Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Вучић поручио на митингу у Мајданпеку да је веома важно да изађу на гласање: Да победимо у недељу, народ неће празне приче

29.08.2018. 20:16
Пише:
Танјуг
sns
снс / Извор: Танјуг/​Филип Краинчанић

Мајданпек рударски крај и овде пролази вредан рад

Председник СНС и Србије Александар Вучић поручио је грађанима на митингу у Мајданпеку да је веома важно да изађу на гласање у недељу, како би победили политичке противнике, "убедљивије него икада", и показали да грађани неће празне приче и лажи.

Прочитајте и:

Мајданпек је, каже, рударски крај и овде пролази вредан рад, овде марљиве руке поштују, овде не пролазе празне приче и то што ће да вас опсују.

- Овде пролази вредан рад и овде људи знају шта значи вредан рад. Овде нема то ''samo гласај за мене, па ће ти бити боље - е неће" - каже Вучић и додаје да су "потребни људи које се нису плашили тешких одлука, неко кога сте бирали да донесе тешке одлуке, и да се бави решењима, а не одлагањем решења проблема".

- Е такви људи су потреби -  рекао је, Вучић.

- Кад вам о КИМ причају они који су све изгубили на КИМ, који су поставили границу озмеђу Срба и Срба и ти који се данас шеткају по Мајданпеку, и када вам говоре ''гласајте за нас, то је све наше, све што смо им до сада дали, ми смо се то шалили, то ћемо да вратимо'' - не мисле они то да враћају и њихова деца, јер су своју збринули у иностранству, већи мисле да то радите ви и ваша деца", рекао је Вучић.

Он је поручио грађанима да ће учинити све да заштити националне и државне интересе на Косову, државу Србију али и њих.

- Нећу да ваша деца ратују, ја нећу да туђа деца гину, а да бринем за своју децу. Хоћу да наша деца имају будућност и за разлику од њих нећу да лажем народ и нећу да му обећавам оно што је немогуће. Рећи ћу оно што је реално, што је могуће, ја сам тиме своју савест умирио. Гласајте и против мене, за 40 година сви ће да кажу" ''Јесте, сећате се оног Вучића, можда је био и луд, али све што је говорио био је у праву -  рекао је Вучић уз подршку присталица који су испунили спортску халу у Мајданпеку.

Као је рекао, жели да грађани Мајданпека размишлају о будућности своје деце, о томе како нам треба раст, више деце, јер ако не будемо имали више деце не требају нам ни територије, немамо више шта да чувамо.

Како каже, зато је важно да изађу на изборе у недељу.

- Наши противници су фаворити. Имају само једну ствар - могу да псују мене, јер ионако ништа друго не знају, нити разумеју и нека им то. Моја плећа су довљно широка за све њихове ударце и увек ће бити довољно да им с времена време, једном месечно, узвратим и да успем у борби са њима -  каже Вучић.

Он додаје да се очекује њихова победа.

- Ја вас молим да их изненадимо у недељу и покушамо да их победимо, и да их победимо убедљивије него икада. Да виде да народ неће празне приче, да народ неће да слуша лажи, већ да народ хоће истину и борбу за своју земљу и народ где да живи. Хвала вам на огромној подршци. Без вас ништа не бисмо урадили -  поручио је.

Поручио је и да је силом прилика, некада добрих, некада не увек сасвим срећних, обишао цео свет, али му, казао је, нигде није лепше него у Мајданпеку, Рудној глави, Милановцу, Бору, Кладову, доћи међу своје и питати их да ли су задовољни оним што ради.

Приметио је да избори 2. септембра нису само локални избори, иако људи треба да брину о својим интересима, али ову су, истакао је, избори на којима ће показати јесу ли задовољни енергијом, радом, трудом, посвећеношћу, марљивошћу и да ли желе да то настави ради и убудуће или не желе.

- Мислите ли, драги пријатељи, да би било лако и да је могуће да идем 7. у Брисел, а одмах иза тога у Кину и у САД, да доводим инвеститоре, да се борим за Србију а да знам да у Мајданпеку нисам добио и немам подршку народа -  рекао је Вучић, често прекидан аплаузима присутних грађана.

