Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Председник о свим актуелним темама: Укинуће они у једном тренутку таксе, направиће игру да Харадинај остане премијер

13.02.2019. 09:09 10:22
Пише:
Србија Данас
vucic
вуциц / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

У јутарњем програму ТВ Пинк у 9 сати гост је председник Србије Александар Вучић.

Вучић је на самом почетку рекао да је рачунао да ће кроз пројекат Будућност Србије сазнати много. Како каже, у разговору са Чепурином јутрос, амбасадор му је пренео да је и Путин кренуо у "нешто слично, само што он обилази 12 округа."

У Врању, у целом Пчињском округу, очекивао сам да видим тежак живот, знао сам да су примања мања, али сам наишао на огромну енергију људи, рекао је председник и додао да када је био у "Јумку" пре пар година све је било празно, а данас тамо ради више од 1500 људи.

- Али сам и ту видео да се људи највише надају повећању плата - рекао је Вучић.

vucic
вуциц / Извор: Фото:ТВ Пинк/Принтсцреен

Он каже да је држава дала субвенције на гориво од 20 динара, и наводи да то није много, али помаже пољопривредницима.

Говорећи о кампањи "Будућност Србије", председник каже да је на југу врела крв и да га тамо људи увек топло дочекују, али да се изненадио бројем људи у јужном Банату.

Он је додао и да ће ускоро бити отворена велика и важна фабрика у Панчеву.

- Неки су ме нападали да је Ђинђић бирао да иде у најбогатије, а Вучић је изабрао најсиромашније. У Јужном Банату је тешко, али подигли смо и југ Србије. Тамо је врела крв увек и тамо су мељуди увек добро дочекали. Ипак изненадио сам се у Јужном Банату. Изненадио сам се како су ме добро дочекали. Причали су лажне вести, а више од 2.000 људи ме је чекало у ковину, у Опову је било више стотина људи. У Панчеву смо имали неки кажу 12.000 људи, ја сам тек на сликама видео колико је то људи - каже Вучић.

Председник Србије рекао је да је циљ здрава економија и борба за пензионере.

- Некада је био раст минус, данас је то сасвим другачија слика. Ми смо смањивали БДП, а растао нам је дефицит буџета и растао јавни дуг. Сада смањујемо јавни дуг и радимо путеве и остварујемо сне сањане 50 - 60 година - рекао је Вучић.

Кометар неких чланова опозиције да је кампања "Будућност Србије" "парастос и опроштајна турнеја", председник Вучић коментарише речима да се ти исити чланови сећају заправо своје прошлости.

vucic
вуциц / Извор: Фото:ТВ Пинк/Принтсцреен

- Немам ја проблем са тим! Ви сте много бољи и успешнији, и хајмо на изборе па ћемо да видимо шта би могло да буде. Имали су шест или седам изборних циклуса, могли су да ме прегазе. Ђорђе Вукадиновић је причао да ће да нас прегазе. Људе не итересујеј вика и дрека, већ шта може за њих да се уради - рекао је председник Вучић најваивши нове инвестиције у Србији.

Како је истакао, разговор са људима је заправо важна јер на тај начин могуће је утврдити шта је народу потребно.

-За нас је кључно да држимо здраву економију, да то није ствар партијских договора - рекао је Вучић.

Према његовим речима, сада имамо суфицит у будежти, финансирамо инфраструктурне пројекте, завршавамо ауто-путеве, почињемо да градимо пут Нови Сад - Рума - Шабац, Београд - Зрењанин - Нови Сад.

- После тога нам остаје много путева у источној Србији, Жагубица - Бор, Мајданпек - Бор, да урадимо дунавску магистралу... - истакао је Вучић.

vucic
вуциц / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

Говорећи о протестима и опозицији председник каже да је опозиција била разочарана и изненађења да људи нису желели да потпишу, посебно на Правном факултету.

- У време социјалних мрежа да би сте се истакли не долази се до тога лепим речима, него морате да будете што екстремнији. Видећете, највише пратилаца имају они који су најекстремнији. Они који живе у виртуелном свету, да би опстали , морају да псују, да говоре најружније ствари, да прете. Кажу ми "јао шефе неки хоће да блокирају аутопут ако не покажу да Бабић није био возач", ја им кажем неће да блокирају. Да ли ми морамо по цео дан само да се бавимо њиховим глупостима и да одговарамо на бесмислице - рекао је Вучић.

Вучић каже да неће да разговара са представницима опозиције и како каже "лоповима", а да су му неки то тражили.

- Шта има да разговарам са неким ко каже да је урушавам територијални интегритет, а у њихово време Косово прогласило независност, Црна Гора отишла из Србије - каже председник.

Председик се осврнуо на време власти Слободана Милошевића и Војислава Коштунице, који се нису значајно појављивали у медијма, и прокоментарисао да је њего посао да се бори за Србију и да је чињеница да то медији преносе. 

vucic
вуциц / Извор: Фото:ТВ Пинк/Принтсцреен

- Ја се сваког дана борим за Србију. Мени то није проблем, јер то је мој посао. Лакше им је да шире лажне вести, а ја одговарам на све и када треба и када не треба. Јесте ли некада у свету видели да сам обрукао Сбију - пита се председник Вучић, истичући да је од председника Русије добио искрено писмо пуно пријатељских порука.

- Ове године имаћемо повећање минималне зараде, она је сада 27.000, а пре неколико година имали смо 15.000 динара. Повећаваћемо пензије и плате, то је оно што је сигурно и то су добре вести - рекао је председник.

Говорећи о таксама и Косову, Вучић каже да данас постоји осуда целог света за оно што Приштина ради.

- Једино што ме плаши на Косову је то да не крену на српски народ, да не предузму неке друге кораке. Зато желим да укину таксе, да траје дијалог, јер тад је мања шанса да било какве сукобе. Већина нормалних људи жели да живи у миру, зато су нам потребни разговори - рекао је Вучић.

- Моја процена је да ће они у једном тренутку да укину таксе, а изгласаће то тако да би Харадинају сачували образ, да он настави да буде премијер, такву неку игру ће да направе. За нас је битно да се таксе укину, имамо штету од 40 милиона евра - рекао је Вучич.

Vucic
Вуциц / Извор: Фото:ТВ Пинк/Принтсцреен

Председник Вучић говори о свим актуелним темама - притисцима, изборима, протестима, као и о питањима везаним за подизање животног стандарда грађана Србије.

Да подсетимо, председник Србије Александар Вучић започео је кампању под називом "Будућност Србије".

Вучић ће у наредних месец дана обићи свих 29 округа и грађанима подносити извештаје шта је све у протеклим годинама урађено.

Председник Вучић жели да на овај начин положи рачуне грађанима, али и да се на терену увери шта је све, како и колико у Србији урађено у од 2012. године до данас.