Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋ: Црногорски премијер говори ноторне неистине! Нико вам не угрожава независност, немојте да узимате српске светиње!

03.01.2020. 09:13 10:01
Пише:
Србија Данас
vucic
вуциц / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

Председник Србије Александар Вучић говорио је данас у Јутарњем програму о актуелној ситуацији у Србији и региону, као и о плановима за 2020. годину.

9:55

Коментаришући о убиству иранског генерала Касема Сулејманија, Вучић каже да ово уноси много неизвесности у будућност света. 

9:49

Мини Шенген је од изузетне важности за Србију, за наше привреднике, људе и слободан проток, рекао је Вучић. Истиче да је могуће да, у годинама које долазе, буде уређено много тога, да се дође до бржег протока људи, роба, а ако и не успе - остаће упамћен у историји као покушај да се за наш народ уради нешто добро.

vucic
вуциц / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

Истиче да има врсту бојазни око пензија, па ће, што се њих тиче, морати да се ради "брже и јаче".

Када је реч о изјави Драгана Шутановца да, ако плата достигне 500 евра, треба гласати за СНС, Вучић каже да то данас нико неће да призна. Подсећа да су многи говорили о "Вучићевим макетама", а да данас имамо Београд на води, мостове, вијадукте...

- Изградили смо у Београду два фантастична моста, говорили су "ко ће то да купи" за Београд на води, а данас баш много Срба купује станове овде, али и странци - каже председник.

vucic
вуциц / Извор: Фото: ТВ Pinn/Printscreen

Каже да би многи хтели да воде српску политику, али да је суштина напада у томе што Србија води своју, а не туђу политику, о којој се не одлучује ни на једном месту на кугли земаљској, већ о њој одлучује искључиво народ.

- Изузетно сам поносан јер скупштински дневни ред не шаљемо амбасадама, мада за то плаћамо велику цену - каже Вучић.

9:42

Нико, ни ја, ни мој брат нисмо били у контакту са Колувијом - рекао је Вучић и додао да је то прича коју је исфорсирала опозиција.

- Потпуно је јасно да ни мој брат, ни ја нисмо били у контакту са тим човеком (Предрагом Колувијом), а ко је и због чега заташкавао, то ћемо видети. Биће завршено вештачење, мораћу да будем позван, као и мој брат и мораћемо обојица на полиграф. Овај случај је важан како би људи у Србији разумели како фабрике лажи функционишу - да се више пута лаж понови и да она постане истина. Они знају да говоре неистине, па чак и тај преварант из Трстеника зна да је изнео неистине! Надлежни органи ће знати да открију и истерају истину на видело - каже Вучић.

vucic
вуциц / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

- Уосталом, после раскринкавање Јовањице, свима ће све бити јасно.

- То им је требало у тренутку када је почела да им се празни прича у вези око Крушика. Високу цену ћемо да платимо за медијско разарње наше војне индустрије и већ га плаћамо - рекао је Вучић.

Подсетио је и да је лажни узбуњивач примљен без конкурса, а да је први оптуживао "Јовањицу" за примање без конкурса. Медијско разарање наше наменске индустрије ће, каже, због овога платити скупу цену.

9:38

Коменатаришући објаву премијера Црне Горе Душка Марковића да је синоћ угрожена црногорска амбасада у Београду, Вучић је упитао како је то била амбасада угрожена, кад смо штитили амбасаду.

- То са заставом није за похвалу и није нешто чиме можемо да се дичимо. Црногорски премијер говори ноторне неистине. Немој да говоримо шта раде српском народу сваког дана. Нико вам не угрожава независност, само немојте да узимате српске светиње и немојте да лажете да вам је угрожена независтност. Ви сте ти који сте угрозили туђе светиње - рекао је Вучић.

Додао је да нико није ни планирао да уђе у црногорску амбасаду у Београду на сињошњем протесту.

9:34

Ми можемо љубављу, памећу и снагом јединстава, а не мржном да победимо било кога, ми смо браћа и немамо никог другог - рекао је Вучић. 

9:26

Што се тиче ЦГ много сам се радовао посети, видим да нису срећни ни у режиму а ни неки други - казао је Вучић.

На питање да ли се плаши епископа Амфилохија, Вучић је казао да је он био код патријарха Иринеја, те за њега постоји Српска црква.

vucic
вуциц / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

- Био сам код патријарха изнео му ову идеју, патријарх је пружио благослов и онда сам тек рекао да постоји могућност одласка. Ово није званична ни радна посета ЦГ, за приватне посете немате обавезу да се пријављујете. Ако будем ишао свакако ћу се најавити. Имајући у виду тренутак, показаћу поштовање према црногорској држави, и свакако ћу најавити долазак, какве су ми намере и колико ћу да се задржим. Не мислите ваљда да се званичници ЦГ најављују када долазе у Србију? - упитао је Вучић.

Вучић је додао да не треба мислити да се Мило Ђукановић и чланови црногорске владе, сваки пут када долазе у Београд најављују, а било је таквих долазака 50 пута, а у званичној посети неки су били два до три пута.

- Нећу да на увреде одговарам увредама. Све што сам имао рекао сам им у лице на Сабору и то онако како то часни људи раде. Да говорим у овом тренутку да гвоорим против Амфилохија или било кога другог нећу, мој посао да будем уз свој народ - рекао је он.

9:22

Казао је да Србија помаже Србе у Црној Гори да опстане на својим огњиштима.

- Покушали су све време да говоре да сам се договарао са Милом Ђукановићем, па кад су схватили да су погрешили стали су и зачудили се о чему се ради - казао је Вучић.

vucic
вуциц / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

- Довољно је да видите синоћ дуел у Хрватској. Мислим да то говори колико је Србија данас снажнија и важнија данас. Када вас вређају у Хрватској, ја разумем зашто је то. Зато што их је Србија на дипломатском плану поразила 2015. године - рекао је Вучић и додао да Србија стиже Хрватску у економском јачању.

