Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СТЕФАНОВИЋ: Вучич једини може у првом кругу да победи, битан је континуитет политике успона!

11.02.2017. 13:35 13:55
Пише:
Србија Данас/ Агенције
Nebojša Stefanović
Небојша Стефановић / Извор: Фото: Танјуг/ Тања Валић

Министар Небојша Стефановић сазвао конференцију у Влади Србије

13.40 - Пре свега кад буде истрага завршена у Савамали, да ли се и како полиција одазвала онда ће мо моћчи да дајемо конкретно обавештење јавности и да ли је било пропуста. Кривични постпупак не водим ни ја али ни медији, него тужилаштво.

13.35 -  Не знам колико је умесно да дајем лично мишљење, моје је мишљење да Вучић треба да буде кандидат. Важно је да изаберемо кандидата да омогући континуитет политике успона. Вучич једини може у првом кругу да победи.

13.33 - Стефановић: Боримо се да граница буде сигурнија, добра сарадња са Мађарском

Мађарска има већ две године војску и полицију на граници. То се комуницира стално. Нема никавих проблема. Боримо се да граница буде сигурнија. Са Мађарском имамо добру сарадњу, не слажемо се са свим одлукама, али је то суверена одлука Мађарске. Што се тиче лидера ДОС видеће све политичаре који су били, удружења, странака, покрета, неки који су били делови ДС.

13.29 -  Што се тиче страначких ствари уопште не намеравам да се бавим данас. Кад СНС буде однела одлуку тад ће мо обавесртит јавност. Што се тиче изјаве Саше Јанковића то је скандалозно. Кад је убијен Ранко Панић, кад је владао ДС Саше Јанковића, убијен је човек на протесту, јер је мислио другачије.Четри године колико пута се обратио јавности да пита где су убице Ранка Панића. Њега то није интересовало јер можда није био близак његовој идеји. Он никада није био заштитник грађана он се бавио само политиканством. Није урадио ништа да постигне да грађани имају било шта од тога. Како га није срамота када је столовала ДС диловало највише дроге, наркодилери били инвеститори..

13.28 - Кад је Шарић био главни инвеститор у Србији, где су простествовали у Шилеровој, где су говорили кад се говорило о инвестицијама нарко дилера и тајкуна.

13.24 - Протест испред зграде Владе је чист политички протест. Погледајте ко је тамо бивши лидери ДОС, различита удуржења станара, задужених у швајцарцима , какве они везе имају са протестом полицијских синдиката. Тамо нема ниједан синдикални захтев. Није било протеста кад су им биле поцепане униформе, оклопна возила... Ја стварно не знам да питања за комуналну полицију, струју.. Потпуни политички скуп, они су се оголели. Колико је било заправо полицајаца и војника. Видеће људи нек преброје, свакако није било много људи.

13.21 - Уложен велики напор да се зна ред, где се троши новац МУП и у ком проценту. Имао сталне контакте са великим бројем синдиката. Повећана примања полицајцима који раде најодгвороније задатке из сопствених извора. Модернизација се наставља набавком транспортера, чамаца, патролних возила и униформи. Радимо да се замени велики број рачунара који су на издисају.

13.17- Што се тиче Новог закона о полицији - Овлашћења министра се значајно смањују. Да министар не може да води преткривични поступак, даје унапређења. То ради конкурсна комисија, а не министар.Имао пријем у МУП искључиво преко конкурса интерни и јавни да свако ко жели да се јави. Први смо у државној управи донели одлуку о компетенцијама, да полиција буде ефикаснија. Каријерно напредовање је другачије. Мора да оствари трогодишњи просек са оценом 4 свако ко жели да напредује у служби МУП Србије. Данас је потребно одговарајући степен образовања, стручна обука. Обезбеђујемо да на руководећа места дођу најбољи људи. Нико није дошао из партијских редова. То су помешали са својим редовима. Данас су то људи који раде у полциији 25-30 година - поручио је Стефановић.

13.15 - Преко 120 станова у Београду биће набављено за раднике МУП. Први пут после много година. У осавремењавању информационог система, се наставља и то оних кјое МУп пружа, да грађани што мање стоје у редовима. Посебно сарадња са еУправом. Што се тиче замене старих документа радимо даноноћно.

МИНИСТАР ОДБРАНЕ СРБИЈЕ ЗА ХРТ: Хрватска не треба да страхује од нашег оружја, Србија је НЕУТРАЛНА!

Nebojša Stefanović
Небојша Стефановић / Извор: Фото: Танјуг/ Тања Валић

13.11 - Стање оклопних возила је боље него некада. Данас смо модернизовали сваки оклопни транспортер, који МУП има. Што се тиче униформи, 7 година нису добили једну кошољу. И тада никога није интересовало, тад нико није излазио, било је неких протеста. Данас је полиција почела да добија 30.000 нових комплета униформи захваљујући Влади Србије. Посебно интервентне јединице Жандармерију и граничне јединице, које су ангажоване у мигрантској кризи. Стање није идеално, али како је било пре некоолико година само, ово је значајно боље. Такође набавили смо 250 возила за МУП. Расписаћемо тендер да обновимо возила која су купљена 2001 и 2003 године, јер поправка кошта много више него набавка нових. Трошкови одржавања морају бити значајно мање.

Nebojša Stefanović
Небојша Стефановић / Извор: Фото: Танјуг/ Тања Валић

13.08 - Кроз Србију прошло у време мигрантске кризе преко милион људи. Полицајци који су учествовали у томе заслужују сваку похвалу, јер грађани нису осетили терет кризе. Министарство измирило обавезе и дугове од 2 милијарде и 600 милиона динара. Ми смо уз подршку валде обезбедили новац за дугове у претходних 10 година. Обезнедили и милијарду динара задруге дугове. МУП исплатило и солидарну помоћ за лечење припадника МУП у износу преко 200 милиона динара.

13.07 - Превентивиним акцијама у близини вртића и основних школа смањени догоађаји за 5 одсто. Повећан број предавања о безбедности и заштити о дроге. Још ће мо повећати број предавања и укљућићемо родитеље, да деца буду још више безбедна.

13.05 - Смањен и број украдених возила на 12 посто. Некада се крало 12 аутомобила дневно, а данас три пита мање. Број разбојништава смањен за 20 посто. Расветљено је и 92 посто изнуда. Имамо и теденцију пада убистава и најтежих убистава. Данас је број у последње три године 100, а некад било до 150 годишње.

13.02 - У последњих 14 месеци полиција запленила више од 4 тоне дроге. А заплене су више него двоструко веће од 2008-2012. разбијено 14 организованих криминалних група. Отркили и запленили 54 нарко лабораторије. Мислимо да се борба против наркотрафикинга мора да се наставља.