Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ВОДИМО БОРБУ, ОПАСНОСТ НИЈЕ ОТКЛОЊЕНА" Огласила се премијерка о планираном атентату на Вучића

02.02.2022. 10:17
Пише:
Србија Danas/Pink.rs
Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк/Србија Данас/Саша Џамбић

Премијерка је прокоментарисала планирани атентат на Вучића.

Премијерка Србије говорила је за Јутарњи програм ТВ Пинк о најактуелнијим темама у Србији.

Како Брнабић каже, Овчарско - кабларска клисура је попут Српске Свете Горе.

ВУЧИЋ КРИВ ЗА ИНФЛАЦИЈУ У СВЕТУ?! Јутарње лудило Ђиласовог медија "НОВА С" (ВИДЕО)

ВУЧИЋ КРИВ ЗА ИНФЛАЦИЈУ У СВЕТУ?! Јутарње лудило Ђиласовог медија "НОВА С" (ВИДЕО)

"ПЕТАО КОЈИ ЈЕ У ЛОНЦУ ПРВИ КУКУРИКНЕ" Ђука о планираном атентату на председника: Мило се сам препознао

"ПЕТАО КОЈИ ЈЕ У ЛОНЦУ ПРВИ КУКУРИКНЕ" Ђука о планираном атентату на председника: Мило се сам препознао

ДВА САСТАНКА У ЈЕДНОМ ДАНУ: Вучић вечерас разговара са Ескобаром и Лајчаком

ДВА САСТАНКА У ЈЕДНОМ ДАНУ: Вучић вечерас разговара са Ескобаром и Лајчаком

- Отворили смо у недељу 11,3 километара, и остало је јако мало. То је најтежа деоница, пуно је мостова и тунела. Оно што нас радује што измештамо саобраћај из Овчарско-кабларске клисуре, и паралелно, како градимо ауто - пут, клисуру враћамо свом природном - рекла је премијерка. 

Брнабић додаје, да када, буде готов ауто-пут, клисура ће се вратити цркви.

- Тамо сам ишла 4 пута, ићи ћу опет да обиђем природњачки музеј. Читава деоница ауто - пута биће завршена до краја године. Видим да су људи тај пут назвали Писта у Монци, јер тако изгледа. То је много олакшало Чачанима живот - прича Брнабић.

Како објашњава, више се не ради ауто-пут, већ се паралелно размишља о томе шта паралелно може да се уради са том изградњом.

- Увек себи дајемо нове задатке. То смо научили од Александра Вучића, он нам је дао амбицију и самопоуздање - наводи Брнабић.

- У клисури постоји део где се Милош Обреновић склањао од Турака... Наши манастири су тамо, тамо је ишао патријарх Павле, и Иринеј. Поправили смо паркинг, прилаз тамо. То је готово, људи неће веровати када оду. Јер нико није могао лако да приђе, аутобуси нису могли нигде да стају. Сви заједно, и тимски радимо све што се обнавља. То нису велика средства, али све што се ради пуно значи - рекла је Брнабић.

Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Брнабић каже да је предесдник Вучић чак 12 пута обишао деоницу Пожега-Паковраће, али да због велике породичне трагедије у недељу није могао да присуствује отварању нових 11,3 километара.

- Ово је био његов сан, он је у то веровао, он је обезбедио да Србија буде фискално и макро економски стабилна - прича Брнабић.

Брнабић је навела да се 3,3 милијарди евра улазе у тренутну изградњ путева у Србији.

- Читава 2020.година била је критична због и короне, и гасовода, и то је готово. Првог јануара 2020. године је Вучић са Момировићем пустио гас у Србију, и да он то није урадио, ми би се ове зиме смрзавали. Ми смо сада постали транзитна земља. Не само да имамо гас, него и мађарска добија гас из Србије - додала је Брнабић.

"Јунаци доба злог"

Коментаришући емисију "Јунаци доба злог" која је управо о њој, Брнабић каже да је још увек није одгледала.

- Ја немам право да се трошим на такве емисије, које ће ми одузети део емоција које су ми потребне за овај посао којим се бавим. Ја сам ту да се бавим тим послом за шта су ми потребне емоције, снага... Моја мајка је гледала, она је жена после плакала и плакала... Не знам, људима не да ђаво мира, па морају да гледају. ја сам погледала само клип, где Борко Стефановић претпоставља шта ћу ја рећи... Ја нисам као они, ја се не стидим ствари које сам радила, и које радим данас, тако да се никада нећу стидети. Увек сам се поносила - рекла је Брнабић.

