Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋ У ПАНЧЕВУ: Председник се обратио пред скоро 30.000 људи - "Нећете поразити Србију и нећете добити независно Косово" (ФОТО)

19.05.2023. 17:52
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Раде Прелић

Председник Србије Александар Вучић присуствовао великом народном митингу у Панчеву.

Пола сата пре почетка митинга, више од 10.000 грађана стигло је да пружи подршку председнику Србије.

ОБРАЋАЊЕ ПЕТКОВИЋА ЗБОГ СИТУАЦИЈЕ НА КиМ: У току хитан разговор Вучића и Лајчака!

ОБРАЋАЊЕ ПЕТКОВИЋА ЗБОГ СИТУАЦИЈЕ НА КиМ: У току хитан разговор Вучића и Лајчака!

СИТУАЦИЈА НА КОСОВУ АЛАРМАНТНА! Председник Вучић ОТКАЗАО све активности, ово је план

СИТУАЦИЈА НА КОСОВУ АЛАРМАНТНА! Председник Вучић ОТКАЗАО све активности, ово је план

ВУЧИЋ ДАНАС У ЈУЖНОБАНАТСКОМ ОКРУГУ: Важна посета председника - обраћање грађанима у Панчеву

ВУЧИЋ ДАНАС У ЈУЖНОБАНАТСКОМ ОКРУГУ: Важна посета председника - обраћање грађанима у Панчеву

Вучић о масакрима

Председник је осврнуо и на незапамћене трагедије које су погодиле Србију и српски народ.

- Имали смо два монструозна злочина у два дана. Те трагедије су толико потресле нашу земљу и наш народ. Родитељима њихову децу нико не може да врати. Али, видели смо у том моменту туге и потпуног шока у Србији да неке људе то уопште није заболело. Да током званичног дана жалости они су сазивали политичке скупове, да злоупотребе жал, бол, тугу, па и бес и гнев нашег народа. Никада политичари то у овој земљи нису радили, као што су сада то неки у нашој земљи покушали да злоупотребе.

- Сита је Србија од вашег уништавања свега што је нама од виталног интереса.

- Зар вам није јасно ко је на правој страни и ко штити интересе грађана Србије? Видели сте јуче, организовали тамо у Америци "Вучић пустио Русе и Кинезе, Вучић је овакав и онакав", а Вучић је такав зато што не да на Србију, ни највећима ни најмоћнијима, зато што ми је Србија у оку и срцу и зато што ми је све на свету. Не дам им да Косово буде независно, неће они да доносе одлуку коме ћемо да уводимо санкције, нити да ли ћемо у НАТО пакт. Сами ћемо да чувамо своју земљу. И један дан да само поживим и никад више поносан сам што сам водио независну политику, политику суверене Србије, и нисам дао на нашу државу. Србију да сломите нећете, ни сви заједно! - нагласио је председник, чије су речи биле дочекане великим аплаузом и овацијама.

- Хајде да нема избора, пошто ове њихове нико не може да воли и нико за њих да гласа неће, хајде да ми њих доведемо на власт али да не излазе на изборе. Људи на југу кажу "неће да може", народ каже да се у Србији на власт долази изборима, а не насиљем. Они мисле да имају право на насиље, да одређују људима куда ће да се крећу.

- Кад погледате које су школе завршили, па скоро па никакве, и то и кад су ишли у школу били су најгори ђаци. Све остало после тога било је да нешто "клепе" и ништа више, и ти би да воде Србију. А ми им кажемо "нема проблема, знамо какви сте".

- Ми донесемо одмах одлуку да запослимо полицију у школама, они кажу "не, нећемо полицију у школама". Довели смо 160 психолога да разговарају са децом које ће да имају посттрауматски синдром, да им помогну, они кажу "није важно". Они их нападају на најбруталнији могући начин, а која је мера - "блокираћемо Газелу". Шта је смисао свега? Ни о чему овде није реч, него пошто их народ неће онда "хајде власт без избора", а власти без избора нема, јер на изборима добијате поверење народа! - нагласио је Вучић.

- Моја порука њима је док сам председник и од када сам председник, нико није пливао ни Савом ни Дунавом од политичких противника, нити ће. Ми не нудимо прогон политичких неистомишљеника.

