Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋ У ЋИРИЛИЦИ: Онај ко верује у СПОНТАНЕ демонстрације тај је наиван човек!

10.04.2017. 21:16
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen/Happy

Александар Вучић рекао је да иза протеста сигурно стоји незадовољна опозиција

Први пут након избора Александар Вучић гостовао је у емисији Ћирлица на телевизији Happy где се одмах на почетку дотакао теме актуелних протеста који трају неколико дана.

Како каже иза протеста стоји бивши режим и главни им је циљ његово рушење, као и то да Саша Јанковић и Вук Јеремић желе да укину демократију у Србији.

СПОНТАНО КУЛИРАЊЕ: На улицама Београда много мањи број људи него јуче (ФОТО)

ВУЧИЋ ДЕМАНТОВАО ГЛАСИНЕ: Не видим сврху да доводим 150.000 људи на некакав скуп - гласање је завршено!

- Вучић има више од 543 гласова више неко од према физички пребројаним гласовима, а на другом месту 250. Када сам то чуо, тражио сам да се преброје листићи. Представници досовског режима нису гласали за отварање џакова, јер су лагали. Ипак смо имали већину и отворили смо џакове пред њима и пред камерама - рекао је Вучић.

Како је додао, сваки џак има бломбу и не може се отварарти, осим уз дозволи РИК за увид у бирачки материјал. Он је додао да су и њихови посматрачи потписивали записнике.

- У време друштвених мрежа нико не може да похвата шта може све да се направи. Ја сам неколико пута рекао да се спремају за насиље, а они су говорили да је то неистина. Изненадили су их изборни резултати, очекивали су да ће да имају много више. Био им је шок, а онда је уследило заказивање политичких протеста, рекао је Вучић.

Они су требали одмах рећи: "Хоћемо да сменимо Вучића. Хоћемо да укинемо демократију", а не наконе неколико дана, објашњава премијер.

- Рекао сам безброј пут да су хтели да изазову македонски сценарио! Дошао им је тај дан када су могли да се дотакну изборних резултата. Када дођете на гласање, тамо не седе људи из СНС, већ из свих политичких странака, имате печат, имате записник који потписују сви. Записник је једини меродаван за било шта, објашњава Вучић!

Milomir Marić
Миломир Марић / Извор: Фото: Printscreen/Happy

– Даћу све од себе да се заштитим стабилност Србије, зато нема полиције на улици, нека их нека раде шта хоће. То је демократско право. Србија неће бити место хаоса и лудила –  осврће се новоизабрани председник.

АНАЛИЗА СТРУЧЊАКА: Избори су били регуларни, тражи се длака у јајету како би се скренула пажња са РЕЗУЛТАТА

Анализирајући медије у Србији, рекао је да не постоји ниједан недељник који није против њега. 

- Ви мерите оно што вам се свиђа, а зашто не мерите оне хумористичке емисије које су против мене лично и владе. Да ли хоћете да не објаве да сам био са Путином или Меркеловом? То се једном догодило, прича он.

Вучић је рекао да он жели само да представи праву ситуацију у Србију и наглашава да људи који представљају већину треба да буду мирни и да нема контрамитинга у четвртак и да то мора да демантује.

- Замислите да држите контрамитинг на велики четвртак? Стварно бесмислено. Измисле свашта и баш их брига, а разлог за све ово је само један и то сам безброј пута понављао. Ја сам био председник Владе слободне Србије и то ми никада неће опростити, објашњава новоизабрани председник Србије.

Он је такође навео да жели да је застрашујуће како неки покушавају да у земљи изазову немире, али је такође нагласио да се тако нешто неће догодити јер он неће дозволити.

Вучић: Ја не бих никако могао да не честитам ономе ко је победио

Будући да се своде резултати избора, нови председник је рекао да му нико није честитао на милион и по освојених гласова.

- Не бих никада могао да не честитам противнику. Било је оних који су ми честитали, али је доста оних који то нису урадили, мада како и да честита неко ко је имао само 2 одсто или неко ко је потрошио огроман новац, а добио само 5 одсто, објашњава он.

