације, а на протестима су присутни Драган Ђилас, Мариника Тепић, Марко Видојковић, Ненад Кулачин и др.

Док Дрљан прима плату из буџета Републике Србије то му не смета да, са опозицијом и разним НВО, малтретира грађане наше земље од чијег новца живи.

Из овог случаја се најбоље види колико тзв. еколози заиста брину о интересу грађана Србије. Као што је један од предводника протеста, Марко Благојевић, земљиште у Слатини прошле године продао фирми "Рио Сава exploration" за преко 700 хиљада евра, док са опозицијом у Србији покреће протесте, тако и Дрљан живи примајући плату из бужета Србије, а са друге стране спречава слободно кретање наших грађана.

"Пустите ме да прођем по децу, сама су код куће!"

На Славији су лажни еколози такође блокирали саобраћај, чак су зауставили једну жену која је журила својој деци која су била сама у стану.

Шта треба да урадим? Не желим да изађем напоље. Хоћу да прођем по децу? Ја не могу да прођем пошто се вама тако хоће. Да оставим ауто насред Славије и да идем по децу. Да ли сте ви нормални - питала их је госпођа из аутомобила.

Они су инсистирали да напусти возило, али им је онда одбрусила.

Шта вам је бре људи? Да ли се ви дрогирате? Шта си рекао, да сам глупа? Срам те било!

Обустављене градске линије - 30.000 људи приморано да напусти возила

Због блокаде саобраћаја на територији града Београда обустављено је 79 линија јавног градског превоза. Демонстранти су каменовали аутобус у Железнику.

Према проценама између 25-30 хиљада људи морало је да напусти возила јавног превоза на овим линијама.

Обустављене су следеће линије:

2, 7, 9, 10, 14, 15, 16, 17, 18, 21, 22, 22а, 23, 27, 29, 30, 31, 33, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 46, 47, 48, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 58, 60, 65, 67, 68, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 83, 84, 85, 88, 91, 92, 95, 96, 101, 104, 105, 106, 108, 111, 401, 402, 702, 703, 704, 705, 706, 707, 460, 493, 580, 581, 860, 860Е

Скандирали Ђиласу - "Уа, бандо!"

Заменик градоначелника Горан Весић на друштвеној мрежи Фејсбук објавио је видео на коме се види организатор демонстрација Драган Ђилас на истим у Београду.

Окупљени демонстранти су организатору протеста звиждали и викали "уа, бандо", и скандирали "лопове".

Демолирани трамваји у Београду

Ђиласовци и лажни еколози на данашњим незаконитим протестима потпуно су подивљали и кренули у демолирање града.

На њиховом нишану су се нашли и трамваји, које су демонстранти уништавали жрвљањем графита по њима.

ЂИЛАСОВЦИ УДАРИЛИ И НА ТРАМВАЈЕ! Наставља се демолирање Београда од стране побеснеле "еколошке" руље (ВИДЕО)

ЂИЛАСОВЦИ УДАРИЛИ И НА ТРАМВАЈЕ! Наставља се демолирање Београда од стране побеснеле "еколошке" руље (ВИДЕО)

Руља очигледно не планира да се заустави на овоме.

Протестанти блокирали у потпуности родитеље са децом

Другу суботу заредом, неке од кључних путева и саобраћајница у Србији блокирали су лажни еколошки активисти. Такође, блокиран је и Београд на више локација у граду.

Шака агресивних демонстраната блокирала је улице широм Србије и не пушта да прођу ни родитељи са децом, труднице, болесни, чак је и аутобус трансфузије је остао заглављен у колапсу.  

Сцена којој смо присуствовали у Београду била је нестварна, услед блокаде лажних еколога родитељи једне мале девојчице и бебе били су принуђени да напусте своје возило и оставе га у колони и са својом децом оду. 

Наиме, они су били заглављени у блокади и нису могли више да буду у колима са децом, те су их ужурбано напустили и са девојчицом и бебом у корпи отишли пешке даље. Политичке блокаде лажних еколога онемогућиле су грађанима данас нормално функционисање и онемогућили грађанима право на слободу кретања.

Шта то беше заштита животне средине? - Лажни еколози витлали бакљама по Новом Београду

Ђиласовци и лажни еколози коначно показују своје праве намере јер полако одустају од парола са којима су кренули у безакониту блокаду Београда, да би сада сав бес и насиље из њих избило на површину.

