Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"СВАКИ НОВИ КИЛОМЕТАР АУТО-ПУТА ЈЕ ЗАЈЕДНИЧКА ПОБЕДА": Председник Вучић са грађанима мења лице Србије

14.10.2023. 13:18
Пише:
Танјуг
vučić
вучић / Извор: Фото: ТАНЈУГ/ТАРА РАДОВАНОВИЋ

Приликом свечаног отварања ауто-пута од Руме до Шапца председник Србије је одржао говор који је одистао оптимизмом и позитивном енергијом.

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас, на отварању новог аутопута у пуном профилу од Руме до Шапца у дужини од 24,6 километара, да је сваки изграђени нови километар аутопута заједничка победа и државе и народа и истакао да су то велике ствари које мењају лице наше земље.

"СРБИЈА МИ ВИШЕ ОД ЖИВОТА ЗНАЧИ!" Председник послао снажну поруку грађанима: Никада неће моћи да ме покоре

"СРБИЈА МИ ВИШЕ ОД ЖИВОТА ЗНАЧИ!" Председник послао снажну поруку грађанима: Никада неће моћи да ме покоре

СПРЕМНИ СМО ЗА ГРЕЈНУ СЕЗОНУ: Председник Вучић једном изјавом одушевио целу Србију

СПРЕМНИ СМО ЗА ГРЕЈНУ СЕЗОНУ: Председник Вучић једном изјавом одушевио целу Србију

ДИВНИ ПОКЛОНИ ЗА ВУЧИЋА: Азбука у златовезу и специјална честитка од најмлађих

ДИВНИ ПОКЛОНИ ЗА ВУЧИЋА: Азбука у златовезу и специјална честитка од најмлађих

- Хвала грађанима Србије. Готово 50 година је Шабац чекао мост и дочекао. О аутопуту се причало безброј пута како Београд и Нови Сад треба да буду ближе, али од силних састанака и великих прича, остало би само мртво слово на папиру, све док наша генерација није узела ствари у своје руке - рекао је Вучић у обраћању.

Он је рекао да је обезбеђено 500.000 нових радних места, захваљујући којима се, такође, успешно финансира и изградњу нових аутопутева у нашој земљи.  

Вучић је истакао да ће бити настављена изградња нових аутопутева и брзих саобраћајница, као и подизање плата и пензија.

- Ово ће за Шабац значити долазак нових инвестиција и верујем до краја 2024. можемо до Лознице да завршимо брзу саобраћајницу. Овај аутопут до Шапца и брза саобраћајница до Лознице довешће инвеститоре у Лозницу, Мали Зворник, Крупањ, Љубовију и у цело Подриње, а помоћи ће и  источном делу Републике Српске и БиХ - нагласио је Вучић.

Рекао је да све то можемо да радимо захваљујући спроведеним тешким реформама 2014. године.

- Без вас грађана не бисмо могли ништа да направимо. Хвала што сте били са својом државом Србијом и када смо имали најтеже поплаве и миграторну кризу и корону и када имамо рат на територији Украјине и Израела и Палестине и када имамо данас велике притиске и хапшење и малтретирање Срба на КиМ, и што сте знали и кроз тешке дане да верујете свом руководству - рекао је Вучић, док су га прекидали повици - Ацо Србине, Србија...

Навео је да смо у свим тим тешким тренуцима знали да морамо да се изборимо и да Србију морамо да гурамо напред и лествицу подижемо, као и да тражимо више од себе.

- Ако не сањате снове за своју земљу, а шта сањате? Ако не планирате да урадите нешто велико, а шта хоћете да оставите иза себе? Ово су велике ствари које мењају лице наше земље и наставићемо зато да сањамо и снове да остварујемо - поручио је Вучић.

Нагласио је да наша Србија мора да иде напред и да зато морамо да будемо јединствени по свим кључним питањима - и када нас притисну и траже нам да се одрекнемо слободарског духа и када видимо да би многи волели да Србија иде спорије.   

- Морамо да стиснемо зубе и кажемо - не дамо своје, нити на свој народ и своју земљу не дамо никоме и борићемо да се наша земља још брже напредује него икада до сада, и то мора да буде наш одговор - поручио је Вучић.

Рекао је да су му из Азвирта рекли да ће завршити брзу саобраћајницу од Шапца до Лознице и пре краја следеће године, ако државни органи ураде на време свој посао.

 Вучић је зато позвао владу и јавна предузећа да све заврше на време и да не седе функционери у својим канцеларијама, већ да раде за народ како би што пре добили добре путеве и све друго.

- Да бисмо могли да запослимо људе и са једне и друге стране Дрине, да остану на својим огњиштима, а не да иду у Минхен, Вићенцу и друге градове. У сиромашне делове Србије морамо више да улажемо. Изађите из својих канцеларија и кабинета и решавајте проблеме - поручио је Вучић.

Такође, нагласио је да Србија није само Београд већ да су подједнако важни и сви остали делови земље и сва мала места.

Захвалио је грађанима што умеју да буду достојанствени и када примамо ударце без наше кривице и што то подносе достојанствено.

- И зато вас молим да наставимо да радимо, јер резултати нашег рада су највећа казна нашим напријатељима - истакао је он.

Председник каже да је сваки нови километар нова победа, као и повећање, плата и пензија, повратак наших људи из иностранства...

Ускоро крећемо градњу нове болнице у Шапцу, као и у нови пут до Текериша са шабачке стране, рекао је он и додао да ће се видети наредних дана да ли може да се уради и пут према Сремској Митровици.

- Тражим од свих вас да подижете лествицу и тражите још више и будете уз своју земљу када је тешко, јер једну отаџбину имамо и морамо да је чувамо и штитимо, да је градимо - нагласио је Вучић.

- Бескрајно волим Србију која ми више од живота значи и никада неће моћи да ме покоре ма колико то покушавали - истакао је Вучић.