Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧЕВИЋ НАКОН СЕДНИЦЕ ГЛАВНОГ ОДБОРА: Настављамо изборе у СНС, позивамо у Народни покрет за државу

10.03.2023. 19:39
Пише:
Танјуг
Miloš Vučević
Милош Вучевић / Извор: Фото: Танјуг/САВА РАДОВАНОВИЋ (СТФ)

Подршку оснивању покрета дали су једногласно и чланови председништва и чланови главног одбора.

У закључцима које смо данас усвојили на Главном одбору Српске напредне странке (СНС) навели смо да се настављају унутарстраначки избори на нивоу месних, општинских и градских организација, изјавио је после седнице потпредседник ГО СНС Милош Вучевић.

ВРЕМЕ КОЈЕ ДОЛАЗИ НИЈЕ ЛАКО ЗА НАШУ ЗЕМЉУ! Вучић: "Идем у обилазак Србије, да разговарам са људима, надам се да ћу и на Космет"

ВРЕМЕ КОЈЕ ДОЛАЗИ НИЈЕ ЛАКО ЗА НАШУ ЗЕМЉУ! Вучић: "Идем у обилазак Србије, да разговарам са људима, надам се да ћу и на Космет"

ВУЧИЋ О АПСУРДНИМ ОПТУЖБАМА ОПОЗИЦИОНИХ МЕДИЈА "Ово је пример како се води брутална кампања мржње"

ВУЧИЋ О АПСУРДНИМ ОПТУЖБАМА ОПОЗИЦИОНИХ МЕДИЈА "Ово је пример како се води брутална кампања мржње"

Вучић: Сазваћу Скупштину СНС 27. маја, предстоји тежак период

Вучић: Сазваћу Скупштину СНС 27. маја, предстоји тежак период

- Настављамо поштовање принципа променљивости и да се нови људи укључе у рад странке и кандидују на најважнија места у странци, а то су они који воде месне одборе и општинске одборе - рекао је он.

Вучевић је додао да је Главни одбор примио информацију од председника странке Александра Вучића да ће 26. или 27. априла сазвати ванредну скупштину странке за 27. мај и навео да ће та скупштина бити изборна.

- Странка је фокусирана на рад са грађанима и симпатизерима и та комуникација је услов опстанка странке у смислу виталности и борбености и да испуни очекивања грађана - рекао је Вучевић.

Он је истакао да се расправљало и о идеји формирања Народног покрета за државу о чему ће се разговарати на седници Скупштине странке.

Према његовим речима, ако се тада та идеја прихвати, СНС ће позвати све који желе да буду у том фронту да му се придруже.

- Желимо да окупимо све који воде рачуна о националним интересима, јер имамо највећу одговорност пред грађанима. Урадили смо највеће промене од 2012. године до сада и као држава смо сада јачи у сваком погледу него тада - рекао је Вучевић.

Он је додао да СНС позива све који желе да буде део Народног покрета за државу да се придруже.

Вучевић је изјавио да "црвене линије" за приступ Народном покрету за државу нису постављене и да ће напредњаци бити спремни да разговарају са свима којима је Србија изнад свега.

Вучевић је рекао да се није расправљало ко може или не може да уђе у Народни покрет за Србију, већ само о тој идеји.

- Нисмо расправљали ко може и ко не може да уђе већ само шта је идеја. Како је прихваћено у чланству најбоље потврђују једногласне одлуке. А то није сваки пут када имамо различите теме на дневном реду - рекао је Вучевић, одговарајући на питање новинара да ли постоје особе или странке које СНС неће желети у најављеном покрету, као и да прокоментарише како ће тај покрет бити финансиран.

Он је истакао да на састанку нису постављене никакве "црвене линије" као и да мисли да је свима јасно ко неће бити део тог покрета, јер не види себе са СНС-ом.

Према његовим речима, подршку оснивању покрета дали су једногласно и чланови председништва и чланови главног одбора.

- Спремни смо да разговарамо са свима којима је Србија изнад свега, који не траже газде ни на западу, ни на истоку, који хоће да Србија доноси своје одлуке размишљјући својом главом. И да будемо политички културни да једни друге не оптужујемо изван Србије. И да не бацамо себи клипове у точкове и не правимо циркусе, какви су нам се дешавали и у Скупштини Србије, какви су се нажалост дешавали кад смо расправљали о најважнијим стварима - напоменуо је Вучевић.

Додао је и да очекује да ће се покрету прикључити и велики број људи који нису део политичких странака и имају жељу и интересовање да буду део политичког простора Србије, а који имају своје ставове и свој кредибилитет и интегритет.

- Очекујемо и много нових људи који не виде себе у страначким инфраструктурама. Без обзира о којој се странци говори. Који виде себе у ширем надстраначком политичком покрету - рекао је Вучевић и додао да је то тема о којој ће се тек причати.

Што се тиче разговора о организацији, Вучевић каже да су то једно разговори кроз страначке органе, а да председник Србије Александар Вучић ради нешто потпуно друго, што нема везе са страначким кампањама, јер има обавезу да обилази грађане Србије.

- Да се увери како је у Босилеграду и у Сурдулици, Трговишту, целом Пчињском или Јабланичком округу. Не само да седи на Андрићевом венцу, већ да обиђе целу Србију од Суботице до Врања, Зајечара до Ужица. То је оно што је радио и оно шта ће да ради. Да ли то неко доживљава као кампању, питање је личне перцепције, али то није није страначка кампања - закључио је Вучевић.