Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋ О ГОРУЋИМ ТЕМАМА! Настављамо да се боримо против криминала - говорио и о "Дари из Јасеновца" (ФОТО/ВИДЕО)

14.02.2021. 21:01 23:12
Пише:
Србија Данас
av
ав / Извор: Фото: Printscreen/TV ПИНК

Председник Србије Александар Вучић гостовао је у емисији Хит Твит на ТВ Пинк

Председник Вучић говорио је о свим мафијашким келнерима, кловновима попут Алексића, Обрадовића и Тепићке и ко је од нарко дилера и криминалаца коме лупао шамаре, као и о каквим криминалним слугама је реч.

МОЋНИ САВЕЗНИК УЗ СРБИЈУ! Макрон пресекао - донета важна одлука око споразума Београда и Приштине

МОЋНИ САВЕЗНИК УЗ СРБИЈУ! Макрон пресекао - донета важна одлука око споразума Београда и Приштине

СРБИЈА КАО ЗАШТИТНИК МЕДИЦИНЕ И ФАРМАЦИЈЕ: Заев Вучићу уручио симболичан поклон, икону светог Пантелејмона (ФОТО)

СРБИЈА КАО ЗАШТИТНИК МЕДИЦИНЕ И ФАРМАЦИЈЕ: Заев Вучићу уручио симболичан поклон, икону светог Пантелејмона (ФОТО)

САМО ТРИ ЗЕМЉЕ НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ ЗАПОЧЕЛЕ СУ ИМУНИЗАЦИЈУ: Уз помоћ Србије, Северна Македонија постаје четврта!

САМО ТРИ ЗЕМЉЕ НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ ЗАПОЧЕЛЕ СУ ИМУНИЗАЦИЈУ: Уз помоћ Србије, Северна Македонија постаје четврта!

Председник је говорио и о даљем економском напретку Србије, масовној вакцинацији и свему што интересује грађане Србије.

Вељко Беливук, звани Веља Невоља, и Марко Миљковић ухапшени су 4. фебурара, рано ујутро, по налогу Тужилаштва у великој акцији БИА и МУП-а. Поред Беливука и Миљковића ухапшени су и њихови сарадници. Сви су они осумњичени за најтежа кривична дела, од убистава до диловања са дрогом.

velja nevolja
веља невоља / Извор: Фото: Пинк printscreen

- Појединци полицајци такође су приведени, због тога што су послати на претрес, али нису знали да се место претреса прислушкује, па је могло да се чује како се договарају да се праве да не виде пиштоље који су се ту налазили - изјавио је председник Вучић раније за медије коментаришући овај случај. Такође је додао да се неће стати док се све не истражи до краја и док се не утврде њихове везе са државним апаратом.

О "Дари из Јасеновца"

Америчка Академија филмских уметности и наука направила је ужи избор кандидата за Оскара у девет категорија, а српски кандидат "Дара из Јасеновца" испао је из трке за Најбољи филм на страном језику.

Од 93 номинована кандидата за категорију Најбољи филм на страном језику, међу којима је била историјска драма о девојчици Дари у злогласном усташком логору Јасеновац, Академија филмских уметности и наука сузила је избор на 15 остварења. Српски кандидат, који је изазвао бројне полемике, није се нашао у ужој конкуренцији за престижну филмску награду. Ово је била тема и хрватских медија.

-Они за Јасеновац кажу да је велико-српски мит. Ја се сећам да су Усташе убиле оца мога оца и још неке. Страдање српског народа од стране усташког режима је страшно. Сутра ће орден добити и Гага Николић и Наташа Дракулић. Поносан сам на то и на Храм Светог Саве и споменику Стефану Немањи, као и да обележавамо страдање у Олуји. Нпадају ме зато што сам рекао шта се десило. Потребни су нам добри односи са Хрватима, али не смемо да заборавимо. Како год да окрентете, нигде није убијено као у Јасеновцу. Видео сам и филм, глумци су изванредни - каже он.

О сину Данилу и породици

Док су примебе на Данила Вучића углавном усмерене на његово окружење на фотографијама, за председниковог брата Андреја Вучића се везују пословне малверзације. За сада, све је сведено на чаршијске приче, без конкретних доказа.

danilo-vucic
данило-вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Судили су о нама и они који су се представљали и да су ми више од кумова. Долазили су ми на рођендане детету. Све време лажу и нападају. Где су ти ари мом брату Андреју. Нећу да плаћам рекет никоме. Нећу да плаћам рекет МИловану Бркићу или Мариники Тепић - рекао је Вучић коментаришући нападе на његову продицу.

