Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ВУЧИЋ ПОСЛАО ПОРУКУ КРИМИНАЛЦИМА: Победићемо све оне који мислие да уз помоћ мафије могу да владају Србијом! (ФОТО)

10.03.2021. 22:05 23:16
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Џамбић - Профимедиа

Председник Србије Александар Вучић је данас почео вишедневну посету Уједињеним Арапским Емиратима и Бахреину.

Председник Србије Александар Вучић вечерас је одговорио на све оптужбе које се појаве увек када је службено ван земље.

ОРЛ специјалиста саветује: Ово је најбољи начин да ПОБЕДИТЕ КАШАЉ!

ОРЛ специјалиста саветује: Ово је најбољи начин да ПОБЕДИТЕ КАШАЉ!


МУП ЗВАНИЧНО САОПШТИО: Прислушкивање председника неспорно доказано!

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ИДЕ У РАДНУ ПОСЕТУ: Вучић од данас до 14. марта у УАЕ и Бахреину

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ИДЕ У РАДНУ ПОСЕТУ: Вучић од данас до 14. марта у УАЕ и Бахреину

Вучић ће у радној посети Уједињеним Арапским Емиратима (УАЕ) бити до петка, 12. марта, а потом ће у Бахреин до недеље, 14. марта, саопштио је његов кабинет.

У убраћању грађанима Србије председник Вучић је истакао значај сарадње Србије у УАЕ.

- Ово су за нас важни разговори. Емирати су наши пирјатељи, не заборавите да су нам помогли са вакцинама. Како сам данас видео, све је овде окићено српским заставима и то је велика част за нас - казао је Вучић.

Председник је најавио и велике пројекте које ће Србија да има заједно са Емиратима, али и још инвестиција.

ВАКЦИНИСАЛИ СМО ПРЕКО 1.146.000 ГРАЂАНА

Председник је рекао да га чекају важни разговори у Уједињеним Арапским Емиратима и у Бахреину - две земље које су нам свесрдно слале помоћ током пандемије корона вируса.

Вучић је рекао да је у овом тренутку прву вакцину у Србији примило 1.146.000 грађана, док је другу дозу примило 646.000 људи у нашој земљи, и позвао је људе да се вакцинишу што пре.

- План је да разговарамо са најмоћнијим компанијама о улагањима код нас. Имамо много тема, успоставићемо и меморандум о срадњи, надамо се да ћемо и њих да угостимо у Београду. Разговараћемо и о вакцинацији и вакцинама. Морамо да појачавамо и повећавамо број вакцинисаних људи - казао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Пинк Printscreen

- Дошли смо овде да обавимо важне ствари за Србију и њне грађане - рекао је председник Вучић. 

О нападима на њега, поготово кад аје ван Србије на службеном путу председник каже да је то показатељ напретка Србије. 

- Нервоза је велика у Црној гори због тренутних избора. Ја желим да подсетим све грађане Србије и на то да сам од када је убијен Оливер Ивановић да сам сваког дана већ две године уназад готово свкаодневно оиптуживан да сам на овај или онај начин оптуживан за да сам учествовао у његовом убиству - каже Вучић.

Како је предсеник рекао "лаж је постала главни метод политичког деловања оних који желе да руше Србију"

На констатацију да напади на председника Вучића стижу напади на њега, посебно када је ван земље, а у једне од последних стижу из региона.

-Када су ми говорили на отварању споменика Стефану Немањи да водим рачуна о нападу на мене, не би веровавао да господини Беливку жели да учини атентеат на мене. То су крупне речи и ја то не могу да кажем. Што се тиче Давидовића, није он то говорио због себе. Ствар је у томе што Србија неупоредиво брже напредује од свих, и то је корен проблема са којима се суочавамо и земља и ја. Он је то рекао да би помогао Милу Ђукановићу. То је толико глупо и бесмислено, и желим да се захвалим епископу Јоаникију што је реаговао - казао је Вучић.

- Сваког дана слушам како нападају шефа државе за најгоре лажи. Сетите се како су нападали Радојичића. Лаж је постала главни метод деолвања оних који би да руше Србију - казао је Вучић.