- Ту врсту фрустрација да они у Србији одређују ко ће у Србији да влада, не бисте ме толико помињали да за Србију нисам бар мало добар - казао је он.

9:17

Истиче да годинама слуша од појединаца како је кабадахија, издајник, човек који не жели да се извињава...

- Нисмо дозволили да нам буде стављен геноцидни жиг на чело, када сам доживео линч у Сребреници. Ни тада нисам дозволио да спустим главу, нисам се плашио каменица, ни удараца ногама, рукама, флашама, јер када сте председник Србије немате право да показујете ту врсту страха - рекао је Вучић. Подсећа да је обишао много места, готово све општине на КиМ на којима живе Срби, покушао је да оде у Метохију, али му нису дали, и подсећа да је ишао свуда где је наш народ угрожен, а како би му помогао.

vucic
вуциц / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

У свом том периоду, како каже, неки су говорили да је издајник, јер нису могли да разумеју да могу да изгубе изборе. Мислили су да је реч о светској завери, говорили су да је Вучић имао западну подршку како би предао Косово.

- Шта да предам, када сте ви све предали, поставили пунктове на КиМ и затворили јужну српску покрајину. Догодило се то да су у претходних 7 година земље повлачиле независност Косово, а када их питате где је ту издаја, они не знају да одговоре и кажу "не знамо, али биће издаје". Помажемо Републику Српску више него икада и то у економском смислу. Из Црне Горе лидери кажу да помажемо српске институције, а не тражимо ни да нас хвале, ни мене да воле. Желимо само да помогнемо нашем народу. Ипак, опет сам био издајник - каже Вучић.

9:13

Председник Србије Александар Вучић је, гостујући у "Новом јутру" рекао да ће у наредних 24 или 36 сати бити донета одлука о томе да ли ће ићи у Црну Гору.

- То је моја жеља, да будем са нашим народом. Председник сам да бих решавао проблеме и да бих био са нашим народом када му је тешко. Бадњи дан и Божић најрадоснији су празници, време за праштање и мирење и време када треба да покажемо јединство. Не желим да провоцирам, већ само да кажем да ми је драго што сам са нашим народом - каже председник за Пинк.

Истиче да нема разлике између Србина где год да је, те да је суштина да живимо у различитим државамо, да треба да их поштујемо, али да припадамо истом роду и да морамо показати јединство.

- Идеално је време да то покажемо. Изненађен сам хистеричном кампањом појединих медија у региону због најаве мог доласка. Очекивао сам то донекле од домаћих медија - каже Вучић. Додаје да нашем народу никада није било лако ни у Грачаници, ни у Загребу, али да је његов посао да покаже врсту одговорности и јединства.

ВУЧИЋ ЗА БАДЊИ ДАН СА СРБИМА У ЦРНОЈ ГОРИ: До самог одласка неће се знати програм посете због БЕЗБЕДНОСНИХ РИЗИКА

ВУЧИЋ ЗА БАДЊИ ДАН СА СРБИМА У ЦРНОЈ ГОРИ: До самог одласка неће се знати програм посете због БЕЗБЕДНОСНИХ РИЗИКА

НЕ МОЖЕТЕ РАСРБИТИ ЦРНУ ГОРУ: Савез Срба из Црне Горе позива на скуп подршке одбрани светиња

НЕ МОЖЕТЕ РАСРБИТИ ЦРНУ ГОРУ: Савез Срба из Црне Горе позива на скуп подршке одбрани светиња

ЗНАЧАЈ БРОЈА 11! Председничке посете, велики договори и мудри потези Србије у 2019. години

ЗНАЧАЈ БРОЈА 11! Председничке посете, велики договори и мудри потези Србије у 2019. години

Гостујући у јутарњем програму Телевизије Пинк, председник Вучић ће говорити о актуелним темама, плановима и изазовима који очекују Србију у 2020. години.

Биће речи и о односима у региону, изборној трци која се очекује на пролеће, као и о кадровским променама у странци.

Ово су само неке од тема о којима ће за ТВ Пинк говорити председник Србије.

ЗНАЧАЈ БРОЈА 11! Председничке посете, велики договори и мудри потези Србије у 2019. години

ЗНАЧАЈ БРОЈА 11! Председничке посете, велики договори и мудри потези Србије у 2019. години

КНЕЖЕВИЋ О ВУЧИЋЕВОМ ДОЛАСКУ У ЦРНУ ГОРУ: То је НАЈЈАЧА порука о НЕРАСКИДИВИМ И БРАТСКИМ ВЕЗАМА

КНЕЖЕВИЋ О ВУЧИЋЕВОМ ДОЛАСКУ У ЦРНУ ГОРУ: То је НАЈЈАЧА порука о НЕРАСКИДИВИМ И БРАТСКИМ ВЕЗАМА

Огласио се кабинет Мила Ђукановића о Вучићевом доласку у Црну Гору на Бадњи дан!

Огласио се кабинет Мила Ђукановића о Вучићевом доласку у Црну Гору на Бадњи дан!

ГОДИНА КОЈА МОЖЕ ПРОМЕНИТИ БАЛКАН: За ових ПЕТ ЗЕМАЉА 2020. је изборна година

ГОДИНА КОЈА МОЖЕ ПРОМЕНИТИ БАЛКАН: За ових ПЕТ ЗЕМАЉА 2020. је изборна година

Кинеска амбасадорка Чен Бо: Не могу да заборавим НАТО бомбе на Србију 1999. године

Кинеска амбасадорка Чен Бо: Не могу да заборавим НАТО бомбе на Србију 1999. године