Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Вучић саопштио грађанима Србије: ИЗБОРИ ЋЕ БИТИ 26. АПРИЛА! (ФОТО/ВИДЕО)

04.03.2020. 11:09
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

О свим актуелним темама у држави.

Председник Републике Србије Александар Вучић обратио се јавности поводом управо завршене посете Сједињеним Америчким Државама, мигрантске кризе, парламентарних  и локалних избора и позива на рушење уставног поретка Републике Србије. 

11:40
Избори ће бити 26.априла

- Избори ће бити 26.априла! Битно је да народ по својој вољи одабере представнике, да све протекне у демократској атмосфери. Наравно да ће бити повишених тонова и страсти, увек их је било и биће, али је важно да све буде демократски - рекао је Вучић.

Вучић је позвао грађане да својом вољом изаберу своје представнике у парламенту, да гледају у будућност и о њој донесу одлуку.

11:38
О екстремизму Бошка Обрадовића

- Позиви на пуч су противзаконити, ја не мислим да је паметно људима који не значе ништа у српској јавности придавати посебан значај. Људи у Србији то разумеју и разумеју колико је та одговорност лоша по земљу, колико може да направи проблема српској демократији. За разлику од њих који имају апартмане по Лондону, ја их немам, живим у Србији, нисам се обогатио, и планирам да останем да живим овде. По томе је разлика, ја овде планирам да останем, и да урадим још ствари које ће бити уписане у уџбенике - казао је Вучић. 

11:33
О сусрету са десном руком Доналда Трампа, Џаредом Кушнером

- Председник Трамп је, сигуран сам сада, релативно добро упознат са ситуацијом на Косову и Метохији. Седео сам са тројицом најближих људи Доналда Трампа, дуго смо разговарали, имали смо добар и отворен разговор, то је све што могу да кажем - рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

11:26
"За пола сата ћу расписати изборе!" 

Председник Србије рекао је да ће за пола сата расписати парламентарне изборе и пожелео је срећу свим учесницима у изборној трци. 

11:25
"Србија неће бити паркинг за мигранте!"

- Новонастала мигранстка криза: Ми ћемо гледати како и на који начин реагује ЕУ, увек смо показивали солидарност с онима који беже са ратних подручја. Ми Срби имамо та горка искуства. Буде ли било ко помислио да Србија треба да постане паркинг за мигранте, наши државни органи ће реаговати и то неће дозволити. Тим лицима неће бити дозвољен улаз. То оставите нашим органима.  У Шиду смо завели ред. У Београду они који су вршили насиље на наше држављане приведени су и сносиће тешке последице. Никада нећу прихватити фашистичке теорије које круже од стране неких политичара. Наше службе већ преузимају мере! Можемо да зауставимо мигрантски талас ако буде потребе. То ћемо урадити на веома ефикасан начин. Срамота ме фашистичких теорија, то није лице Србије - рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

11:24
О позивима на пуч

- Неки позивом на пуч спремају ствари које би биле потпуно нормалне и уобичајене. Морам да упозорим јавност. Некада је у време Југославије ишао вестерн недељом поподне, па су људи излазили на улице и глумили каубоје. Тако и РТС прикаже филм о Апису, па ови Ђиласови глуме Аписа! Не будите деца, понашајте се одговорно! - рекао је Вучић.

11:17
О економији

- Процена ГП Моргана за Србију је раст од 4,5 одсто. Девет пута брже идемо од еврозоне - тврди Вучић.

Он је додао да коронавирус прави велике проблеме светској економији.

- Сви бележе пад. То је страх од непознатог, а економија је највећим делом психологија, довело је до последица, и то ће се одразити и на нас - каже Вучић.

11:11
О Косову и Метохији

Председник Србије је рекао да је Ричард Гренел био у праву када је рекао да договор Београда и Приштине није на видику, те да никаквих суштинских разговора не може бити док таксе на српску робу не буду у потпуности укинуте. 

- Не постоји велики план нити велики договор о решавању проблема. Гренел је био у праву када је то рекао. Важно је што железничка линија иде истом трасом, као и путни правац који градимо од Ниша до Приштине. То су важне ствари за наше људе са Косова и Метохије. У наредних 10 дана идем у Берлин и с Меркеловом ће бити главна тема Косово и Метохија. Став тзв. Косова је као када вас неко бије песницама сваки дан, а онда каже "сада ћемо да вам ударамо шамаре" - казао је Вучић.

Aleksandar Vučić i Angela Merkel
Александар Вучић и Ангела Меркел / Извор: Профимедиа

Он је додао да Србија жели да сачува мир.

- Поновио сам и у Вашингтону, понављам и представницима ЕУ, оног тренутка када (тзв. Косово - прим аутора) потпишете да нећете пре краја дијалога да тражите пријем у Унеско и остале организације, ми ћемо да кажемо да ћемо да привремено одустанемо од борбе за повлачења признања. Нећемо да одустанемо од своје државне полтике без тога. Онима који имају ратне покличе, само да кажем: то би урликали једно вече, а онда би рекли како смо уништили Србију и будућност наше деце. Чуваћемо мир, који нису успели да чувају од 2000. до 2012. Данас имамо најпаметнију и најодговорнију политику - изјавио је Вучић.

11:09
"Хвала америчким званичницима што су успели да нас саслушају"

Вучић је истакао да је посета његове делегације била значајна и захвалио се америчким званичницима што су успели да саслушају ставове Србије.

- Врата нашој политици у Вашингтону неће бити затворена као раније, затворен сам људима из Трампове администрације, показали су добру вољу према Србији. На отворен начин могли смо да изнесемо нашу политику, све наше ставове... Ја нисам неко ко на сновима и машти заснива политику, али мислим да ће врата нашој политици у Вашингтону макар бити одшкринута, ако не отворена. Резултати ове посете даће плодове и у будућности и годинама пред нама - рекао је Вучић.

Искусите ЈЕДИНСТВЕНИ доживљај ГРЧКЕ уз невероватне ПОПУСТЕ

Искусите ЈЕДИНСТВЕНИ доживљај ГРЧКЕ уз невероватне ПОПУСТЕ

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Обрадовићева изјава класичан позив на државни удар!

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Обрадовићева изјава класичан позив на државни удар!

МИЛО УМИСЛИО ДА ШЕШЕЉ ЖЕЛИ ДА ГА УБИЈЕ! Војвода упозорио Ђукановића: Ко употреби силу против народа... (ВИДЕО)

МИЛО УМИСЛИО ДА ШЕШЕЉ ЖЕЛИ ДА ГА УБИЈЕ! Војвода упозорио Ђукановића: Ко употреби силу против народа... (ВИДЕО)

(УЖИВО) ВУЧИЋ НАКОН ПОСЕТЕ АМЕРИЦИ: Осам година се лавовски борим да поправим оно што су Млађан Ђорђевић, Ђилас и Обрадовић уништили!

(УЖИВО) ВУЧИЋ НАКОН ПОСЕТЕ АМЕРИЦИ: Осам година се лавовски борим да поправим оно што су Млађан Ђорђевић, Ђилас и Обрадовић уништили!

Огласио се Стејт департмент о Вучићевој посети: Најважнија порука стиже са састанка са Помпеом (ФОТО)

Огласио се Стејт департмент о Вучићевој посети: Најважнија порука стиже са састанка са Помпеом (ФОТО)