О ПОЛИТИЧКОМ ПРИТИСКУ НА СРБИЈУ

Председник је истакао да се од Србије оћекује д абуд ена једном месту и да  се одатле не помера. 

- Ми јесмо и ми постајемо све успешнији и то се многима не допада. Ми смо баждарени на томе д аморамо да будемо примаоци помоћи, да смо неспособни, ми морамо д аостанемо мали, да не смемо да штрчимо и будемо успешни. Шта год да урадите, како год да урадите ми смо криви. ја сма крив што имамо најлепши праовславни храм у Еворпи, што имамо највећи економски раст у Европи, што смо пети у свету по вакцинацији  - каже Вучић. 

- Црна Гора нам је бежала за плате, а сада смо далеко испред њих и много су успешније. Заостајали смо 70 евра за БиХ, а данас смо 70 евра испред њих. Када то видите, када видите да смо први по вакцинацији, да градимо путеве и болнице, када видите да показујемо способност да напредујемо, и држимо се као суверена земља, па шта мислите коме је у интересу да нас нападају - запитао је Вучић.

Он додаје да су притисци на Србију такви да многу желе да врате Србију на период деведесетих уи двехиљадитих година кад аје Србија била у најтежој ситуацији. 

"ДАРА ИЗ ЈАСЕНОВЦА"

Навео је пример филма "Даре из Јасеновца" рекао да многи у иностранству и у нашој земљи мисле да Срби могу да буду само негативци.

- Онда је важно водити најснажнију кампању против нас са свих страна. Ја сам добио савете од веома важних људи, нећу да кажем од кога. Тражили су од нас да будемо скромнији и понизнији, рекли нам да не смемо ми да делимо вакцине, нити да помажемо другима. Показали су нам последњу клупу, и рекли да не смемо да се такмичимо са одликашима. Хоће да нам запуше уста и спрече нас да будемо успешни. Али ми јесмо све успешнији. Желе од нас да будемо неспособни, да останемо мали, а не да помажемо некоме и да штрчимо. Јел кад штрчимо, оде глава. Мислим политички, али то политички некада буде и физички - рекао је председник.

ВОЈНИ НАПРЕДАК СРБИЈЕ

- Сви се наоружавају. Ми то пратимо, и ми се наоружавамао. Нећете ваљда да останете слаби. ми чувмао мир, водимо рачуна о стабилности. Не желимо сукобе ни са ким. Још ја нисам задоовљан, још мора да буде пуно појачања да би наша земља била сигурна - каже Вучић и додаје да је Србија по војној снази сад апрви пут испред Србије.

Вучић је говорио и о последњим саслушањима, као и новим доказима до којих је полиција дошла у рату са мафијом.

Председник је рекао да многи људи покушавјау да најгнуснијим лажима униште њуегову породицу тако што му наносе штету. 

- Хрвати имају озбиљну војску. Сви у региону се наоружавају. Нећемо ваљда да останемо слаби, ако се наоружавате то радите да сачувате од потенцијалне агресије своју земљу. Ми нећемо никога да нападамо, нити планирамо било какве интервенције. Хрвати су страховито јаки, и ја им честитам. Али много смо јачи од њих по питању војне авијације. То није звецкање оружјем, морате бити јаки да вам неко не би убијао народ - казао је председник.

О БОРБИ СА КРИМИНАЛОМ

- Ми смо у овим телефонима пронашли слике још једног тела, као и припреме и свашта. Како се транжира и одсеца људско месо, одсецају главе - рекао је председник.

Вучић је говорио и о последњим саслушањима, као и новим доказима до којих је полиција дошла у рату са мафијом.

- Немојте да очекујете да у борби са мафијом не добијете одговор. Ја сам то рекао и када је Мишковић ухапшен, иако није он ранг као ови мафијаши, да ће улагати новац у рушење. А то је ситница у односу на све ово. То је ситница у односу на то када изађете против ових који скидају главе. А не скидају тако да вас упуцају - казао је он.

- Данас знам све. Бежао сам од тога, нисам елео да веујем у то да неки моји сарандици раде мени иза леђа. Они који ме не позњау погрешили су у процени. Тако и оваквих покушаја рушења државе нема без страног фактора. Људи су научили да ви правите нагодбе са њима.

