Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"МИ НЕЋЕМО ДА РУШИМО СВОЈУ ДРЖАВУ" Вучићева порука опозицији: Београд је Србија - БИЋЕ И ОСТАЋЕ (ВИДЕО)

03.03.2024. 17:16
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Марко Ђоковић

Тема од кључне важности за све Србе.

Београд излази на нове изборе, завршена је Седница градског одбора СНС, након које се народу обратио председник Вучић.

Председник Србије Александар Вучић обратио се јавности на првом скупу СНС за предстојеће београдске изборе, после седнице Градског одбора Српске напредне странке којој је присуствовао.

Вучић се обраћа грађанима у Спортском центру "Шумице" на Вождовцу

- Пре свега да се захвалим свима који сте вечерас овде у београдској дворани "Шумице". Мало сам слушао Ану и ово на крају Милоша, нисам чуо шта је Александар говорио, али хоћу неколико важних речи да вам упутим и да вас замолим. Имали смо проблема због Куртијевог организованог погрома над српским живљем на КиМ, прогона српског живља на КиМ. И за све то време трпели смо стравичне притиске оних који су се правили да то не виде или су то видели али рачунали да је прави тренутак за додатни напад на своју земљу. Није случајно да су се тако умножавали притисци и око наше спољне политике.

- Те уведите санкције ,те оградите се од пријатељства са Кином, урадите све што тражимо, ја само не знам шта ће нам држава. Мислите да је довољно да нам пошаљете факс или објавите на свом сајту и тог дана ми морамо сви да се усагласимо са сваком вашом одлуком. Онда су унутар земље почели да говоре, рачунајући "ето њима прилике да се дочекају власти у Београду". Онда су рекли "тражимо изборе", ја сам рекао "немогуће, пре само два месеца сте рекли нећемо изборе". Онда су тражили изборе и прете уколико не распишемо изборе и то на београдском и парламентарном нивоу да ће изаћи на улице, да ће нам ломити кости...

Foto: InformerTV/Printscreen
Фото: ИнформерТВ/Принтсцреен / Извор: Фото: ИнформерТВ/Принтсцреен

- Онда кад сам услишио ту молитву, са својим страним пријатељима у резолуцију срамоте европског парламента ставили "Вучић је крив што је расписао изборе супротно вољи народа", иако су они то од мене тражили.

- Борили смо се оним што смо радили и што је наш план и програм, што ћемо да направимо до 2027, аутопутевима, Expo, научнотехнолошким парковима, већим платама и пензијама. Онда су рекли "не, не, покрали сте изборе", нису стању људски ни да прихвате свој пораз, они и данас знају да су лагали. Видите по томе што нема еуфорије код њих што излазимо на нове изборе. Савршено им је јасно шта мисле људи у Београду и Србији.

- Кад смо их ухапсили рекли су "немојте, то су наши студенти". Јесу то хулигани или ваши студенти? Онда су позвали све оне који мрзе Србију по задатку већ деценију и дуже. Јесте ли некада чули да је било шта лепо рекао о Србији Шенак, Шидер, било ко од њих? - упитао је Вучић.

- Они се воде: "Ми ћемо оне који нас предводе да сакријемо, да се не види да нам је Ђилас вођа, а ви ваше не смете да поставите". Ево ја кажем "ја уколико ја победим, спреман сам да вам помогнем". Ја њима предлажем, ако већ не смет Ђиласа да ставите, хајде онако храбро ставите на чело листе лепо Михаел Рот, Шидер, Шенак, то је ваша листа за Београд, а можете на то да додате кога хоћете, и Бодирогу и Топалка, све ћемо да вас победимо заједно, зато што народ хоће оне који ће да се боре за Београд, за људе.

Foto: InformerTV/Printscreen
Фото: ИнформерТВ/Принтсцреен / Извор: Фото: ИнформерТВ/Принтсцреен

- Све време су нам говорите "немојте за њих, они су крезуби другосрбијанци", да кажете нешто ружно против Александра Вучића, тог секунда и Топалко постаје геније. И да дођу из шуме тог дана биће најбољи на свету и најмодернији само да кажу нешто против мене. Ми њих нећемо да вређамо.

