Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ВАНРЕДНО ОБРАЋАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА: Позивам посланике СНС да прекину штрајк, нама је потребно ЈЕДИНСТВО

11.05.2020. 20:09
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Председник се јавља из зграде Генералног секретаријата председника Републике.

Александар Вучић говори о пандемији вируса корона, предстојећим изборима, као и, први пут од избијања пандемије, о политичким темама.

Поново заједно: пословнице UNIQA осигурања отварају врата 11. маја

Поново заједно: пословнице UNIQA осигурања отварају врата 11. маја

(УЖИВО) "БОШКО ФАШИСТО, ЂИЛАСЕ ЛОПОВЕ!" Гужва испред Народне скупштине, подршка посланицима СНС-а (ФОТО/ВИДЕО)

(УЖИВО) "БОШКО ФАШИСТО, ЂИЛАСЕ ЛОПОВЕ!" Гужва испред Народне скупштине, подршка посланицима СНС-а (ФОТО/ВИДЕО)

Вулин: Ако се Ђилас придружи Обрадовићу и ја ПОЧИЊЕМ ШТРАЈК ГЛАЂУ

Вулин: Ако се Ђилас придружи Обрадовићу и ја ПОЧИЊЕМ ШТРАЈК ГЛАЂУ

 

- Што се тиче карикатуре где сам представљен као Хитлер, то само говори о степену демократије у нашој земљи. Нећу за то ни да трошим речи. Тужилаштво ће само да говори о свему. - рекао је Александар Вучић у ванредном обраћању.

Вучић о нападу на своју децу

Осмехујем се када причам о својој деци. Поносан сам на њих троје, Мени њих нико не може да представи онаквим какви они нису. Сви који их познају, знају каква су то деца. За мене је и такође важно да се и о другој деци брине и да остану у Србији и имају посао овде. До сада, само је отштампано 500 милиона страница против мене, а колико само претњи смрћу на дневном нивоу...Ништра страшно, дешава се ако желиш да се бавиш овим послом. 

- Мој посао је да се обраћам као председник Србије. О појединима нећу ни да причам. Шта год се рекло и тврдило да није притисак, ја са тиме не могу да се усагласим, јер ја штитим институцију. Нећу ништа да коментаришем што се тиче штрајка господина Шеварлића. Не пада ми напамет да прихватам уцене. Требали су избори да буду почетком марта, и прихватио сам молбе свих који су желели да се избори помере. Све сам испоштовао, па шта још желите. Нисам никада чуо да се неко борио за своје људе, колико се ми боримо. - рекао је председник.

aleksandar vučić
александар вучић / Извор: Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Председник моли све грађане да лето проведу у Србији

- Желим да грађани Србије верују у своју земљу, да део свог одмора, или цео одмор проведу у нашој држави, јер није далеко од других земаља. Желео бих да се захвалим свима који подржавају мој рад. Молим оне који су уз мене, да поштују мањину и да пусте, јер свако има право на своје мишљење. - рекао је председник.

Морамо имати озбиљност како бисмо се супротставили ултрадесничарским покретима

- Тражим од свих да не нападају новинаре, какав год њихов рад био. Насилник из Новог Сада је ухапшен, који је претио новинарки Јовани Глигоријевић из недељника "Време". Видим да јачају ултрадесничарски покрети у нашој земљи, са сулудим идејама. Надам се да ће наше друштво имати довољно озбиљности и да те идеје из 15. века које они имају, супротставити. Долазимо до онога што је најважније - морамо изаћи са плановима и програмима који ће довести до наше велике победе. Напретка српске привреде и економије. - напоменуо је Вучић

На челу економског кризног штаба, током епидемије, Влада Србије је имала прву седницу и ми ћемо свакога дана водити бригу о томе. Желим да вам дам и неколико информација: Биће још две исплате микро и макро предузећима.  - рекао је председник

aleksandar vučić
александар вучић / Извор: Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Вучић о штрајку народних посланика

- Драго ми је што је Миладин Шеварлић прекинуо штрајк глађу.Учинио је то због бруталне лажи појединих медија. Са друге стране, разговарао сам са посланицима СНС-а и молим их да прекину штрајк глађу. Нису спавали, нису се померали са столице. Сандра Божић, мајка је двоје деце, штрајкује па је молим да прекине свој штрајк глађу. Са Александром Мартиновићем ћу обавити телефонски разговор, али знам колико је упоран, и он зна свој циљ у овоме. Много тога смо чекали да се промени, а не могу да се промене због истих људи који су у Скупштини. Мартиновић добро зна да је ово једна врста притиска на тужилаштво. Показали су срчаност, али их молим да одустану.

Председник о ванредном stannju у Србији и скупу испред Народне скупштине

 - 21. јуна је прилика да људи изнесу своју вољу, и да покажу озбиљност, одговорсност и да покажу свој став. Као председник републике, желим свима срећу, и успех на изборима. Мора да изборна кампања проћи без насиља, и да се политички противници испоштују до краја. Ми нисмо завршили са епидемијом, и недопустиво је да своје грађане изложемо здравственој опасности. Желим рећи да се недалеко одавде одржава скуп, 5.790 људи је тренутно испред Скупштине Србије.  5.790 присталица углавном СНС, иако 64 или 65 присталица покрета Двери окупило се.