Језив видео из Београда - лажни еколози "штите животну средину"

Они су у том налету гнева напарвили велику бакљаду на мосту, чиме су згорзили Београђане и потпуно обесмислили већ ионако бесмислену блокаду престонице.

Малтретирани грађани Новог Београда: Градски превоз у овом делу града ремети група од десетак људи

Грађани Београда су без стрпљења и постају гневни због блокаде путева лажних еколога.

ШАКА ЉУДИ БЛОКИРАЛА САОБРАЋАЈ НА НОВОМ БЕОГРАДУ! Градски превоз у овом делу града ремети група од десетак људи (ФОТО)

ШАКА ЉУДИ БЛОКИРАЛА САОБРАЋАЈ НА НОВОМ БЕОГРАДУ! Градски превоз у овом делу града ремети група од десетак људи (ФОТО)

Протестанти у Београду блокирали су општину Нови Београд, на кружном току у улици Булевар Михајла Пупина, десетак људи блокирало је улицу, док аутобуси стоје, а градски превоз је блокиран.

Лажни еколози блокирали аутобус са залихама крви у Панчеву

Шака агресивних демонстраната блокирала је улице широм Србије, поред родитеља са децом, трудница, болесних, и аутобус трансфузије је остао заглављен у колапсу.  

Наиме, аутобус у коме се вршила трансфузија крви блокиран је у колони са свим залихама крви које су Панчевци добровољно дали данас.

Докторка је на питање како коментарише протесте и ситуацију у којој су се нашли, због могућности да некоме затреба крв, забринуто одговорила да је јако незгодно.

Надам се да ћемо успети некако да прођемо, просто је неопходно. Сва крв која је прикупљена не сме да стоји - рекла је она. 

"Демонстранти" показали своје право лице и намеру протеста

Ђиласовци и лажни еколози су данас широм Србије направили хаос и расуло, а ни Лесковац није поштеђен дивљања ових хуилгана.

Као што можете видети у видео-снимку, двојица "демонстраната" су одлучила да демолирају аутомобиле који су се налазили у колони, чиме су послали јасну поруку да ова "блокада" има насилан карактер.

Погледајте видео:

Опозиционар стао у прве редове да малтретира народ

На протестима се нашао и предводио групу протестаната који су блокирали пролаз грађанима Београда и Марко Бастаћ, истакнути опозиционар који је познат по својим учешћима на протестима који имају за циљ онемогућавање грађанима да у свом граду имају слободу и обављају свакодневне обавезе. 

Више о томе прочитајте на ОВОМ ЛИНКУ

Неколико хиљада људи спречава нормалан живот за два милиона Београђана

Репортер Н1 саопштио сурову истину, тек пар хиљада људи, малтретира два милиона становника Београда.

Репортер Н1 испред Сава Центра каже да "неколико хиљада људи блокира ауто-пут". Дакле, неколико хиљада људи спречава нормалан живот за 2 милиона Београђана!

Лажни еколози не дозвољавају људима да иду на сахрану

Колико су ђиласовци и лажни еколози погубили конце, може се видети на свим местима где су одлучили да безаконито блокирају улице и онемогуће нормалан живот и кретање својих суграђана.

На видео-снимку у прилогу можете видети како група некултурних и себичних људи спречава човека да оде на сахрану, блокирајући му пут до гробља. Снимак је настао у Куршумлији.

Лончар осудио протесте - блокиране екипе Хитне помоћи

Министар здравља у Влади Републике Србије др Златибор Лончар најоштрије је данас осудио блокаде појединих саобраћајница којима је огромна већина грађана Србије спречена и онемогућена у обављању својих послова и редовних активности.

ЗЛАТИБОР ЛОНЧАР ОСУЂУЈЕ ПРОТЕСТЕ: Две екипе Хитне помоћи блокиране

ЗЛАТИБОР ЛОНЧАР ОСУЂУЈЕ ПРОТЕСТЕ: Две екипе Хитне помоћи блокиране

- Апелујем на све те који својим бахатим понашањем и кршењем свих закона желе да изазову хаос, да што пре омогуће да Хитна помоћ може да ради свој посао! Тренутно су две екипе Хитне помоћи у Београду заглављене на Газели, без шанси да стигну до свог одредишта, а и транспорт дијализних пацијената је озбиљно угрозен јер је знаћајно отежан.

- Шта год желели да постигнете, постоје начини како се то остварује, а да се не угрози живот ни једног пацијента. Позивате се на демократију и тековине западних држава, па то онда и овде примените, јер онемогућавање рада здравственим радницима нико неће толерисати - поручио је министар Лончар.

