Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ВУЧИЋ ПРЕД ВИШЕ ХИЉАДА УЖИЧАНА: Нећемо ланце и катанце, хоћемо најбржи раст у Европи!

26.03.2022. 11:05
Пише:
Србија Данас
vucic
вуциц / Извор: Фото: ТВ Вести/Притнсцреен

Српска напредна странка одржала је данас у Ужицу у Спортској дворани "Велики парк" предизборни скуп, на којем је говорио и председник СНС Александар Вучић.

Спортска дворана "Велики парк" била је испуњена до последњег места.

Већ од раног јутра Ужичани су кренули да се окупљају како би спремно дочекали и поздравили Александра Вучића. 

На самом почетку митинга изведена је химна Боже правде. 

"Нема сарадње са онима који признају лажни геноцид у Сребреници" Обрадовић вратио Маринику и Поноша на фабричка подешавања (ВИДЕО)

"Нема сарадње са онима који признају лажни геноцид у Сребреници" Обрадовић вратио Маринику и Поноша на фабричка подешавања (ВИДЕО)

"НЕМАМ ПРАВО НА ЛИЧНЕ СИМПАТИЈЕ" Вучић најавио велике промене у министарском сазиву

"НЕМАМ ПРАВО НА ЛИЧНЕ СИМПАТИЈЕ" Вучић најавио велике промене у министарском сазиву

"СРБИЈА НИЈЕ ИГРАЧКА" Вучић послао важну поруку грађанима наше земље! (ВИДЕО)

"СРБИЈА НИЈЕ ИГРАЧКА" Вучић послао важну поруку грађанима наше земље! (ВИДЕО)

Обраћање Александра Вучића

 Председник Српске напредне странке своје обраћање започео је исказивањем захвалности свима окупљенима.

- Срећан сам што сам у Ужицу, мени је дивно кад се дружим са вама и кад вас видим у добром расположењу. Кренули смо радове око обилазнице и то ћемо завршити до 2024. године. Она је важна и због чистијег ваздуха и безбедности деце - казао је Вучић.

Увек се живи од онога што су планови и програми, рекао је председник. 

vucic
вуциц / Извор: Фото: ТВ Вести/Принтсцреен

- Радове око обилазнице ћемо завршити до половине 20234. године. Обилазница је важна и због безбедности деце и због чистијег ваздуха. Добили смо 3 понуде за тунел испод Кадињаче. Цена је овгомна. То ћемо морати да урадимо јер ће нам тиме и Тара и Бајина Башта и Ужице бити још привлачније - навео је председник. 

Како каже, то је огроман новац који треба да се издвоји у ово тешко време. 

- Нећу да вас омбањујем због кризе у Украјини. Нечега ћемо морати да се одрекнемо због ове кризе, али овог пројекта се нећемо одрећи - истакао је он. 

- Кренућемо да градимо вртић, готова је пројектна документација, ми ћемо то да платимо. 

- Важно је да ћемо наредне четири године да радимо на модернизацији пруга и куповаћемо брзе возове како би брзо дошли од Пожеге до Београда што пре. Обезбедили смо новац за гасовод како би нам инвеститори даље долазили. Долазио је код мене неколико пута легендарни Раша Радовановић како би се борио за ову халу у којој се налазимо и ја сам мислио да је у бољем стању. И желим да вам кажем да ћете имати најлепшу халу, извршићемо реконструкцију а ви онда направите добар тим - рекао је.

Напоменуо је да неће да говори о обновљеним школама истичући да људи обично кад је нешто урађено на то гледају као да је то одувек постајало.

- Наставићемо да градимо ауто-пут, брзу саобраћајницу, а оно што је важно јесте да никад није оволико улагано од 1945. године на овамо. Верујем да ћемо уз вашу помоћ моћи да сачувамо мир и стабилност. Зато је некад важно да прећутимо. Нећемо ланце и катанце, нећемо у отимачине свега што је овај народ радио, хоћемо да радимо и да можемо да будемо неко ко има најбржи раст - рекао је Вучић.

