Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОДРЖАН ВЕЛИКИ МИТИНГ СНС У ЛЕСКОВЦУ Вучић пред хиљадама људи: Избори нису дечија игра, а држава није играчка (ФОТО)

07.03.2022. 18:05
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Србија Данас

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је свечаности поводом завршетка прве фазе радова на изградњи нове фабрике компаније Еренли у Лесковцу.

Вучић је данас био у посети Бојнику где га је дочекао велики број људи, а затим је обишао Лебане и Медвеђу.

Александар Вучић се обратио после обраћања кандидата са његове листе грађанима у Лесковцу. Предизборни скуп је одржан у СРЦ "Дубочица".

Обраћање председника Вучића

- Овде људи раде из пуног срца и душе. Зато је најтеже пред вама говорити. Данас ћу вас изненадити и говорити о ономе што нас чека. Срећан сам што су пре мене говорили људи са моје листе. Драго ми је што су они заједно са мном на листи - рекао је Вучић на почетку.

-  Важно је да сачувамо мир и стабилност - рекао је он.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Вести/Принтсцреен

- Хвала вам на овом величанственом дочеку. Тешко је доћи у Лесковац и говорити сабрано и смирено, зато што је овде и нама подршка велика и овде живе страствени људи, људи који када нешто подржавају и када некога и нешто воле, то раде из пуног срца и душе. Зато је најтеже баш пред вама говорити. Данас ћу да вас изненадим. Нисам дошао да изговарам велике пароле, дошао сам да говорим само о ономе што нас чека - казао је Вучић.

- Ми смо у претходним годинама радили много, знам да нико од вас није увек задовољан, али могу да вам гарантујем да смо радили вредно и борили се за нашу децу, немамо рачуне у иностранству, то никада нису могли да слажу и измисле, јер смо радили за своју земљу, за једину и најлепшу Србију - истакао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Србија Данас

- Избори нису дечија игра, држава није играчка. Избори су место на ком ви одлучујете о својој будућности, о будућности родитеља, браће, сестре. Избори су нам никад важниј због пута којим ће Србија да иде. Погледајте данас, шта год неко говорио, Србија је део света, налази се на европском путу, али Србије једино нема на овој листи непријатеља Русије. Успели смо да водимо политику коју је много тешко водити - наставио је Вучић.

Обраћање кандидата са листе "Александар Вучић - Заједно можемо све" на великом митингу у Лесковцу

Међу окупљенима налазе се глумац Лазар Ристовски, др Даница Грујичић...

- Ово је наша Србија, а ви сте она Србија коју волим. Нема жене у Јабланичком, Топличком, Нишавском округу која није испратила оца, брата, сина, мужа када је то било потребно. Нешто се променило у последње време, последњих година и југ је постао оно што треба да буде. Нећу говорити о ономе што нисмо имали, него о ономе што сада имамо. Србија води одговорну политику на коју нико не може да утиче. Боли нас свака жртва и Украјинца и Руса, али ми имамо своје интересе и коначно Србија води политику у интересу читавог народа. Верујем да никада нећемо морати да шаљемо наше момке у борбу - рекла је Грујичић.

Danica Grujičić
Даница Грујичић / Извор: Фото: Printscreen/TV Вести

Ја верујем да никада нећемо дати Косово и Метохију. Трећег априла нећу имати проблем да заокружим име будућег председника Александра Вучића.

На митингу се обратио и математички геније Стојан Раденовић, који је подржао Српску напредну странку.

- Ово је мој град, где сам научио основне ствари. Овде се налази гимназија где сам научио латински, француски, биологији, специјално математику... Користим прилику да поздравим свог главног професора Михића који ми је држао француски и говорио ми да добро слажем времена - казао је Раденовић.

- Реч математика значи "доказивање" у преводу. Ја могу људе да обедим у остварени резулат. Довољно је колима да оду ауто-путем Милош Велики, да оду у Врање у позориште, да оду у Београд у Клинички центар. Мислим да су ова три примера довољна - додао је он.

- Србија се склања од олује, олуја је кренула, ми зауземомо мали положај док то прође. То сам тако доживео и тако тумачим својој породици - говорио је Раденовић о ситуацији у Украјини.

Обраћајући се окупљеним грађанима, глумац Лазар Ристовски је истакао да је Лесковац је град уметности и град филма и да му је драго што је вечерас овде.

- Ми који се бавимо филмом смо доста себични, јер мислимо да је филм највећа уметност и да смо ми посебно важни, али није то тако. Ту су и музика, сликарство, књижевност. Лепо је када комшији кажете: "Добро јутро, комшија" и то је култура. Свако од нас је појединачно једно културно добро, ако знате да се цените. Молим вас да цените себе, мислим да то Србији недостаје. Ту је председник Вучић да нас на то упозорава. Цените себе више - казао је Ристовски.