Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋ НА РТВ: Увек сам спреман да жртвујем политичке поене зарад мира и стабилности

23.03.2017. 21:17 22:07
Пише:
Србија Данас
vučić
вучић / Извор: Фото: Printscreen

Премијер је гост у емисији "Сучељавање"

О раду актуелне Владе и пословима које ће оставити свом наследнику, као и о томе шта све зависи од председничких избора, ставове сучељавају: Председник Владе Србије Александар Вучић и аутор Пресије Зоран Пановић.

22.00 - "Србија је на добром путу"

- Србија је на добром путу, поносан сам са чињеницу да се никоме не додворавам, да се никога не плашим. Мој посао је да радим, радим марљиво, а да сам хтео да останем премијер, они би рекли да 'ето хоће да остане на важнијој функцији'... А кад се кандидујем за председника, онда кажу 'моћ шета'. Пустите то, хоћемо да радимо - поручио је Вучић на крају емисије. 

21.36 - "Поштујем и Ђинђића и Шешеља"

На питање Пановића како ће избећи то да, ако победи на председничким изборима, 'моћ не пређе на ту позицију', и може ли 'Ђинђићев софтвер у Шешељев хардвер', Вучић је одговорио:

vučić
вучић / Извор: Фото: Printscreen

- У неким стварима поштујем господина Ђинђића, у неким поштујем Шешеља, иако није добро за Србију да он победи. Ђинђића поштујем зато што је први почео да говори 'ајде, немојте да кукате', што је променио наш однос према социјалистичком самоуправљању. Али, ја имам своје име и презиме - рекао је Вучић.

- А што се тиче питања о месту председника, поштоваћу Устав. Устав ћемо да мењамо, али не зато ћемо да проширујемо овлашћења председника. Контролисаћу владу, али нећу да је нападам када је влада лака мета - поручио је Вучић.

21.30 - О пољопривреди

Премијер Александар Вучић рекао је данас да ће Влада Србије заштити пољопривредно земљиште, као што су то учиниле Мађарска и Словенија.

- Морамо да исправимо историјске грешке. Божидар Ђелић и ДОС су 2008. потписали С СП на велико одушевљење свих и обавезали се да се 2017. стави у промет државно пољопривредно земљиште без услова. То ниједна земља у приступном процесу није урадила. То смо ми критиковали и раније, и сада је дошла 2017 - казао је он у емисији „Сучељавање“ РТ Војводине.

vučić
вучић / Извор: Фото: Printscreen

- Ми то нећемо на тај начин поштовати и људи у Војводини и остатку Србије не треба да стрепе - поручио је он.

Вучић је најавио да ћемо донети, као што су учиниле Мађарска и Словенија, мере ограничење.

Објаснио је да ће неко ко жели да купи државно пољопривредно земљиште морати да буде најмање 7 до 10 година резидент у Србији или, када је о фирми реч, да буде три године регистрована овде.

21.26 - Односи у региону

Ако бисмо ми одговарали на све, нема те Европске уније која би могла да реши проблеме - поручио је Вучић коментаришући Пановићево излагање.

 Надовезујући се на премијерове оцене, Пановић је истао да му се чини да Србија, Хрватска и БиХ нису успеле да изграде 'аутономне механизме пацификације сукоба', без помоћи са стране. 

Говорећи о односима у региону, Вучић је навео да Србија тежи још бољим односима са Мађарском, Бугарском и другим земљама.

21.20 - Питање Агрокора

На питање водитељке како ће се проблеми Агрокора у Хрватској одразити на Србију, Вучић је рекао да грађани не треба да брину.

- То је, у складу са одлукама владе, преузео на себе Расим Љајић - објаснио је Вучић.

vučić
вучић / Извор: Фото: Printscreen

У вези са ситуацијом око Агрокора, Вучић је казао да је Хрватска изгубила код кредитних агенција 4 поена, а Србија је добила 1 и по у плусу.

- Покушаћемо да направимо добар резултат.

- У вези са тим, премијер је рекао да ако се направе добри економски темељи, онда је све лакше.

- У економском смислу, наши камиони не смеју стајати сатима, већ да извозимо куда хоћемо. Нисам заплашен политичким противљењем. У овом региону ћемо имати и већи раст од вишеградске групе. Неопходни су нам још ближи односи са Мађарском - поручио је Вучић.

21.14 - "Када неко од мојих блиских погреши, ја се извиним, а они..."

Одговарајући на Пановићеве критике, Вучић је рекао:

- Када неко од мени блиских људи каже нешто што не треба, ја се извиним. А када неки други почну да говоре о 'вешању по бандерама' и 'шамарању заврат', онда би они требало да ураде много више од тога да се извине - рекао је Вучић.

Он је рекао да у Србији има драматичног страног уплива новца, од Сороша и других, који сасвим сигурно не желе добро Србији.

vučić
вучић / Извор: Фото: Printscreen

- И за то имамо безброј доказа - одговорио је Вучић.

21.06 - Паровић упућује критике Премијеру

Пановић је на почетку емисије упутио премијеру критику рекавши да у Србији не треба правити поделе на системске и антисистемске странке и кандидате, на 'патриоте и издајнике'.

21.00 - "Најбитнији мир и стабилност"

Премијер Србије и председнички кандидат Александар Вучић поручио је гостујући на РТВ да је спреман да жртвује све политичке поене зарад очувања мира и стабилности.

- Што се Хрвата тиче, ми њима желимо да овде живе као у својој кући, ово и јесте њихова кућа, њихова домовина и треба да тако гледају на Србију. Ми ћемо да помогнемо све што је могуће нашем народу и не само оним одбеглим, него и онима кој су се вратили у своје куће - навео је Вучић у емисији Сучељавање на јавном сервису Војводине.

У том је смислу важно да смо опоравили земљу економски, јер, што више новца имамо, можемо више да помогнемо у оном здравом смислу нашим грађанима који живе ван граница насе земље. 

Гост у емисији 'Sučeljavanje' је и Зоран Пановић, новинар и аналитичар.