"Екипе су немоћне јер не могу да изађу на терен"

ЈКП "Београдски водовод и канализација" упутило је извињење свим потрошачима на Новом Београду, Земуну, Сурчину, деловима Цукарице, Раковице, Вождовца и Борче који су тренутно без воде или осећају умањен притисак воде.

ЈКП "БЕОГРАДСКИ ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА" УПУТИЛО ИЗВИЊЕЊЕ ПОТРОШАЧИМА: Екипе су немоћне јер не могу да изађу на терен

ЈКП "БЕОГРАДСКИ ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА" УПУТИЛО ИЗВИЊЕЊЕ ПОТРОШАЧИМА: Екипе су немоћне јер не могу да изађу на терен

Како се наводи у саопштењу овог предузећа, екипе су тренутно немоћне јер не могу да изађу на терен, приђу предметним локацијама са механизацијом и отклоне кварове који су довели до прекида у водоснабдевању, јер су путеви, мостови и друге саобраћајнице у главном граду блокиране и непроходне. Све док блокаде трају, водоснабдевање на овим локацијама ће бити у прекиду или ће потрошачи имати умањен притисак воде.

Реални снимци из ваздуха - свега неколико људи блокира мостове

У специјалној емисији ТВ Пинк емитован је и снимак са мостова Београда, а том приликом забележено је колико је заправо демонстраната изашло на улице.

- 20 људи блокирало је Београд, а 1000 људи мора да иде пешке. Класичан терор - рекао је стручњак за безбедност Илија Животић у специјалном програму ТВ Пинк.

Хитна помоћ издала апел

Руководство Хитне помоћи у Београду издало је хитан апел.

ХИТНА ПОМОЋ УПУТИЛА АПЕЛ! "Омогућите транспорт дијализних пацијената, животи су им угрожени!"

ХИТНА ПОМОЋ УПУТИЛА АПЕЛ! "Омогућите транспорт дијализних пацијената, животи су им угрожени!"

- Руководство Хитне помоћи у Београду, али и у другим градовима Србије апеловало је на све који подржавају блокаду саобраћајница да се одмах омогући несметани транспорт дијализних пацијената, као и других пацијената који иду на редовне терапије. Они се не налазе у возилима под ротацијом, али су им животи озбиљно угрожени уколико не стигну на време на своје редовне терапије, што им у овом тренутку није омогућено - апеловано је из Хитне помоћи.

ЈКП "ГРАДСКА ЧИСТОЋА" СЕ ИЗВИЊАВА БЕОГРАЂАНИМА

ЈКП "Градска чистоћа" обавештава грађане Београда да је услед блокада које су се појавиле на неколико локација у граду дошло до отежаног рада екипа предузећа. Посебно је отежано одношење смећа у општинама Стари град, Врачар, Савски венац и Нови Београд због чега телефони на погонима предузећа бедспрекидно звоне, саопштено је из овог предузећа.

ЈКП "Градска чистоћа" моли Београђане да уколико примете да смеће из њиховог краја није однето и да су контејнери пуни, имају разумевања јер екипе камионима, нажалост, не могу да приђу судовима за одлагање отпада и испразне их. Екипе ће одмах по завршетку блокада празнити контејнере до којих нису могли да стигну. 

ЈКП "ГРАДСКА ЧИСТОЋА" СЕ ИЗВИЊАВА БЕОГРАЂАНИМА: Спречени су да раде посао због агресивних демонстраната (ФОТО)

ЈКП "ГРАДСКА ЧИСТОЋА" СЕ ИЗВИЊАВА БЕОГРАЂАНИМА: Спречени су да раде посао због агресивних демонстраната (ФОТО)

– Потрудићемо се да најбрже што може испразнимо судове до којих у овом тренутку не можемо да дођемо. Извињавам се свим Београђанима и у своје и у име "Градске чистоће" што нисмо у могућности да у потпуности обавимо посао. Молим Београђане за разумевање и обећавам да ће наше екипе остати дуже на послу, колико год буде требало, како би га на крају завршиле. Апелујем на све који блокирају улице да пропуштају камионе "Градске чистоће", јер то су људи који само раде свој посао и није у реду да буду жртве политичких циљева – рекао је директор ЈКП "Градска чистоћа" Марко Попадић.