Да идем, казао је, међу те светске лидере, а да ја знам и да они знају да немам подршку народа у Мајданпеку и да ми кажу да они хоће неке друге лидере, оне који су, како је рекао, разарали Србију и срце јој узели.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Раде Прелић

- Бићу председник ове земље док имам подршку народа, радићу у интересу Србије и никако другачије -  казао је Вучић и додао да никада не би могао да се бори за фотељу а да има само шест одсто подршке народа.

Подсетивши да је много пута до сада био у Мајданпеку, али да му никада као сада није стало да рудник бакра Мајданпек почне да ради.

- Сутра ћете знати стратешког партнера. Стотине милиона инвестиција слиће се у борски округ. Стотине милиона евра. После Железаре смедеревске завршили смо још један велики посао и тако у читавом Подунављу од Смедерева, Милановца и Бора, направићемо много и имаћемо више прилике за посао младих људи - рекао је.

Подсетио је и да је у Милановцу раније данас рекао да ће се радити велико присташинисте, научни центар, а у Рудној глави ћемо наставити да радимо путеве.

Наставићемо, додао је, јер сам у Рудној глави после много година видео много деце на улицама.

Желим да у Мајданпеку урадимо много више - од ове хале, па до пута према Кучеву који сам данас обишао са Дробњаком и до тога да ћете имати више слободе за запошљавање људи у јавном сектору.

- Али оно што је важно је да смо договарали и кренућемо са пројектним задатком да се са дунавском магистралом уради брза саобраћајница Милановац - Кладово, повезивање са Голупцем, Великим Градиштем и Пожаревцем. И то је нешто - рекао је Вучић.

Напоменуо је да то говори зато што су инвеститори до сада долазили у Срем, Бачку, банат и све што је око Београда, у места која имају аутопут.

Тек када су инвеститори видели да градимо моравски коридор и аутопут, тек ће долазити нови.

- А, то радимо зато што хоцу да сви останете овде, да не идете у бели свет, већ да бар један део тих људи из белог света вратите назад. Да покажемо да можемо да будемо онако како смо вредни у швајцарској аустрији, и у насосј Србији, да имамо посао и да наша деца имају будућност - навео је.

Приметио је, међутим, да у Мајданпеку има нешто о чему треба више водити рачуна. Не можете, казао је, да добијете 200 милиона више од планираног и да вам одмах за толико скоче расходи. Уштедите нешто.

-  Послуштајте ме ко Бога вас молим -  рекао је Вучић приметивши да у Мајданпеку и Борском округу живе људи који су радили у иностранстви и који, како је рекао, добро знају шта је одговорност.

- Нема овде ''јагњецих бригада''. Људи овде цене одговорност и рад. Људи овде знају шта значи када се смањи јавни дуг. А јавни дуг је када сам изабран за премијера био 79 одсто БДП-а, а већ 1. јануара наредне године биће мањи од 49 одсто -  рекао је и додао да је толико поносан на тај резултат јер мањи јавни дуг значи више инвестиција, веће плате, бољи живот.

То, казао је, значи да наша дећа неће плаћати наш нерад и нашу неспособност. Да нашој деци, додао је, оставимо чисте рачуне да могу да креирају своју будућност.

Вучић се осврнуо још једном на нападе који долазе из опозиције која је, како је рекао, навикла да не ради и да отима.

- Ја сам научио да се домаћински понашам и да имам вишак у каси. Они и то нападају. Ја сам свашта чуо. Не постоји ствар коју за мене нису изговорили. Али, важно је да сам ја поштен, а да су они опљачкали ову државу -  казао је приметивши истовремено да су и они равноправни грађани ове земље.

Први међу напредњацима је још једном захвалио пензионерима јер су, казао је, они разумели и када им је било најтеже шта је добро за Србију.

- Зато ће пензије да расту сваке године и зато ћесваке године живети боље и боље и хвала што сте нам веровали -  навео је и поновио и да ће плате запосленима у јавном сектору, војницима, полицајцима, медицинским сестрама и лекарима, од децембра бити повећане плате.

Повећања ће бити и у приватну сектору када будемо повећали минималац, па сваке године, ако тако будемо радили, а динар остане овако чврст где ће нам бити крај. А све смо то успели захваљујући вама на поверењу, поручио је Вучић.