-Поносан сам на своју децу и њихово васпитање. Свако ко га познаје, зна како је добар Данило. За Милицу могу да кажем да ће бити неко, превазишла ме је давно. А што се Вукана тиче, што кажу да не постоји, и сладак је и леп и паметан и надам се да ће бити вредан и поштен. Никада ме нису дипломе интересовале. О мојој дипломи не могу реч да кажу. И на новом факултету ћу да добијем све осмице и деветке и дестке, а туђу децу нећу да дирам - казао је он.

Aleksandar Vučić i Milica Vučić
Александар Вучић и Милица Вучић / Извор: Профимедиа

На нападе једног дела опозиције које спкулишу и доносе закључке о његовом продичном животу, деци, начину пословања, а где су се исечци снимака емитовали у емсији, Вучић каже да је инспирације за такве изјаве жеља да се добије власт.

- То је израз очајних људи који би да се дочепају власти из очајних разлога. Можда је реч о ндестатку пристојности. Те лажи о шамарању, немам речи. Код једне те професорке сам чак и 10 добио на испиту, а сада тако прича о мени. Тада сам био учтив и добар. Ја Твитер не укључујем, мене обавесте о томе шта је актуелно тамо - казао је Вучић.

"Убијен дефинитивно"

У емисији Хит Твит приказан још један снимак разговора у коме се говори о Милану Љепоји, ког је екипа Вељка Беливука убила и отарасила се тела.

Кузман: И он брате, ја ћу да ти кажем искрено питао ме Манце и за то... А ја као нисам пристао, то може да се провери пошто ја знам ко су они. И као брате тешко ми је, најбољи другар ми је био (Љепоја).... Убијен дефинитивно...

Јасно се чује потврда, где на питање да ли је Љепоја мртав, одговарају му да јесте.

Нови материјал - снимак Веље Невоље, његове жене и Георгијевог

У емисији Хит Твит у којој гостује председник Србије Александар Вучић приказани су нови снимци Вељка Беливука, његове супруге Бојане и Драгана Секулића

На снимку се чује како су се криминалци хвалили лажним пасошима и документима, па је тако Беливук уз смех причао да се једном представио лажним именом, да би му одмах потом излетело да му је име Вељко.

Борба против короне

- Сутра добијамо још 40.000 доза "Фајзера" и јако сам поносан на државу. Колико год да можемо помоћи неким другим државама, помоћи ћемо. Нико не може да сакрије успех Србије. Када смо једном европској држави помогли, сви су то "сакривали као змија ноге". За људе је најважније да знају да имамо вакцине и да не престајемо да се боримо - рекао је председник.

Председник Србије Александар Вучић уручио је премијеру Северне Македоније Зорану Заеву први контингент вакцина против вируса корона, које Србија донира Северној Македонији.

Вучић је предао на граничном прелазу Табановце помоћ у виду 4.680 доза вакцина "Фајзер".

- До сада смо добили 2 милиона доза, сутра стиже још Фајзера, после Астра Зенеке, руске, па кинеске. Вакцине из Ковакса нисмо добили ни једну, а од Пољака треба да добијемо још Астра Зенеке. Хвала нашим пријатељима из Кине, Русије, Велике Британије и Емирата. Ми не смемо ништа да извозимо по својој вољи морали смо да имамо дозволе произвођача, па смо помогли Македонију - рекао је Вучић вечерас у Хит твиту.

Питање Косова

Председник Србије Александар Вучић саопштио је вечерас да ће још земаља повући признање Косова.

Вучић је навео да Албанци не желе да испоштују ниједан договор и најавио да неће бити изнененађење када још земаља повуче признање.

- После ће Албанци да се чуде што ће још земаља да повуче признање Косова. Ниједан договор не желе да испуне или ће испоштовати договорено или нека сносе последице - рекао је Вучић.

kosovo
косово / Извор: Профимедиа

- Добили смо информацију да Абанци покушавају у Конференцију уставних судова да учлане Косово, а ако је то истина то значи да они више не поштују норме Вашингтонског споразума, а ми ћемо бити принућени на то да одговоримо. А одговор ће бити дипломатски, и не верујем да ће им се свидети нова повлачења признања. Молим их да се уразуме, а ако неће, добиће одговор - рекао је предсдедник.

Он је казао да му је приоритет да ниједној мајци не врати дете у ковчегу, али да то не значи да се Србија неће борити. Вучић је потом додао да су људи жељни добрих вести, стабилности и расту економије.