- Молим вас, избегавајте било какав сукоб, политичари немојте да бежите од аргументоване дискусије - апеловао је Вучић и додао:

- Ми њих никада нећемо да прогонимо нити да чинимо ишта против њих. Енергија пристојности мора да буде јача од мржње коју они сеју на сваком кораку. Зато од вас тражим максималну енергију, пожртвованост, то је нешто што никад не могу да нам одузму. Хоће да нам укину државу Србију, одузму земљу, да на факс који добијемо одговоримо са "да газде", а ми нећемо да имамо газде и будемо слуге ником другом осим да служимо свом народу. Много је већа игра.

- Морамо да почнемо да се поредимо са земљама ЕУ и да покажемо људима шта смо све у стању да урадимо. Да нам деца не иду на школовање у иностранство. Да враћамо све више оних који су научили занате и и отишли, да виде да је добро да живе у својој земљи - нагласио је Вучић.

- Покушали су да нас окрену и против нашег народа у Републици Српској. Све су могуће покушали да униште и разоре, све наше вредности, само да би оправдали један обичан пораз. Шта је проблем да пружите руку? Ви ако изгубите ми ћемо да пружимо руку.

Foto: Tanjug/Marko Đoković
Фото: Танјуг/Марко Ђоковић / Извор: Фото: Танјуг/Марко Ђоковић

- Ми за разлику од њих никада нећемо да рушимо своју државу. Није проблем да паднете, већ је проблем ако нисте у стању да устанете. Ми ћемо увек да устанемо и да се боримо против најгорих у нашој земљи и не могу да замисле колико је наша упорност велика - нагласио је Вучић.

- Замолио бих вас да на изборе изађете у што је већем фронту.То је важно да би се показало колико нам је значајно јединство. Да се боримо за Београд, за своју Србију коју волимо више од свега. Заборавите на то ко ће колико одборника да има, прекините са расправама и сачувајте их за неко друго време и покушајте да се уједините за један заједнички фронт, за победу у целој Србији.

- Нама је битно да пронађемо најбоље могуће решење за нашу земљу. Да помогнемо наш народ на КиМ што је више могуће, да истовремено земља напредује и расте, то нису лаки задаци. Ићи ћемо зато у формирање покрета да окупимо све оне људе који до сада нису били чланови наше странке. Ја знам колико вам је данас тешко, колико сте марљиво радили за претходне изборе. Сада вас молим да им покажемо како се бори за своју земљу и свој град, лепо, мирно, са идејама, програмима, плановима, са људима који неће да сеју мржњу против никог другог, који ће на најбољи могући начин да се односе према људима. Притисните руководства општина да разговарају са народом, а не да се завуку у своје канцеларије и причају само са собом - нагласио је Вучић.

- Ово вам је порука обичног народа, ово вам је показао народ колико је задовољан тиме колико о њима бринете. Мислио сам на све вас који само чекате да добијете ташну, машну, секретарицу и заборавите на сваког другог са ким треба да разговарате. Хајде зауставите народ сад ако можете.

Foto: Youtube Printscreen/Tanjug News Agency official
Фото: Youtube Printscreen/Tanjug News Agency official / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Tanjug News Agency official

- Хвала вам што сте увек и у сваком тренутку показали колико волите свој народ и своју земљу. Посебно хоћу да се захвалим свим женама захваљујући њима побеђивали смо и побеђиваћемо увек. Зато што су жене биле те које су показивале увек већу одговорност од нас мушкараца. Ако погледате по истраживању, не бисте веровали колико већи проценат жена од мушкараца нама пружа подршку јер оне знају шта је ред, марљивост, шта је држава и не играју се и не стављају то на коцку и зато им хвала - рекао је Вучић.

- Немам никакав лични интерес да учествујем у било каквој београдској кампањи. Имам интерес као грађанин Србије јер бих волео да Београд настави да се развија, а највећи ми је мотив ваша подршка, снага, сваку кућу обиђите. Да их победимо, убедљивије него у децембру. И још јаче, са још већом разликом, да им покажемо да не можете поштене људе да оптужите да су лопови, и да им покажемо да Београд јесте космополитски град, поносимо се тиме, али је Београд и Србија, српски град, остао је и биће. Хвала вам за љубав. Нека буде борба непрестана до коначне победе, живео Београд, живела Србија! - поручио је Александар Вучић.

