Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ: Приштина није свесна КОЈУ КАТАСТРОФУ може да изазове ако формира ВОЈСКУ КОСОВА!

06.12.2018. 08:47 15:14
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

Председник Србије Александар Вучић био је гост је у емисији "Ново јутро" од 9 часова на телевизији Пинк где је говорио о актуелним проблемима, ситуацији на Косову и Метохији, куповини телевизија О2 и Прва, отварању фабрике у Крагујевцу, али и односима у региону и о нападима на њега и његову породицу

О Косову и Метохији 

Вучић је, говорећи о актуелној ситуацији на Косову и Метохији, рекао да да не воли да корсти реч рат, али је указао да људи у Приштини не разумеју размере катастрофе које могу да изазову оснивањем тзв. војске Косова и замолио да у неком тренутку то схвате. 

Вучић на вези са Столтенбергом: Главна тема формирање војске лажне државе Косово

- Ми смо не у ситуацији да играмо шах против некога ко има помоћ 10 кибицера, већ морамо да мислим да ли ће неко од њих да се подигне и лупи таблом и главу нама, њима. Надам се да ћемо сачувати мир, уверен сам да ћемо га сачувати, и да неће бит рата, али неће бити протеривања наших људи и погрома Срба на Косову - рекао је председник. 

Вучић је указао да имамо противника чији се потези не могу предвидети, који су и до сада били ирационални.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

Како је рекао, важно да је међународна заједница схвати колико је важно сачувати мир и стабилност на Балкану. Он је најавио да ће данас у подне имати телефонски разговор са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом, са којим ће разговарати о актуелној ситуацији.

- Под два услова "Војска Косова" може да буде формирана. Први је да се НАТО сагласи са тим, а други је да се сагласи локална заједница, односно Срби, а то се неће десити - објаснио је Вучић.

Борба за Косово и Метохију је, како је истакао, дневна борба за живот наших људи у јужној српској покрајини.

Оштре осуде НЕЛЕГАЛНИХ ДЕЛА власти у ШАПЦУ: Мистериозни НЕСТАНАК СТАНОВА дело ПОХЛЕПНОГ КАРТЕЛА!

- Колико је вас спремно децу да пошаље да се боре? - питао је Вучић указавши на велики број припадника ИСИС-а на КиМ.

- Наш посао је тежак, да водимо политику мира, одговорну политику, а да истовремено не водимо политику "баш нас брига за наш народ", да покажемо да смо уз наш народ - истакао је председник Србије и додао да је то дневна битка за наш народ.

Он је указао да је Тачи на сахрани Буша седео између Меркелове и Трампа, те оценио да је то као и оно и Паризу плаћено новцем. 

- Молим људе да имају у виду две ствари, јер сам веома сам уплашен очекивањем који наши људи имају. Прва ствар је да је нас на Косову и Метохији између пет и шест одсто. Срба јужно од Ибра има свега два посто! А за то смо криви и ми, за све што смо радили и 1999. године, а нарочито шта смо радили после 2000. године када се нисмо борили за наш народ на Косову и Метохији. Људи те грешке морају да разумеју, и те грешке морате да плаћате у историјском смислу и те грешке нас коштају дан-данас - рекао је Вучић гостујући у емисији на ТВ Пинк.

Вучић је рекао је да је сада Србија први пут дошла у позицију да има више него икада и да се за то бори, али да су Срби рекли да то неће.

- Уместо да се бавимо инвестицијама, ми свакога дана морамо да се бавимо тиме како да неразумне Албанце држимо под контролом, јер њихови потези утичу и на инвеститоре. Наше инвестиције су 10,7 одсто, веће су него прошле године. Џабе нам је све то, ако је мир угрожен. Лако је свима да пуцају док гледају у телевизор. Ви се, Срби, договорите, а ја ћу за то време да водим политику мира - рекао је председник и нагласио да ће водити политику мира, али да постоје јасне границе које Србија никад неће прећи.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

Увођењем такси од сто одсто на српске производе на Косову Албанци знају да тиме значајно наносе штету српској економији и српском бизнису, каже председник. 