На питања водитеља Марића како реагује на страшне псовке и претње које су освануле на улицама и друштвеним мрежама, Вучић није желео много да коментарише, осим да су такви натписи нешто што само зли људи могу да напишу.

Он је такође навео да је разлика између СНС-а и бившег режима што је садашња власт спремна да саслуша њих. 

- Пошто је Марић у последњој емисији угостио мене и моје родитеље, за које су ми неки замерали што су живи, сада су му забранили да иде на факултете и да предаје. Кажу није подобан, објашњава Вучић.

О кризи “Агрокор”

– То је све приватизовано у време бившег режима. Имаћемо великих проблема са тим, То је оно што ме прилично мучи. Покушаћу да заштитим нашу земљу. Сутра поново разговарам са Миром Цераром. Нешто смо предузели, а нешто ћемо тек да урадимо – рекао је Вучић.

Имајући у виду да су га многи људи питали зашто је мењао функцију премијера, за протоколарну функцију председника, Вучић је рекао следеће:

- Ја нисам ништа мењао, изашао сам на изборе и добио поверење грађана – рекао је он.

О новом председнику Владе не може још ништа да каже, наводећи да ту функцију сагледава сваки дан.

На спекулације да је своје место премијера мењао за место председника Вучић је рекао да ништа није мењао већ је само изашао на изборе и добио поверење народа.

- Функција председника ће ми омогућити да нешто обављам лакше, нешто теже. Све што сам старији више волим да пишем, али са друге стране недостајаће ми та жестока дневна активност, која ме је некада убијала, али некада доказивала да много тога могу да постигнем, објашњава Вучић.

Он такође наводи да је он још добро прошао с обзиром шта су све писали о председнику САД Доналду Трампу.

На питање да ли је Џон Мекејн тражио признавање Косова и увођење санкција Русији, он је рекао да није тражио ништа од тога.

- Не разговара се тако са Србијом зато што сам више пута рекао да нећемо увести санкције Русији, да смо војно независни, да смо на европском путу...Та незисност се многима не допада - истакао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen/Happy

На констатацију водитеља да га многи у свету хвале Вучић је рекао:

- Како ко! Хвала ме за резултате, али има и оних који пишу најбруталније неистине, као и за Трампа!

Вучић је такође поменуо да постоје људе за које је преврнуо свет да им помогне, а да су прве особе те биле на челу демонстрација. 

- Видео сам и мог пријатеља Вука Драшковића да је кренуо против мене. Кад год некоме нешто учините, морате да знате да то неће проћи некажњено. Мене углавном воле они које никада нисам видео, који ме никада нису срели, али верују у успешнију и бољу Србију, истиче Вучић.

Он је рекао да су људи незадовољни и да желе бољи живот што је сасвим нормално, али да је зачуђујуће да се највише буне они који боље живе, а не они који су у тешким материјалним ситуацијама.

- Увек ћу прихватати вољу народа и када добијем и када изгубим. Са људима који су фини, нормални и пристојни увек ћу разговарати, каже он.

Навео је да нема потребу да се икоме додворава.

- Нисам такав човек. Моје је да обезбедим свима да се осећају слободни у својим протестима, могу да дођу пред Владу, могу шта хоће, али да све буде мирно!

Како каже он жели да се Србија поноси својим пријатељима.

- Докле ми идемо у својој мржњи? Зар не треба да се хвалимо пријатељским односима? Ја желим да непријатеље претворим у пријатеље. Ја желим да доведем Герхарда Шредера, који је пријатељ Владимира Путина!

Он је такође истакао да онај ко верује у СПОНТАНЕ демонстрације тај је наиван човек.

- Такве демонстрације никада нигде у свету нису постојале, наглашава Вучић.

На питање Марића до када ће трајати демонстрације, он је рекао да ће трајати докле год су мирне и да то нико неће ограничавати.

На крају емисије новоизабрани председник Вучић захвалио се свим људима који су мирни, који не желе да одговарају на прозивке и протесте и захвалио се телевизији Happy и водитељу што су му дозволили да свим људима објасни како функционише гласање на изборима и због чега никако није могла да се деси крађа гласова.