Сраман текст дневног листа "Данас"

Говорећи о дневном листу Данас, и тексту објављеном након смрти прве супруге председника Александра Вучића Ксеније Вучић, Брнабић је истакла, да у питању није непрофесионалност, нећ нељудскост.

- То је нељудски и несхватљиво, непрофесионално. Заиста, ту нема говора о професионалности. Онда су они povuklli тај текст, упутили извињење, па су нас оптужили да нам смрт није света - рекла је Брнабић.

Tekst lista "Danas"
Текст листа "Данас" / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

- "Наши читаоци и пратиоци медијске сцене знају да дневни лист "Данас" никада није вређао председника Вучића нити његову децу" - цитирала је Брнабић део њиховог споменутог извињења, потом све то назвала лицемерјем, показујући бројне наслове у којима је споменути дневни лист никад жешће ударао на породицу председника.

- Замислите још једну невероватну ствар. Они интервјуишу Бодрожића, и они кажу да је спорни текст уклоњен, ауклонили су га када су наши млади посланици почели да говоре колико је тај текст страшан. Онда су их челници позвали и вероватно им рекли да је то брутално и претешко - прича Брнабић.

Tekst lista "Danas"
Текст листа "Данас" / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Брнабић је потом додала да је председник Србије сада постао самохрани отац, где се његов живот сада променио у корену.

- И када неко не може да заћути на такву ситуацију, не знам... Ту вуше нема људскости, и ти људи у себи више немају ништа. То су само љуштуре. Тако је било и са једног и са другог политичког пола. Антиваксери, као и сви остали који говоре да су нека елита, модернија Србија... - каже Брнабић.

Такозвани "Еко протести"

Говорећи о протестима, Брнабић наводи да је иза агенде животне средине сакривена политичка агенда.

- Сетимо се 2015. о овим темама нико није причао. Људи нису знали да ли ће имати посао, плате... То је била једина плата у кући, и људи су се бавили тим проблемима, а квалитет ваздуха био је гори него данас. Данас људи имају веће плате, пензије, и по њима можете да навијете сат, а тада нисте знали када ће оне стићи -рекла је Брнабић, па додала:

- Они који немају никакав план, програм и агенду, крију се иза ове зелене, и дају неке предлоге и протестују. Када ви испуните те предлоге, они траже нове - рекла је Брнабић.

Брнабић је још једном навела да се поноси сваким тренутком који је провела на власти, јер је Србија увек гледала да се бави стварима које су добре.

- 2016. године смо уводили електричне аутобусе у граду Београду. Били смо бара-бар са Паризом - навела је Брнабић.

Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Мило Ђукановић и атентат на Вучића

Брнабић је још једном додала да је информација о атентату дошла од Еуропола.

- Ми о свему разговарамо и са ЕУ и са земљама ван Европе. Ми ово још увек нисмо спречили, нити смо зауставили. Овде се води борба, и опасност није отклоњена. Што се Мило препознао, довољно говори о свему томе. Ја сам неколико пута рекла, укључујући и недељу да знамо да је организатор, и један од њих Звицер. Ја не видим како би Звицер могао да постане тако јак и тако моћан, а посебно у тако малпој земљи, без да је имао подршку државног врха. Мафија у Србији није постала ни јака ни моћна. Ми смо после месеци и година, истраге дошли до чврстих доказа, ми смо одмах реаговали, и то је председеник наше државе урадио, он им је објавио рат. Мило није змнао за мафију, наркотике, оружје? Није спречио даљи извоз читавог тог криминала... То опет није мој проблем, то је пробвлем људи у Црној Гори и неких полицијских структура на глобалном нивоу - каже Брнабић.

Коментаришући темељни уговор, Брнабић наводи да ниједна друга црква у Црној Гори није прошла као СПЦ.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- То је нешто у шта ја нећу улазити, јер немам ингеренције какви ће се уговори потписивати. Важно је напоменути да су они СПЦ покушали да избаце из Црне Горе, без обзира на људе који живе у Црној Гори. Покушали су да нам одузму имовину, и да на темељу тога направе неку своју - рекла је Брнабић.

Говорећи о Горану марковићу и Владети јанковићу, као и њиховом коментарисању о споменику Стефану Немањи, Брнабић каже да су се они представили сами, и да је непотребно коментарисати какви су они.

- Они мисле да, што си даље од круга двојке, ви сте мањи, лошији. Хиљаду пута смо чули да смо ми сендвичари, ботови, крезуби... - закључује премијерка.