Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВЕЛИКИ УДАР НА СРБИЈУ Ко тражи да падне крв на улицама?

05.12.2021. 14:37
Пише:
Србија Данас
Vladimir Zelenski
Владимир Зеленски / Извор: Фото: Printscreen

Када је глумац Владимир Зеленски победио на председничким изборима у Украјини, опозиција у Србији се бацила у потрагу за глумцем.

 Тако је уследила епизода са Сергејем Трифуновићем и његовим политички активизмом. Доживели су неуспех. После успешних литија у Црној Гори, када је река верника бранила светиње Српске православне цркве, опет у безидејности најавили су кандидатуру владике Григорија. Текуће године на локалним изборима у Загребу победу је однео кандидат зелено-леве коалиције, па су тако напрасито многи наши политичари „позеленели“. Изнова ће доживети дебакл, као и сваки пут до сада. Србија не воли фалсификате!

Ко прижељкује крв и сукобе?

Демонтранти који су прошле суботе блокирали ауто-путеве у Србији ускраћивали су слободу кретања, која је Уставом загарантована. Блокирајући важне саобраћајнице, они су ограничавали елементарно право, а то је слобода кретања на скупу који није био пријављен у складу са законом. Том приликом је дошло разних ситуација. Припадници полиције реаговали су у складу са својим овлашћењима. Морамо бити свесни да се протестанти уклањају и ради њихове безбедности. Примера ради, на ненајављеним блокадама магистрала и ауто-путева у Француској, децембра 2018. године, погинуло је чак десет људи. Поставља се питање: ко прижељкује насиље и трагични сценарио? Шта помислити, када чујете да дипломорани правник каже да је у кршење Закона ушао потпуно свесно? Мислим на Саву Манојловића, иницијатора и организатора блокаде путева.

ВУЧИЋ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОКАЗАО ДА МОЖЕ СВАКОГ ДА ПОГЛЕДА У ОЧИ! Нико досад није седео са мештанима сатима и одговарао на питања

ВУЧИЋ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОКАЗАО ДА МОЖЕ СВАКОГ ДА ПОГЛЕДА У ОЧИ! Нико досад није седео са мештанима сатима и одговарао на питања

ДЕМОНСРАНТИ У НОВОМ САДУ ПРЕТУКЛИ ЈЕДНОГ ОД ЊИХ: Крвнички пребили младића који је носио транспарент с њима

ДЕМОНСРАНТИ У НОВОМ САДУ ПРЕТУКЛИ ЈЕДНОГ ОД ЊИХ: Крвнички пребили младића који је носио транспарент с њима

Владимир Пејић: "ПРОТЕСТИ СУ ВЕЛИКИ ИЗАЗОВ ЗА ВЛАСТ, А МОЖДА И ЧИСТИЛИШТЕ ЗА ОПОЗИЦИЈУ"

Владимир Пејић: "ПРОТЕСТИ СУ ВЕЛИКИ ИЗАЗОВ ЗА ВЛАСТ, А МОЖДА И ЧИСТИЛИШТЕ ЗА ОПОЗИЦИЈУ"

Рокфелерове паре за блокаде путева по Србији

Сазнали смо преко званичне странице Рокфелерове фондације да организација „Крени промени”, која је један од организатора блокаде путева и која се наводно залаже за заштиту животне средине добија завидну финансијску подршку од исте фондације. У прошлом веку био је популаран наратив о заштити људских права, који данас нема толику мобилишућу снагу као некада. Због тога се родила нова агенда. Управо ту на сцену ступа екологија. Право је питање. Да ли ћете дозволити да будете изиграни од стране лажних бораца за заштиту животне средине, који су као што видимо добро плаћени из иностранства, као и представника бившег режима, који желе да наш народ увуку у међусобне сукобе? Са друге стране, за њих је ово пречица до доласка на власт, иако је пут до Андрићевог венца јасан. На изборима се грађанима понуде програми, идеје или резултати након чега они одлучују тајним гласањем. Сваки другачији покушај доласка на власт је нелегалан и нелегитиман. Није у духу демократије. Међутим, њима је очигледно потребан изговор за миноран изборни резултат, који је све више известан. Свесни тога, фрустрација код њих рађа агресију и екстемна чињења.