- Немојте да очекујете да у борби са мафијом не добијете одговор. Ја сам то рекао и када је Мишковић ухапшен, иако није он ранг као ови мафијаши, да ће улагати новац у рушење. А то је ситница у односу на све ово. То је ситница у односу на то када изађете против ових који скидају главе. А не скидају тако да вас упуцају. Не можете да замислите да неко некоме одсече главу. Ми смо у овим телефонима пронашли слике још једног тела, као и припреме и свашта. Како се транжира и одсеца људско месо, одсецају главе - казао је он.

- Моја порука свима онима који трују нашу децу је да у томе неће уиспети. Ја се покорити нећу, и бориућу се против вас, мафијаша и криминалаца, тајкуна и лопова, који сте опљачкали нашу зремљу. То говорим и нашем народу који треба да зна да је сигуран уз своју државу и да треба да зна да ћемо се изборити са таквима - рекао је Вучић. 

- Ја не кријем да сам грешан човек. Али сам се увек борио и гурао Србију напред. Успео сам да оснажим нашу земљу - рекао је Вучић.

Како каже председник "неће Србији бити опроштено што дајемо почаст херојима с аКошара, што се сећамо НАТО агресије и што о "Олуји" и говоримо како о ономе што то и јесте"

- Ја сам остварио највећи део циљева. И поносан сам на то. Убеђен сам да ћемо кроз године ући у уџбенике. Завршетак Храма Светог Саве, нови ауто-путеви, болнице, филмови у које улажемо. Помажемо нашем народу у региону. Сада смо уговорили да буквално издржавамо четири општине у РС: Дрвар, Костајницу, Дубицу и Невесиње. Поносан сам што смо смањили јавни дуг, што отварамо нове фабрике. Нећу да дозволим да мафијашка банда поквари пут Србије унапред - казао је председник.

- Нећу да дозволим да банда мафијашка утиче на пут Србије и да наша земља због њих буде на репу Европе. Није битно како се ја осећам, битно је да имамо резултате. То се види јер људи уочавају тежак рад и труд. Постојељуди који то поштују - каже председник. 

Вучић је рекао да народ види напоран и свакодневан рад, као и напредак који је резултат тог рада.

Председник је затим одговорио и на чињеницу да је Беливук препоручивао оцу једног убијеног младића да да интервју "Крику".

- Много је тешко било гледати тог родитеља, који је чак у једном тренутку рекао да се плаши да му је син нестао у полицији. Ја не желим да верујем у то, али се сви народи оца поменутог младића испитују. Да је оцу тог младића Беливук рекао да се јави Пинку, можете да замислите како би реаговали сви ти медији и стране амбасаде. Али ја апелујем да пустите "Крик" да ради свој посао, то је одлика демократије, и имају право да раде свој посао како хоће. Може да им буде извор чак и Беливук, али не смеју да спрече људе да причају о томе - рекао је председник.

Вучић је, на оптужбе Маринике Тепић, рекао да је хиљаду пута разговарао са Мишом Вацићем, и да се јављао и људима који су гори од њега, попут Јеремића и Ђиласа. 

- Ја сам пристојан човек, јавим се увек. Они су данас признали да је њихов највећи политички противник незаконито прислушкиван. Да се разумемо, да сам причао са црним ђаволом они су то морали да престану да слушају. Али ја имам контрапитање. Да ли сте месецима размењивали информације са једним панчевачким нарко дилером. Сваки дан. Ја ту госпођу, која је запослена у фирми Драгана Ђиласа, питам да ли је тачно да има рачуне на Маурицијусу. Имате ли рачуне у Швајцарској - запитао је Вучић, и рекао да он нема рачуне нигде, и да код њега нема криминала.

- Победићемо све оне који мислие да уз помоћ мафије могу да владају Србијом - закључио је председник.

У Уједињеним Арапским Емиратима Вучић ће се састати са принцом престолонаследником Абу Дабија, шеиком Мухамедом бин Заједом ал Нахјаном, који је и заменик главнокомандујућег Оружаних снага УАЕ, и с другим званичницима.

Вучић ће се у Бахреину састати с краљем Хамадом Бин Исом Ал Калифом, престолонаследником и премијером Салманом Бин Хамадом Ал Калифом и с другима, најављено је у саопштењу.