- И зато, да не би помислили како у Србији имају већину, зато смо вас позвали да 26. на платоу испред Народне скупштине дођете и да се окупимо. Не да покажемо како нас има више од њих, него како хоћемо уједињену и нормалну, пристојну Србију, у којој никога неће да прогоне ако другачије мисли, али Србију коју ће грађани Србије да уређују, а не неко споља, јер грађани Србије то заслужују и то мора да буде наша порука - рекао је Вучић.

Председник је нагласио да ће Србија пристојних и нормалних људи и даље да се бори.

- Хоћете да укидате Републику Српску? Хоћете ли да нам кажете да Срби у Црној Гори не треба да постоје? Разарали су Србију, а нису бринули ни о Мађарима ни Бошњацима. Данас са нашом мађарском браћом имамо најбоље односе у историји. Радимо све што можемо да направимо најбоље могуће односе са свима у окружењу. Нећемо да заборављамо трагедије и жртве нашег народа. Када је почео да се обележава дан НАТО агресије на нашу земљу, нису смели да кажу шта је агресија, камоли да организују неки скуп.

- И 750 евра просечна плата је мало, слажем се, али зато вам дајем обећање до 2025. просечна плата у Србији биће преко 1.000 евра и минимална плата 445 евра - нагласио је Вучић.

- Трудио сам се да заједно са вама мењамо лице наше земље. Много тога смо променили и урадили заједнички. Без вас сам ништа, а са вама моја снага и снага Србије је огромна и бескрајна и на томе вам хвала. И зато могу да вам обећам, шта год радили и споља и изнутра, будите сигурни, никада се нећу предати зато што је Србија најважнија. Она је једина светиња коју морамо да бранимо и одбранимо. И бранићемо је и до сваког града у Србији и пешице ћемо доћи ако можемо.

- Либија данас има пет пута више нафте него Емирати. Србија иде напред, иде горе и више, а они Србију хоће да врате у еру пљачки, разарања. Трудио сам се да прођем сваку општину да се састанем са сваким човеком који је то тражио. Да разговарам са свима, некад се с неким усагласим некад не. Без обзира да ли сам се усагласио, борио сам се за његов интерес. Поносан сам на то што сам могао да вам служим. Јер ја да служим странцима ни за шаку долара ни за планину нећу. Нема повлачења, нема предаје, сачуваћемо своју земљу, рашће нам плате и пензије и бескрајно вам хвала на овој дивној подршци, никада вам ово нећу заборавити - одјекују речи председника Вучића, а громогласном аплаузу се не назире крај.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг /РАДЕ ПРЕЛИЋ

Председник стигао на народни скуп

Председник Вучић се на почетку обраћања захвалио свим присутнима, и рекао да су многи покушали да спрече одржавање митинга.

- Да спрече да се окупе људи који мисле другачије, воле своју земљу и желе да буду уз њу и да јој помогну. Нису успели у томе. Када су људи одлучни да бране своју земљу нико не може да их спречи - рекао је председник.

Он додаје да се Србија суочава са безброј тешкоћа, али да наша држава није шака зоби коју свака врана може да позоба.

- Данас, не случајно, Албанци су у Косовској Митровици представили свог градоначелника, који није добио ни три одсто гласова. Кажу па може, нормално је. Најснажније западне земље кажу легални су избори. Замислите шта би у Србији било да изађе три одсто на изборе. За неке је нелегално и када изађе 55 одсто. Рекао сам ово зато што морате да знате да ништа што се догађа данас није случајно. Очекивали су да им предамо Косово и Метохију на тацни. Да им кажемо да су имали право када су нас бомбардовали и убијали нашу децу - рекао је председник.

Вучић истиче да када је одлучно стављена тачка на издају националних интереса, онда су почели проблеми.

- И није случајно да малтретирају Србе и наплаћују казне које немају право да наплаћују. Са запада кажу то је грешка. Па увек некако погреше када су Срби у питању. 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Принтсцреен

Отказан обилазак Јужнобанатског округа

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић накнадно саопштио да је безбедносна ситуација на Косову и Метохији сложена и да ће због тога током дана одржати више састанака са, како се наводи, домаћим и страним политичким факторима у покушају стабилизације ситуације.

pančevo
панчево / Извор: Фото: Србија Данас

Вучић је због тога најавио да ће због тога данас само присуствовати  великом народном митингу у Панчеву, који је заказан за 18 часова.