Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Вучић гост "Вести": Важно је да идемо напред на европском путу, али и чувамо државне и националне интересе

08.11.2023. 18:14
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Прва/Принтсцреен

Председник Вучић гостовао је на ТВ Прва.

Председник Србије, Александар Вучић, био је гост "Вести" на ТВ Прва, где је говорио о најактуелнијим темама.

ПОСЛЕ МАЈКЕ И ВУКАН НА УДАРУ: Председнику Вучићу нападају најмлађег сина (ФОТО)Aleksandar Vučić

ПОСЛЕ МАЈКЕ И ВУКАН НА УДАРУ: Председнику Вучићу нападају најмлађег сина (ФОТО)

"СРБИЈА ЈЕ МОЈА ЉУБАВ, А ГРАЂАНИ НАЈВЕЋА СНАГА" Председник Вучић сумирао радну недељу: Знамо за кога се боримо! (ВИДЕО)Aleksandar-Vučić

"СРБИЈА ЈЕ МОЈА ЉУБАВ, А ГРАЂАНИ НАЈВЕЋА СНАГА" Председник Вучић сумирао радну недељу: Знамо за кога се боримо! (ВИДЕО)

"ПОБЕДИЋЕМО ИХ СВЕ ЗАЈЕДНО" Огласио се председник након гостовања на Пинкуaleksandar vučić

"ПОБЕДИЋЕМО ИХ СВЕ ЗАЈЕДНО" Огласио се председник након гостовања на Пинку

На самом почетку емисије, Вучић се осврнуо на извештај Европске комисије о Србији.

Има добрих ствари, мислим да је важно да се примећује напредак, важно је због наше демократије да се види помак у медијској сфери. Препреке и тешкоће које постоје најчешће се везују за Косово и Метохију. Не треба ту очекивати никакве револуционарне промене, Важно је да идемо напред на европском путу, али и да сачувамо наше државне и националне интересе. Важно је да се види помак, али за мене је важан економски напредак - рекао је Вучић.

Председник је изјавио да је радостан због вести о смањивању стопе инфлације на 8,5 посто већ за октобар.

- Што се зиме тиче, ако нам Бугари не буду правили проблем, мислим да зиме у Србији неће бити. Верујем да ћемо направити један додатни план који грађани могу да очекују. Ми ћемо већ у наредних месец и по дана, пре краја године, изаћи са новим планом за следећу годину, када ће људи знати колика ће повећања бити у јавном сектору, то ће бити двоцифрене бројке, али и око минималне зараде. Са даљим растом животног стандарда ћемо упознати грађане - истакао је Вучић и додао:

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Прва/Принтсцреен

Немам ништа против тога. Ни не треба да бежимо од свог комшилука, од БиХ, Албање, Хрватске, Црне Горе, ни од кога. Ту је будућност много више, него у многим земљама ЕУ. Само што ја гледам много даље, шта ће бити за 20 и 30 година. Овај део Европе који називају Западним Балканом ће да буде мото развоја. Не треба да се секирамо, само треба да радимо, гурамо напред, размишљамо о нашим пензионерма, повећања пензија, прекосутра је последњи дан кад ће они добити први део повећања од 5 одсто, пре краја месеца крећемо са 20.000 динара поклоном за старије суграђане. Ми смо били "криви" јер су плате кренуле убрзано да расту, а не могу да расту двоструко брже од пензија, тако да ће и они бити задовољни.

Констатовао је да све више инвестиција долази из Азије, Кине, Кореје, Јапана, и да то су важне ствари.

Ускоро излазимо са додатним планом, не новим, али додатним, шта је то што иде више и колико од првог јануара у јавном сектору. Онда можемо да кажемо шта ће да иде тамо иза маја и јуна, али и о другим платама и пензијама - рекао је.

Говорећи о изборној кампањи и нападима на породицу, Вучић каже:

- Поносан сам на странку чији сам члан, али ово је много више од тога, народни покрет који жели да сачува пристојну и нормалну Србију. Они немају шта да понуде, рекао је председник о делу опозиције. Они само гледају како увредити моју мајку "супруг није ваш супруг, син није ваш син већ од не знам кога", онда су схватили кад сам одвео сина на утакмицу, па су рекли "кључ је у победи над Вучићем управо у Вукану. Бруталне увреде, неистине и ништа више од тога, то је све што имају да понуде.

Aleksandar Vučić u "Vestima" TV Prva
Александар Вучић у "Вестима" ТВ Прва / Извор: Фото: ТВ Прва/Принтсцреен

Председник каже да живимо у земљи насиља и у зверињаку.

- Они знају да народ неће да гласа за њих и да ће да изгубе изборе. Они то тачно знају. Кажу "па неко се одјавио са моје адресе". Није се одјавио. Све што причају је лаж. Неко ће од њих да извуче оно што му је корисно, да они могу да катанче наше фабрике и буду богатији - рекао је Вучић.

Вучић истиче да ће имати састанке са белгијским премијером, са Макроном сасвим сигурно.

- Имаћу још важних састанака у Паризу. Подсетио бих наше грашане да је пре 20 дана вођена брутална кампања како нас чекају санкције и мере против Србије. Имате озбиљно и одговорно руководство, неће се такво нешто догодити, нема ни санкција ни мера. Они ће наставити с истом причом, након једне лажи друга лаж. Само зато што је један портал неопрезно уз мене објавио фотографију мог сина (6), чиме угрожавају права деце осим ако директно нсиам сагласан са тим, а нисам, чували смо сви приватност у породици да заштитимо Вукана, али шта да радите. Људи у Србији, за мене много важније, ускоро да очекују много добрих вести. Чекају нас важни састанци који ће донети многе важне ствари за нашу земљу - нагласио је председник Србије.

Подсетио је да су сви покуповали станове у Београду на води, те да види да су власници кафића њихови финансијери.

Ја сам поносан на све што смо заједно урадили. Само кажем људима, погледајте 147 болница, клиничких центара, ако то није слика и прилика, ако то не показује људима ко је бринуо о обичном човеку, онда не знам шта показује - закључио је Вучић.