Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋ ГОСТОВАО У СПЕЦИЈАЛНОЈ ЕМИСИЈИ: Председник раскринкао лажи Хрвата пред милионима - саопштио и ДИВНЕ ВЕСТИ за Србију

30.10.2021. 21:03
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: СД/илустрација

Председник Србије никад оштрије одговарао је на срамне оптужбе из Хрватске

Председник Србије Александар Вучић био је гост емисије "Фокус специјал" на телевизији Б92. Он је гостујући на ТВ Б92 одговорио на све оптужбе из земље и иностранства.

Подсетимо, у последњих неколико дана све више је оптужби на рачун Вучића које долазе из региона.

"Вечерњи лист" објавио је исказ "сведока" који тврди да је лично видео Александра Вучића како 1991. у Петрињи туче Хрвате, мучи их и прети им клањем.

Истина је да Вучић за време рата 1991. никада није био у Хрватској, као и да се у том периоду није бавио политиком, већ је био студент.

Такође, права истина је да је данашњи председник Србије у Хрватској био тек 1995. у посети српском народу, тада као генерални секретар Српске радикалне странке.

О доласку Кривокапића у Србију

- Ми желимо добре односе са Црном Гором. Има ту доста проблема, верујем да ћемо у будућности успети да их побољшамо - рекао је кратко Вучић. 

О бруталним лажима Хрватске и нападима на њега и Србију

- Није то тај човек сам измислио. То му је речено да каже због тешких дела које је учинио према Србима и цркви Светог Спиридона Чудотворца у Петрињи - рекао је Вучић.

Више о томе прочитајте ОВДЕ

Он је објаснио да су други сведоци рекли да га никада нису видели и нису хтели да се упусте у опасне игре појединих људи из Хрватске државе.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen

- Не одговарам им као председник који није починио злочине. На основу лажних сведока тако осуђују Србе - рекао је Вучић.

- Ово је срамота и за ЕУ и за оне који нам држе придику о владавини права. Ја могу да нађем 10 сведока који ће да кажу да је Пленковић ставио чарапу на главу и спалио куће мојих предака у Бугојну, али то нема везе са истином. Питам их да ли их је бар мало срамота да тако лажу? То се дешава зато што су они мислили да су уласком у ЕУ И НАТО завршили све са Србијом, да је Србија закопана, земља која ће да буде послушник. Пошто Србија брже расте, Србија је проблем, а Вучић је тај који је крив због тога - рекао је председник.

О нападу на Данила Вучића

 - Није им Данило мета, данило се не бави политиком. ја сам им мета. Хоће тиме да govorre о бахатости власти, да говоре какав сам ја ако је наводно такав син, и хоће да извуку моју хистеричну реакцију, јер као нисам могао да васпитам сина. Али тиме, они би остварили своје циљеве. веома је важно да кажем да нисам у крајњој линији нисам ја циљ, ја сам само средство, моје рушење је средство за њихово уништавање ове земље... а онда су решили да се враћају и  да објањавају како је могуће да ми сада постижемо боље резултате. Људима из опозиције никад нико није дирао децу. Питање је да ли знате да је Данило некада нешто починио или нешто некоме украо - рекао је председник.

"МОЈЕ РУШЕЊЕ ЈЕ ЊИХОВО СРЕДСТВО ДА УНИШТЕ СРБИЈУ" Опозиција напала Данила Вучића, председник им ЖУСТРО одговорио

"МОЈЕ РУШЕЊЕ ЈЕ ЊИХОВО СРЕДСТВО ДА УНИШТЕ СРБИЈУ" Опозиција напала Данила Вучића, председник им ЖУСТРО одговорио

О несташици гаса и како ће се то одразити на Србију

- Јасно је да је комбинована формула нафтна и берзанска цена, а ми ћемо ћемо да молимо за нешто повољније услове - рекао је он.

Напоменуо је да од тога зависи и будућност земље, јер трошимо гас из наших резерви из Банатског двора.

КАКВА ЗИМА ОЧЕКУЈЕ СРБИЈУ ЗБОГ НЕСТАШИЦЕ ГАСА? Вучић има план како да реши велики проблем

КАКВА ЗИМА ОЧЕКУЈЕ СРБИЈУ ЗБОГ НЕСТАШИЦЕ ГАСА? Вучић има план како да реши велики проблем

Он је казао да од услова како ће изгледати набавка гаса, а зима ће, како је рекао бити дуга и хладна, зависи и повећање плата и пензија.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Б92 ТВ Printscreen

- И сад нам је питање хоћемо ли брзо да обновимо ТЕНТ 1 блок и да направимо договор са Путином, онда бисмо могли да идемо и на већи раст плата и пензија али циљ је најпре да не повећавамо цене гаса и струје - рекао је он.

Вучић је напоменуо да Србија има најниже цене струје и гаса, само Молдавија и Украјина имају ниже. "Истовремено, људи желе да удишу чист ваздух, да имају чисту воду, да имају канализацију, па модамо да улажемо у обновљиве изворе", рекао је он.

О нападу на лекаре и корона вирусу

- Од почетка смо говорили да ћемо да слушамо струку, критиковали су нас и нападали тајкунски медији. Онда су после тога почели да говоре све против лекара који су професионално обављали свој посао. Они не добијају никакав новац, а ми боље од њих немамо. Не разумем шта замерате држави. Једино што могу да кажем је - Слушајте лекаре. Ја поштујем ветеринара, али њих слушате кад вам је болестан пас, мачка или прасе.

Говорили су и "корона је готова, а Вучић гради болнице".

- Данас су нам све те собе пуне, где бисмо сместили све те болесне људе. Набавили смо и лек који кошта 400 долара јер хоћемо да спасимо људе. 

Најављена повећања плате и пензије, али и исплата нових новчаних помоћи

- У Србији ће се за 9,4 одсто плате повећати, за људе који имају најмања примања. Повећаће се минималац. Инфлација наша у периоду од 2008. је 9 одсто, а од 2013 до 2020. 3 одсто, а верујемо да ће се још смањити - рекао је председник.  

- Исплата 3.520 динара за више од пет милиона људи креће у понедељак - најавио је председник.

ВУЧИЋ НАЈАВИО ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА И ПЕНЗИЈА! Раст се очекује од 1. јануара - ево и колико ће износити

ВУЧИЋ НАЈАВИО ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА И ПЕНЗИЈА! Раст се очекује од 1. јануара - ево и колико ће износити

- Још готово 4 милиона људи ће тај новац имати на својим рачунима - додао је он.

Плате ће расти између 7 и 8 одсто у јавном сектору, а просечно, не рачунајући минималну зараду бити 7, 40 одсто. Припадници Војске Србије и здравствени радници, као и социјалне сфере радници ће имати око 8 одсто повећање зараде

Почетак емисије "Фокус специјал" 

- Добре плате и пензије су резултат свега што ми радимо. Укупно од пре две године, верујем да ћемо бити први у Европи по стопи раста БДП - рекао је председник на почетку емисије.

- Ми смо се одлучили за максималном смањењу јавног дуга и дефицита. Тиме показујемо озбиљност и одговорност - додао је председник.