Поплава лажних вести

Последњих недеља на репертоару је хиперпродукција лажних вести и подлих манипулација, које се пласирају где год је то могуће. Кампања против председника Републике Србије Александра Вучића, његове породице и сарадника се води на најбруталнији начин. Кренимо редом.

Закон о референдуму у складу са ЕУ, Закон о експропријацији злонамерно повезан са Рио Тинтом

У Народној Скупштини Републике Србије усвојен је Закон о референдуму и народној иницијативи. Који је требало још много раније ускладити са Уставом. Свако се може и својим очима лако уверити. Потребно је само прочитати члан 203. став 8. Устава Репблике Србије из 2006. године. Пише да је за уставни референдум потребно да гласа већина изашлих бирача. Дакле, укида се неопходна излазност као параметар за валидност референдума. За одрађене измене, похвале су стигле од Венецијанске комисије. Док појединци из опозиције потпомогнути медијима њима блиским, кренули су у злураду кампању манипуласања истином и чињеницама. Одмах затим, уследиле су нове лажи. Реч је, о такође, усвојеном Закону о експропријацији. Да није тужно било би смешно. Неко од њих се досетио да измисли како новим Законом човек може преко ноћи да остане без своје приватне својине. Нико се од њих није позвао на наводно споран члан и представио га јавности.

Наравно да није, јер се то у Закону, не спомиње. Новим Законом о експропријацији само се поједностављује бирократија. Како би читава прича била комичнија, све су то ставили у контекст Рио Тинта. Свакако је забрињавајуће то да готово сви окупљени који су блокирали саобраћајнице и мостове нису ни прочитали законе, због којих су тобоже изашли да протестују. У супротно не би ни били на ауто-путу!

Блокирају путеве које нису били способни да изграде и боре се против Рио Тинта са којим су потписивали уговоре

Данас блокирају путеве, које нису били способни да изграде. Против су Рио Тинта са којим су потписали девет споразума. У чему је проблем? Њихова интенција је дестабилизација Србије. За кога се онда они боре? За Србију? Нипошто! Довољно је само прочитати како са одушевљењем о њиховим акцијама извештавају медији из Загреба, Сарајева или Приштине. Сви они желе да виде слабу и нејаку Србију. Србију на коленима, управо онакву, каква је била до 2012. године. Паметном човеку је доста. Месецима уназад слушамо разне обмане. Без обзира на политичко опредељење свако ко мисли својом главом и жели објективно да сагледа ситуацију, све је експлицитно јасно. Власт на челу са председником Александром Вучићем и Српском напредном странком није потписала ништа, односно није преузела никакве обавезе према компанији Рио Тинто. Баш за разлику од оних, који данас блокирају путеве и протестују против компаније коју су својевремено подржавали. Несумњиво, наша власт је поступила најодговорније могуће. Прво да се чује реч струке. Када буде завршена студија о процени утицаја на животну средину, уследиће широка јавна расправа. Након чега ће народ дати свој суд. Да ли неко, иоле озбиљан може да расправља о нечему унапред и напамет? Такав човек не држи до свог интегритета. Генерално овде је на делу покушај политизације екологије, пропраћен салвом превара нужно због наступајућих избора.

Бивши режим и квази еколози против Србије

Поред представника бившег режима и квази еколога у опозицији постоје и неке декларисано патриотске организације. Мислим на Демократску странку Србије, Покрет обнове краљевине Србије, Српску странку Заветници и Српску радикалну странку. Било би очекивано, од истих да као странке које пледирају да важе за родољубиве и државотворне осуде насиље и покушај дестабилизације земље од стране фрагмената некадашње Демократске странке. За сваког искреног родољубу најважнија је одбрана наше државе од покушаја да се спречи њен напредак и уруши њена стабилност. Уверен сам да моја генерација неће насести на овај медијски спин и крајње пакостан план, који има за циљ да увуче народ у сукобе. Ђилас, Јеремић, Ћута, Зеленовић и сви остали који одржавају присност са Виолом фон Крамон и Аљбином Куртијем и другима, који не мисле добро Србији не презају за средством како би спречили развој и вратили нас у прошлост. Србија жели будућност! Због тога ће на априлским изборима доживети фијаско, док ће Александар Вучић и Српска напредна странка остварити најубедљивију победу, до сада. Што је Србија из дана у дан у сваком сегменту успешнија, то ће тежња оних којима се то не свиђа, бити већа ка разједињавању и сукобима. Борба за Србију је завет наших предака.