- Хвала вама који сте знали да рак не може да се излечи аспирином и андолом. Зато су важне речи - озбиљност и одговорност. Нисам имао времена до јуче ни да гледам ни да осетим мржњу наших политичких проблемима, јер сам се бавио Србијом и проблемима у којима смо се нашли. Нисам ни пратио шта све говоре о нама. Поносам сам на чињеницу што код нас такве мржње нема. Ова кампања ће бити упамћена у историји - неко ко побеђује ниједном речју није говорио о својим противницима, јер је за нас будућност у ономе што ћемо да урадимо за своју земљу и свој народ. Таквих сам се неистина и лажи наслушао у задњих 24 сата. Они из својих скупих лимузина мисле да су бољи од вас. Ми ни мало нисмо глупљи од њих, ми смо много мудрији јер знамо да је памет у томе да поштујете и разлике и оне који су у мањини и који другачије мисле. 

- Наша мисија је да чувамо своју земљу и своје небо. Нама треба снажна и јака Србија која брине о својој будућности. Што се Косова тиче покушали су пре неколико дана да нас приморају да потпишемо независност Косова. Наш пристанак за тако нешто неће добити, могу да нас уцењују чиме год желе - навео је председник. 

- Свакога дана сам слушао да су ми деца криминалци. Шта мени више могу да кажу и како више могу да ме повреде. Данас могу да кажем да сам довољно ћврст да не морам ни да им одговарам и узвраћам. Са вама видим ту будућност. Срећна и насмејана лица, изграђене путеве, болнице, срећна и насмејана лица - закључио је Вучић. 

Обраћање Николе Селаковића

Селаковић је истакао да је Србија данас на великом испиту због мењања светског поретка и напоменуо да данас Србија има најбољег и да ћемо проћи ову украјинску кризу захваљујући Александруз Вучићу.

Додао је да избори нису игра и да држава није играчка и да преко 65 одсто треба 3. априла да изађе и да гласа за Александра Вучића.

- Знате ви Ужичани какос е побеђује, дајте да то буде јако. Сведок сам свих ових година под каквим смо притисцима, нарочито у последње време, али се борите најбоље и до краја кад знате какав народ стоји из ва -  казао је.

Обраћање Милице Николић

- Кад сам кренула на факултет путовала сам до Београда возом и требало ми је четири и по сата. То је слика Србија из 2012. године. Данас се возови у Србији крећу 200 километра на сат и то је слика Србије данас. Поручујемо да желимо у будућност и поручујемо онима из власти пре 2012. године да не желимо њихово отимање и да ми нисмо геноцидан народ, него частан и вредан народ који воли своју земљу и који хоће још фабрика, путева, пруга - казала је Николић.

Истакла је да је Србија путевима повезана и напоменула да захваљујући Александру Вучићу наша дела говоре.

milica
милица / Извор: Фото: Printscreen

- 3. априла морамо да подржимо јединог који нас води напред и који може да чува наш мир и нашу сигурност. Хвала Вам председниче за све што радите. Ми смо сви овде чврсто уз Вас како бисте наставили да водите нашу Србију - рекла је.

Обраћање Ђорђа Дабића

Окупљенима се обратио Ђорђе Дабић, члан председништва Српске напредне странке и кандидат за народног посланика. 

- Овде смо имали деценије неулагања у овај крај до доласка на власт председника Александра Вучића и Српске напредне странке - навео је он. 

djordje dabic
ђорђе дабиц / Извор: Фото: Printscreen

- Ви сте први државник који је испунио обећање које нам је дао. Ви сте данас из Београда стигли у Ужице за два сата. Долази нам и гасовод, подижемо не само златиборски округ већ целу Србију - казао је Дабић.

Истакао је да је Вучић вратио национални идентитет и да коначно смемо да обележавамо датум кад је почело НАТО бомбардовање.

Своје обраћање завршио је речима живео Александар Вучић и живела Србија.