Инцидент у Новом Саду - ђиласовци претукли младића

Лажни еколози поново су себи дали за право да буду насилни и да страда недужан народ. Они су иако себе представљају као мирне демонстранте и глуме жртве, брутално претукли момка у Новом Саду, говорећи "Убиј га!"

ТО СУ ТИ "МИРНИ" ДЕМОНСТРАНТИ! Окупљени у Новом Саду брутално претукли момка (ВИДЕО)

ТО СУ ТИ "МИРНИ" ДЕМОНСТРАНТИ! Окупљени у Новом Саду брутално претукли момка (ВИДЕО)

Погледајте скандалозан видео:

"Не могу да дођем кући код детета, радио сам јутрос од шест"

Шака лажних еколога и полтиичких демонстраната потпуно је паралисала данас Београд и омела обичне грађане у обављању својих свакодневних активности.

Блокиран је ауто-пут код моста Газела, а мала група људи блокирала је и остале важне саобраћајнице у Београду.

Београђани су огорчени збоог оваквог терора мањине над већином, а разговарали смо са грађанима код кружног тока на Новом Београду који су огорчени јер им је ускраћена слобода кретања.

- Свако има право на своје мишљење, а не да омета друге грађане, ако неко је незадовољан то треба да искажће на други начин - рекао нам је један огорчени грађанин.

Други човек који је чекао у аутомобилу и коме је онемогућено кретање огорчен је због тога што не може да стигне кући.

- Ја радим од 6 до 2, устајем у 5. Ја сад не могу да дођем код свог малог детета зато што ми ту  неки људи не дају да прођем. Што они мени не дају да прођем? То што они раде је контрапродуктивно. Први ћу да гласам за Вучића затп што ме ови људи данас малтретирају. Шта сам ја њима крив? Хоћу да идем својој кући, уморан сам! - говори нам један огорчени Београђанин.

Шака агресивних демонстраната терорише поштен народ - блокирана медицинска сестра и трудница

Због шаке људи који блокирају Београд, медицинска сестра, која се бори за наше животе, не може да се врати кући

На раскрсници, коју је блокирало око 50 људи, поред медицинске сестре, налази се и трудница, заглављена у колапсу. 

Видео погледајте ОВДЕ

На питање шта мисли о протестима, кратко је одговорила:

Ужас, народ увек испашта - рекла је она. 

Мали број људи блокирао Пупинов мост

Како се може видети на приложеним фотографијама, шака народа окупила се и на Пупиновом мосту.

Pupinov most
Пупинов мост / Извор: Фото: Србија Данас

Мали број људи усудило се да блокира Пупунов мост и да малтретира грађане. Како може да се види, свега двадесетак људи покушава да блокира мост.

Blokiran Pupinov most
Блокиран Пупинов мост / Извор: Србија Данас

Народ бесан

Грађани Београда су све нервознији због окупљања лажних еколога, који ометају кретање народа и малтретирају их.

Један од блокираних грађана на незаконитим блокадама завапио: "Пустите нас има мале деце у колима!"

Мајка истурила своју бебу пред аутомобил

Докле иде лудило ђиласоваца и лажних еколога говори и овај снимак. Мајка детета које је у дечијим колицима потура своје дете пред браник аутомобила и виче:

Носе децу на рукама како би прешли Панчевачки мост

Колико ниско можеш да идеш да неуставно и незаконито блокираш цео град па људи који очигледно, по оделима које су обукли, иду на неку свечаност попут крштења детета. Морају да носе децу у рукама како би прешли Панчевачки мост?

ОПШТЕ РАСУЛО НА ПАНЧЕВЦУ! Људи принуђени да са децом у наручју прелазе мост (ФОТО)

ОПШТЕ РАСУЛО НА ПАНЧЕВЦУ! Људи принуђени да са децом у наручју прелазе мост (ФОТО)

 

Срамне сцене у Београду

Мартин Бежинаревић из организације 1 од 5 милиона показао је колико су тзв. еколози и ђиласовци лицемерни када је данас на недозвољеној блокади Београда понео крстачу на којој пише "Устав", не схватајући да управо на тај начин крши исте, не допуштајући грађанима престонице слободну кретњу градским улицама.

Погледајте видео:

Демонстрант напао човека на Газели

Један демонстрант је и извређао човека који је полако возио и рекао да није знао да ће до блокаде доћи. Он је на силу отворио врата аутомобила и тражио да човек изађе из свог возила.

На мосту Газела дошло је до сукоба када су лажни еколози ударали у аутомобил једног човека и вређали возача.