Обраћање Милоша Вучевића

Foto: Tanjug/Marko Đoković
Фото: Танјуг/Марко Ђоковић / Извор: Фото: Танјуг/Марко Ђоковић

Председник СНС Милош Вучевић казао је да је ова листа убедљиво победила на изборима. Он је нагласио да странци неће одлучивати о плитици Србије.

- Ми ћемо вечерас културно да питамо да Вучић опет са нама иде на изборе, јер се ми њега не стидимо, он је уз нас, ми смо уз њега и бићемо уз њега. А другој опцији предлажемо да и они ставе име свог лидера, ако га се не стиде. Ми се Вучића не стидимо, и са поносом ћемо ићи са њиме у кампању, него, где је вама Ђилас, смете ли његово име да напишете? Сви на терен, сви одбори а посебно функционери. Сви на терен!

Присутнима се обратио и Александар Шапић

Foto: Tanjug/Marko Đoković
Фото: Танјуг/Марко Ђоковић / Извор: Фото: Танјуг/Марко Ђоковић

- Избори који неће бити који се тичу само канализације, путева и комуналних ствари, ово ће бити вредносни избори где ће се бирати између два погледа на државу и народ, два погледа на српску нацију, два погледа на економију. Када год смо имали српску управу било је добро и другима. Политика града мора да прати и државну политику. Налазимо се у специфичном моменту, уколико изгубимо Београд питање је шта ће бити и са Србијом - рекао је Шапић, а уследило је и обраћање Милоша Вучевића.

Обраћање премијерке Ане Брнабић

Foto: Tanjug/Marko Đoković
Фото: Танјуг/Марко Ђоковић / Извор: Фото: Танјуг/Марко Ђоковић

Председница Владе Србије захвалила је свим окупљенима на томе што су дошли на овај радни скуп у тако кратком року.

- Идемо на нове изборе, да победимо убедљивије него у децембру 2023. године - казала је Брнабић.

Премијерка је навела три ствари које је научила од Александра Вучића:

- Политика није математика. Пре Вучића, била је искљуливо математика. Ако нађете једног више, ви сте власт, није важно шта је жеља народа. Али Вучић и СНС су рекли да политика није математика и ми никада нећемо бити као они 2008. када је Ђилас брутално покрао изборну вољу народа. Увек ће, са нама, политика бити глас народа. Друга ствар, то је да треба да се сетимо против чега се боримо у овој новој кампањи - казала је она.

Премијерка је подсетила на догађаје пред и након избора 2023., када је део опозиције тражио од странаца да се укине суверенитет Републике Србије.

- То су људи који су тражили да дођу неки странци и да лупе шаком о сто и њих доведу на власт, без обрира на то како су грађани Београда и Србије гласали. Они су линчовали чланове РИК-а, покушали да упадну у Градску скупштину, силом кренули на Стари двор да га заузму силом, јер нису могли гласовима. И важно је, такође, да се сетимо да је политика ипак нешто о чему у овој земљи одлучује народ. Док је Вучића и СНС, увек ће тако бити - нагласила је Брнабић.

- Њихов једини циљ у кампањи биће да како-тако избаце Вучића из трке. Да он не сме свој лик да позајми лик. Рекли су да не могу да победе листу која носи његов лик. Е, то неће моћи. Уколико преседник то буде желео, и ова листа ће носити име Александра Вучића,. А њихова нек се зове "Насиљем против Србије", Шидер-Шенер-Рот. Нека се зову како год хоће. Зато до победе, да покажемо да можемо преко тих 20.000 гласова, и још 40.000 гласова. До победе - закључила је Брнабић.

Окупљају се присталице Српске напредне странке

Присталице Српске напредне странке почеле су да се окупљају нешто пре 16 часова испред Спортског центра "Шумице" на Вождовцу где је заказан први скуп СНС за предстојеће београдске изборе.

Foto: Tanjug/Marko Đoković
Фото: Танјуг/Марко Ђоковић / Извор: Фото: Танјуг/Марко Ђоковић

Скуп је званично најављен као састанак Градског одбора СНС Београд са општинским и месним одборима поводом припреме за предстојеће београдске изборе који ће бити поновљени.