Радови у Србији и њен напредак

- Ми смо урадили много за ову земљу, и ућићемо у историју. Градимо путеве више него што је Тито то радио. Завршавамо пруге, градимо болнице, подигли смо фабрика таман онолико колико би ови што хоће да дођу на власт уништили у периоду од 2000. до 2012. године. Ипак, ја не могу да кажем да сам ја био мета. Полиција је дошла до таквих закључака анализом и због чињенице да су криминалци имали снајпере - казао је председник, и још једном поновио да он не верује да је био мета.

О писму Владе Ђукановића

- Ја Владу много волим али он неретко преемотивно реагује, у политици морате да изборјите до 10, понекад видим и мислим да и он мисли као ја да је СНС променила Србију, али, да ли је све идеално, па није, али у тооме је снага странке да осети када морате, да се не претоврите као некад што је била ДС, да гледате ко је богатији. Борба ће се наставити, и сигуран сам да ће бити и више што је нормално ухапшених и највиших носилаца власти за сваку коруптивну радњу. Неће бити пардона. ЈА мислим да народ и грађани хоће државу у којој ћемо се обрачунати са криминалом, и то ће се наставити.

av
ав / Извор: Фото: Пинк printscreen

- Народ и грађани хоће државу која ће се обрачунавати са криминалом, тако да ће се то наставити - додао је.

О пронађеном снајперу и Беливуковим суманутим плановима

- Неко надлежан је снимио све то. Да би људи знали - ово је снајпер који је припадао овом момку (Небојши Јанковићу) са једног дела Чукарице. Ми не бисмо открили овај снајпер да није било криминалца који се похвалио овиме. Сами сте рекли, овај човек је професионалац. Што се снајпера тиче, поготово ако има панцирно зрно, то се користи за нападе на лица до којих није лако доћи. Вероватно да постоје различите теорије до којих сам ја долазио - рекао је Вучић.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Printscreen/TV ПИНК

- Ја нисам ништа игнорисао, Вулин и Бата су бринули о мени. Они су ми све рекли пре отварања споменика Стефану Немањи. Али, ја никада нећу ставити панцир на територији наше државе.

- Нисам сигуран да ли сам ја био мета, нисам стручан да причам о томе. Стручан сам да причам једино о свом послу и за оно што сам овој земљи дао - казао је председник.

Акција хапшења Веље Невоље

- Сви људи из полиције су ризиковали своје животе током ове акције. Ми ћемо то рашчистити, по сваку цену. Биће тешких ствари, злоупотреба, вођења кампања... Видели сте, када се десило хапшење, сви су били одушевљени, а онда су почели да причају да је то представа тобоже унутар истог клана јер смо ми наводно као и они. Нападали су ми породицу... Свакојаке прљавштине ће рећи да би они заштитили своје интересе. Свако у Србији треба да зна да ћемо их почисити све, да нико у Србији не може да убија, а да то прође некажњено. То време је прошло - нагласио је председник.

О вакцинацији

"Важно је да радимо и боримо се за грађане, а не колико пута сам гостовао на Пинку"

- Мислим да је важно што смо претходих месеци урадили две ковид болнице, набавили вакцине. Било је потребно много рада и труда, а не да се људи баве колико пута сам био у емсијама на ТВ Пинк - рекао је предсендик Вучић вечерас гостујући у ХИт твиту.

av
ав / Извор: Фото: Пинк printscreen

О хапшењима, мафији, Вељи Невољи...

- Требало је много храбрости и труда да се у све ово "уђе". Као да није било довољно шта сам раније говорио... свако убиство ће бити потпуно истражено. Хоћу да људи знају да су пронађени чврсти докази о лицима који су починила најтежа убиства, бар тројица људи и ухапшен је и још један од убица јер смо пронашли његов ДНК, његови иницијали су А.Ш.

- Они који су мислили да могу да убијају и да прођу некажњено није могуће. Ово није Србија од раније. То време је прошло. Србија је данас другачија земља и никада нећемо тако нешто да дозволимо. Ово нису деведесете када су се сваког дана дешавала убиства. Дошло је друго време и оно мора да буде другачије. Оно што нам се дешавало, почело је да подсећа на 2000-те године и на време је заустављено - додао је Вучић.

- За људе је важно да се осећају сигурно у своју земљу. Наш посао је да колико је могуће очистимо улице од оних који посредно убијају нашу десу. То су наши задаци. Да ли увек може боље да се уради? Може. Сви који су мислили да је могуће иако је добар део тај криминалне групе "увезен" из једне па из друге земље региона, наша дужност је да покажемо да смо снажнији од свега - рекао је Вучић на почетку обраћања.