Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Вучић примио АКРЕДИТИВНА писма амбасадора УАЕ, Либана и Египта (ФОТО)

16.02.2018. 10:54 14:38
Пише:
танјуг
Aleksandar Vučić i Nada Al Akl
Александар Вучић и Нада Ал Акл / Извор: Фото: Танјуг/ Драган Кујунџић

У току дана још два

Председник Републике Србије Александар Вучић данас је, приликом церемоније примопредаје акредитивних писама, амбасадорима пожелео добродошлицу и пријатан боравак у нашој земљи.

Прва у низу акредитивно писмо предала је амбасадорка Либана

Двоје саговорника су констатовали да политички дијалог треба да буде учесталији и да је неопходно створити услове да се искористе могућности за привредну сарадњу.

У том смислу је предложено повезивање привредних комора и успостављање директног контакта пословних људи двеју земаља, наводи се у саопштењу Прес службе председника Републике.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Амбасадорка Ал Акл је истакла да је народ Србије пријатељ народу Либана и да је то већ осетила по доласку у Београд. 

Како се наводи у саопштењу, запажено је да је се током прошле године број либанских туриста у посети Србији повећао десет пута. 

Председник Републике Србије Александар Вучић је, приликом церемоније примопредаје акредитивних писама, амбасадору Арапске Републике Египат Амру Алгувејлију пожелео добродошлицу и пријатан боравак у нашој земљи.

Председник Вучић је изразио задовољство што ће Египат у Србији представљати дипломата са великим искуством, компетентан да допринесе испуњавању планова за сарадњу, који су били садржај разговора са председником Ал Сисијем, током прошлогодишњег заседања Генералне скупштине Уједињених нација.

- Осим оживљавања рада Мешовитог комитета за привредну сарадњу, неопходно је, закључивањем одговарајућих међудржавних споразума, створити правну основу за ширење области сарадње - нагласио је председник Вучић. Он је рекао да ће амбасадор Алгувејли у раду имати велику подршку државних органа Србије.

Aleksandar Vučić i Nada Al Akl
Александар Вучић и Нада Ал Акл / Извор: Фото: Танјуг/ Драган Кујунџић

Амбасадор Норвешке донео ОДЛИЧНЕ вести: Удвостручујемо улагања у Србију

Вучић је захвалио либанском руководству на чврстом ставу да не признаје једнострано проглашену независност Косова, као и на подршци Либана у међународним организацијама, која се показала и приликом гласања против пријема тзв. Косова у Унеско. 

 

Она је истакла да је либанско руководство опредељено да продубљује сарадњу са Србијом у свим областима.

Aleksandar Vučić i ambasador Mubarak Said Al Daherij
Александар Вучић и амбасадор Мубарак Саид Ал Дахериј / Извор: Фото: Танјуг/ Драган Кујунџић

Амбасада УАЕ предала акредитиве

Нови амбасадор Уједињених Арапских Емирата Мубарак Ал Дахери предао је акредитивна писма председнику Србије Александру Вучићу, истичући да је дошао са жељом да се пријатељски и срдачни односи двеју земаља продубе и унапреде.

Пожелевши амбасадору Ал Дахерију успешан дипломатски мандат у Београду, председник Вучић је изразио задовољство што су Србија и Уједињени Арапски Емирати истински партнери, што се види и кроз заједничке пројекте, попут Београда на води и стратешког партнерства српске Владе и авиокомпаније Етихад у националном авиопревознику Ер Србији.

Амбасадор Ал Дахери је председнику Вучићу пренео поздраве руководства УАЕ, посебно шеика Мохамеда бин Заједа, од кога је, каже, добио инструкције да вредно ради на изналажењу могућности за реализацију нових заједничких пројеката.

Он је додао да је жеља УАЕ да допринесе економском напретку Србије, како би њени становници имали виши животни стандард.

Председник Вучић је истакао да је захвалан шеику Мохамеду бин Заједу, за којег га веже искрено пријатељство, што подстиче да везе двеју земаља буду јаче и разноврсније, и упутио му позив да поново посети Србију.

Председник Вучић је изразио очекивање да ће и именовање првог амбасадора Србије у УАЕ, које се ускоро очекује, значајно допринети да се интензивира сарадња у свим областима, а посебно да економска сарадња доживи успон.

Амбасадорка Румуније: Ту смо за вас, бићемо глас за Србију

Он је упутио позив председнику Либана Мишелу Ауну да посети Србију.

Вучић је нагласио да ће Србија наставити да пружа активан допринос мировним мисијама Уједињених нација у Либану: УНИФИЛ, у којој учествује скоро 180 припадника Војске Србије, као и УНТСО.

Aleksandar Vučić i ambasador Amr Alguveili
Александар Вучић и амбасадор Амр Алгувеили / Извор: Фото: Танјуг/ Драган Кујунџић

Амбасада Египта предала акредитиве

Председник Републике Србије Александар Вучић је, приликом церемоније примопредаје акредитивних писама, амбасадору Арапске Републике Египат Амру Алгувејлију пожелео добродошлицу и пријатан боравак у нашој земљи.

Председник Вучић је изразио задовољство што ће Египат у Србији представљати дипломата са великим искуством, компетентан да допринесе испуњавању планова за сарадњу, који су били садржај разговора са председником Ал Сисијем, током прошлогодишњег заседања Генералне скупштине Уједињених нација. 

- Осим оживљавања рада Мешовитог комитета за привредну сарадњу, неопходно је, закључивањем одговарајућих међудржавних споразума, створити правну основу за ширење области сарадње - нагласио је председник Вучић.

Лавров долази у Србију: Разговараће са Вучићем и Дачићем

 Он је рекао да ће амбасадор Алгувејли у раду имати велику подршку државних органа Србије.

Амбасадор Алгувејли је рекао да се нада да ће испунити циљ да да пун допринос свеукупној сарадњи двеју земаља на обострану корист, јер је то и задатак који је добио од председника Ал Сисија. Он је истакао да већ има много идеја како да Србију и Египат учини још ближим.

Председник Србије је честитао руководству и народу Египта на томе што, и док су присутне безбедносне претње, остварују велике развојне пројекте. Председник Вучић је замолио амбасадора Алгувејлија да пренесе поздраве председнику Ал Сисију, изразивши наду да ће ускоро моћи да га угости у Београду, у званичној посети.