Подсећамо, неколико стотина људи данас блокира грађане Београда.

Грађани Београда бесни због протеста, блокада на Бранковом мосту, блокиран и Шабац

Много грађана је бесно због одржавања ових протеста. Блокиран је Бранков мост, блокиран и кружни ток код Општине Нови Београд. Како се сазнаје, каменован је аутобус ГСП- а у насељу Железник.

Пристојна Србија не жели да буде таоц лажних еколога, страних плаћеника и дела домаћих политичара који их тероришу и уништавају им животе само да би се докопали власти. Тако су пале и прве чарке и псовке изнервираних грађана који не могу да стигну на посао или да заврше своје друге обавезе јер их инструирана мањина терорише.

Лажни еколошки активисти блокирали су и Шабац. Колона се приближава месту где ће се блокирати нови шабачки мост. Како смо већ писали, на овом месту пронађене су и секире

Блокиран Нови Сад и Ниш 

Нови Сад и Ниш такође су блокирани од стране лажних еколошких активиста, а како се може видети на сликама и снимку, тек неколико људи се окупило да би малтретирао грађане.

Блокиран Ниш:

Protesti u Nišu
Протести у Нишу / Извор: Фото: Србија Данас

Блокиран Нови Сад:

Protesti u Novom Sadu
Протести у Новом Саду / Извор: Србија Данас

Лажни еколошки активисти блокирали Београд

Лажни еколошки активисти кренули су од Сава Центра ка Газели, а како је најављено блокираће ауто - пут на два сата.

Двадесетак људи блокира Београд и малтретира Београђане. Најављена је у исто време и "ауто блокада" појединих путних праваца, приликом које ће учесници возити пет километара на сат - до потпуног заустављања, што ће осим поменутих локација укључити и потез од Бубањ Потока до аеродрома.

Пронађене секире код шабачког моста

Како се сазнаје код шабачког моста пронађене су секире које су према првуим информацијама ту сакрили организатори блокада у том граду.

Све ово се догађа у светлу блокаде путева, која је најављена за данас, и то на истом месту где су присталице опозоције и прошле суботе блокирале саобраћај и малтретирале грађане.

ЈЕЗИВО! Пронађене СЕКИРЕ код Шабачког моста: Организатори протеста у овом граду сакрили хладно оружје (ВИДЕО)

ЈЕЗИВО! Пронађене СЕКИРЕ код Шабачког моста: Организатори протеста у овом граду сакрили хладно оружје (ВИДЕО)

Протести се организују са захтевом за ослобађање свих ухапшених на претходним протестима, повлачење Закона о експропријацији и измене Закона о референдуму и народној иницијативи. Организатори су најавили да ће током блокаде путева бити омогућен пролаз возилима хитних служби, пре свега хитној помоћи и ватрогасцима, али се поставља питање и како ће они уопште доћи због блокада.

Почели протести

Лажни еколошки активисти почели су са окупљањем испред Сава Центра, након чега ће блокирати ауто-пут на два сата. На Н1 телевизији саопштено је да "неколико стотина људи блокира Београд". 

Лажни еколошки активисти пролазе градом и скандирају "Устанак!"

Председник Вучић посетио Горње Недељице

Председник Србије Александар Вучић посетио је срце Јадра, у Горње Недлејице, и том приликом се обратио грађанима Србије.

Председник Србије поразговарао је са мештанима где их је упитао са каквим се проблемима суочавају и како држава може да им помогне.

(УЖИВО) ВУЧИЋ СТИГАО У ГОРЊЕ НЕДЕЉИЦЕ: Председник позвао грађане да дођу на разговор са њим од 15 сати (ФОТО/ВИДЕО)

(УЖИВО) ВУЧИЋ СТИГАО У ГОРЊЕ НЕДЕЉИЦЕ: Председник позвао грађане да дођу на разговор са њим од 15 сати (ФОТО/ВИДЕО)

Вучић је истакао да ће се у селу заменити све дрвене бандере бетонским и да ће држава бити ту за све што може да помогне.

Морамо још једну велику трафостаницу да урадимо и да изградимо водоводну мрежну - рекао је Вучић и нагласио грађанима да у 15 часова дођу до цркве у месту, и да искажу све проблеме које имате.

- Мој посао је да чујем шта вас мучи, шта вам смета, шта очекујете од државе, мене... Најслободније. Не можемо да затварамо очим пред нечим што није добро - рекао је председник окупљеним грађанима.