Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋ ЛИДЕР СРБИЈЕ И БАЛКАНА: Једини државник неке земље која није чланица ЕУ, који је интерес своје државе ставио на прво место

30.05.2022. 14:03
Пише:
Србија Danas/Borba.me
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас

Разлика је велика

Ратна дешавања у Украјини, нова блоковска подела свијета, уцене, притисци и лицемерска политика САД-а и њихових европских привезака, оголила је до сржи поданичку улогу председника и премијера земаља Балкана. Почев од Мила Ђукановића, па преко његових савезника из ОВК, до ситних лидерчића, сви до једног су у глас, пре него што је то неко од њих тражио, одлучили да се додворе страним менторима, како би тако купили коју годину више власти.

"ОН ЖИВИ ЗА ПОЛИТИКУ, ЗНА ДА ПРЕДВИДИ ДОГАЂАЈЕ" Велике похвале стигле Вучићу након разговора са Путином

"ОН ЖИВИ ЗА ПОЛИТИКУ, ЗНА ДА ПРЕДВИДИ ДОГАЂАЈЕ" Велике похвале стигле Вучићу након разговора са Путином

КО ЈЕ СВЕ БИО НА ЧЕЛУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ? Вучић изабран за председника по други пут, сутра полаже заклетву

КО ЈЕ СВЕ БИО НА ЧЕЛУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ? Вучић изабран за председника по други пут, сутра полаже заклетву

ВУЧИЋ НА САСТАНКУ СА ВИОЛОМ ФОН КРАМОН: Председник разговарао са посланицом Европског парламента (ФОТО)

ВУЧИЋ НА САСТАНКУ СА ВИОЛОМ ФОН КРАМОН: Председник разговарао са посланицом Европског парламента (ФОТО)

Међутим, у мору политичких полтрона и лицемера, има један једини државник на Балкану, који није савио политичку кичму и који се супроставио лицемерној спољној политици Запада, везано за ратна дешавања у Украјини. Александар Вучић је једини државник, неке земље која није чланица ЕУ, који је интерес своје државе ставио на прво место, штитећи независност и суверенитет Србије. Много веће земље чланице ЕУ, и њихов и лидерчићи, осим Мађарске и Виктора Орбана, савили су политичку кичму и понизно наставили слуганску политику према НАТО-у, на ушртб својих земаља.

Александар Вучић је, слободно се може рећи, након више од три месеца од избијања кризе у Украјини, једини слободан лидер у Европи, једини који има храбрости да каже да неће да уведе санкције Руској Федерацији.Наслушали смо се трабуњања великих политичких зналаца да ће Вучић након избора и побједе у Србији одмах увести санкције Русији. Два мјесеца касније, још један пораз политичких свезналица и НАТО пројектаната. Да не говоримо о онима који су прије више од једне деценије поручивали да је Вучић доведен на власт да призна Косово.

Европа се данас, нажалост, понаша као да је скуп колонија Запада, а не скуп држава. Лидери земаља у Европи се данас понашају као људи који се баве комуналним пословима, а не политиком.

Вучић је на дјелу показао да води Србију која је држава, која није ничија територија нити прћија. Можете да га волите или не, али факат је да Србија данас једина оаза слободарске спољне политике у односу на НАТО и Запад у Европи.  Вучић никада није допустио да се заборави да је он са предсједником Русије Владимиром Путином спријечио доношење сумануте резолуције Велике Британије у Савјету безбједности УН-а 2015. године по којој су Срби требали да буду геноцидан народ. За разлику од предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, сервилног слуге НАТО пакта, али и неких демократских лидерчића у покушају у Црној Гори, Вучић јасно и гласно каже да је НАТО извршио злочин над народом Србије и Црне Горе у прољеће 1999. године.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Србија је локомотива развоја Балакан и доказ да се може бити успјешан иако се не води сервилна и слуганска политика. Србија данас отвара фабрике, гради мостове у ауто путеве, повезује регион, али и води самосталну спољну политику. Србија и Вучић су данас мјера стабилности на Балкану, не ратују ни са Истоком ни са Западом, већ сарађују у вријеме хладног рата и са једнима и са другима. Зато су на мети ратних НАТО кербера, који су на власт дошли не вољом народа, него декретом Брисела.

Својим државничким понашањем, Вучић доказује да су Срби историјски народ, да имају државу, а не територију. Александар Вучић се не понаша као од окупатора постављени командант логора, он се понаша као државник који води рачуна о свом народу, води и рачуна о другима, али води рачуна на првом мјесту о свом народу. Свјестан да слободарска политика има највећу цијену, Вучић не попушта под притисцима, јасно стављајући до знања, да историја само памти храбре и одважне, којима је своја држава на првом мјесту па све остало.

И зато данас Ђукановић и неки политички Изногуди који у Црној Гори желе да буду султани умјесто султана више личе на управнике логора НАТО пакта него на државнике неке земље, претедента на чланство у ЕУ. Зато и не чуде напади на Вучића и Србију последњих мјесеци из Подгорице од ДПС-а и дијела опозиције, јер је јасно да не могу да поднесу да се може водити самостална државна политика и бити успјешан на Балкану. И не чуди што данас Вучића нападају Мило Ђукановић, неки демократски лидерчићи партија у покушају и лидери злочиначко-терористичке организације ОВК. Кад они некога нападају, на невиђено одмах знајте да је тај неко у праву чим видите НАТО екипу која јуриша на тог неког.

Вучић је можда државник који има својих политичких грешака, али Мило Ђукановић и остали су политичке грешке од државника.