Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Вучић на аеродрому Батајница: Председник дао одговор коју вакцину чека да прими (ВИДЕО)

25.12.2020. 13:28
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen/Pink

Помоћ Србији из Уједињених Арапских Емирата

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас батајнички аеродром где је дочекао хуманитарну помоћ из Уједињених Арапских Емирата.

"Без политичке стабилности нема националне безбедности" Вулин: Да заштимо Србе где год да живе

"Без политичке стабилности нема националне безбедности" Вулин: Да заштимо Србе где год да живе

ПОКЛОНИ ЗА НАЈМЛАЂЕ, ДЕДА МРАЗ СТИГАО РАНИЈЕ: Данило Вучић поделио пакетиће деци на Косову и Метохији (ФОТО)

ПОКЛОНИ ЗА НАЈМЛАЂЕ, ДЕДА МРАЗ СТИГАО РАНИЈЕ: Данило Вучић поделио пакетиће деци на Косову и Метохији (ФОТО)

"Свештенству и верницима срећан Божић" Честитке министра Стефановића поводом Божића по грегоријанском календару

"Свештенству и верницима срећан Божић" Честитке министра Стефановића поводом Божића по грегоријанском календару

13:35
Председник Вучић дочекао помоћ и обратио се грађанима

- Ово што је сада стигло лична је помоћ шеика Мухамеда бин Заједа ал Нахјана. То је његова подршка и помоћ грађанима. Стигла је магнетна резонанца, слајсни скенер, рендген апарати, респиратори, послали су и 30.000 скафандера и много друге потрошне робе... Дакле, вишемилионска подршка и помоћ, организовао је чак и превоз. Хвала нашем великом пријатељу - рекао је Вучић обраћајући се новинарима.

Истиче да ничим нисмо ово заслужили, осим пријатељством.

Avion iz UAE-a
Авион из УАЕ-а / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

- Стигла нам је опрема која је довољна за једну болницу. Ова опрема ићи ће у магацин, одакле ће се распоређивати где је то потребно. Ово је велика помоћ и од великог је значаја - каже председник.

На питање коју вакцину председник чека, Вучић је рекао да чека било коју, а да ћемо имати више вакцина. Председник је рекао да ће неко из владе примити друге вакцине и да ће тако бити показано и доказано да су оне исправне, будући да појединци говоре да премијерка Брнабић није примила вакцину против ковида, него нешто друго.

Један од слајсних скенера ће, како каже, највероватније ићи у ВМЦ Карабурма.

- Види се да нису штедели и показали су велико пријатељство према нама. Много им хвала, и ово није први, већ други авион. Када сам замолио за помоћ, није постојала шанса да останемо без ње, а све захваљујући пријатељима које имамо - рекао је председник.

Пробни гас пуштен кроз Турски ток, у Србији званично 30. децембра

Вучић је, одговарајући на питања новинара, поручио је да је пробни гас већ прошао кроз Турски ток у Србију и најавио да ће званично пуштење у рад новог гасовода у нашој земљи од бугарске до мађарске границе бити 30. децембра.

- Прошао је пробни гас, нисмо дизали велику буду око тога, али 30. креће све, као што сам обећао. То су стратешке и страховито важне ствари за напредак наше земље - рекао је Вучић новинарима на аеродрому у Батајници. Истакао је да је реч о потпуно новом гасоводу од бугарске до мађарске границе, као и да после остаје да се ради даље на секундарној гасификацији.

У року од седам дана, како каже, требало би да буде отворен први реновирани блок Инфективне клинике, што је, каже, велика вест. За неколико дана, каже, биће постављен и камен темељац за КЦ Војводине.

Председник је истакао да му је жао што болест корона вируса односи много живота међу најстаријом популацијом.

- Мала смо земља, али испоставило се да смо успели много више од већих земаља. Ми сада на недељном нивоу добијамо вакцине, после старачких домова прелазимо на вакцинисање здравствених радника. Полако, али сигурно, задаћемо снажан ударац корони и, наравно, победићемо - рекао је Вучић.

Avion iz UAE-a
Авион из УАЕ-а / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

У тренутку док се обраћао новинарима, кренуо је истовар робе која је стигла из УАЕ.

- Погледајте колико је то робе! Хвала братском Абу Дабију - поручио је Вучић.

Председник Вучић је најавио да нови контигент Фајзер вакцина стиже 5. јануара, па онда опет 11. јануара, као и да ће Србија, по питању вакцина, помоћи свима којима буде могла у региону. Рекао је да је данас почела вакцинација и у Лепосавићу.

- Просек година умрлих је 75, а то нам говори да су наши старији највеће жртве, зато на њих морамо да пазимо. Честитам и нашем народу на КиМ и јако сам срећан због тога што је и доле кренула вакцинација - рекао је председник.

13:31
Помоћ Србији из Уједињених Арапских Емирата

Авион са медицинском опремом, коју су Уједињени Арапски Емирати послали као донацију Србији, слетео је данас око 13.30 часова у Београд, а на војном аеродрому Батајница дочекао га је председник Александар Вучић.

У опреми, вредној више милиона евра, су респиратори, скенери, апарати за магнетну резонанцу.

Уједињени Арапски Емирати су и 29. марта послали авион са првим делом помоћи са заштитним средствима за борбу против коронавируса.

Тада је из УАЕ стигло 10 тона помоћи - 13.750 заштитних и 15.000 болничких одела, 500.000 рукавица, 30.000 средстава за заштиту ципела, 20.000 маски, 6.000 санитизера.