- Док сам политички жив, нећу дозволити да Србијом управља страна рука и страни агенти - истакао је председник. 

Један део људи у Србији је једва дочекао да оптужи потпредседника Српске листе Милана Радоичића за убиство Оливера Ивановића рекавши да се он "сам пријавио и прошао полиграф", указао је председник и додао да су били шокирани када се испоставило да је Радоичић невин.

Он је навео да је Приштина све време правила политичку причу око тог убиства, "са страним агентурама", а све како би "срушили север".

 - Њихова истрага није довела нигде. Тражили смо чауре којима смо могли да дамо име убице, али нисмо имали приступ месту злочина и све време су правили политичку причу само како би срушили Север и обезбедили пуну државност Косову. Све време је циљ био сломити Север, слободарски дух и приступ који има Вучић чувајући сувереност Србије. Зато је била магла тог дана, иако је није било, зато не могу да добијем сателитске снимке и тако даље. Оно што је мени сметало, јесте да део људи код нас једва чека да оптужи своје руководство - казао је председник.

- Сада да вам ја кажем да има најмање пет, шест људи који имају стоструко веће мотиве за овако нешто... Извесни Хаким Асани, Тунела или Тупела, ко се коме ту свети, ко је поставио бомбу под аутобус "Ниш експреса", шта је радио извесни Зекај дан пред убиствио Оливера Ивановића, где је ушао, а где изашао... - навео је Вучић.

Он је казао да велике силе са њим имају проблем, јер неће да прихвати да оне управљају Србијом.

О опозицији 

- Када су 2016. године почели идиотски протести, ја сам добио захтев, а то су нам саопштили, да Сашу Јанковића поставим за премијера. Ја нисам хтео да примам станце, не занима ме. Тад је била идеја да се направи некаква влада спаса, каква влада спаса?! Не можете ми ништа, ја се вас не плашим, можете само да ме убијете, а ја нећу прихватити да стране силе доносе одлуке уместо мене - рекао је Вучић.

sasa-jankovic
саса-јанковиц / Извор: Профимедиа

Председник је додао да се покрет "Двери" поносе насиљем и подсећа на пребијање новинарки ТВ Пинк.

 - Тукли су две девојке, две ваше новинарке, две жене и нико се никада није извинио, па ни данас. Обрадовић је нападао жену у Скупштини, чланицу РИК, хватао је за рамена и руке, док је он викао "што бежите?". Нападао је Мартиновића, ударио га мишем, а Мартиновићу се дивим како је реаговао - каже председник. 

Када је реч о нападима на председницу Скупштине Србије Мају Гојковић, председник каже да се води борба против насиља, а води је онај који каже да ће "мокрити по гробовима", који каже да је "Маја Гојковић фукса". 

- Шта бисте ви урадили да неко то каже за вашу супругу, ћерку или сестру? А онда још и кажу да Маја само "кука и вређа". Видимо да су све двоструки аршини, јер се ово не осуђује. Како ли се осећају Мајина мајка или брат? Они су својим екстремним дивљачким понашањем померили границе понашања у целом друштву. Њихов лидер говори како афроамериканац треба да силује Ану Брнабић. О овоме исто ћуте сви, осим можда два медија у Србији - каже председник. 

Вучић је рекао да је Новосађанин који је претио отмицом члана његове породице и убиством ухапшен.

- Научени су да кажу да су то рекли у емотивном растројству, то су их учили њихови адвокати. Када на друштвеним мрежама прете грађанима, опозиција позива на реаговање надлежних. Када прете мени, они опет мене оптужују - истакао је председник Вучић. 

Каже да му о насиљу причају они који су насилници. Прочитао је Твит у којем му на најбруталнији начин нападају ћерку. 

- Они су тукли људе, насилници. Шта бисте ви радили да прочитате овако нешто о својој ћерки? Упропастили су Србију, Ђиласове компаније зарадиле су 500 милиона евра! Опљачкали су, разорили, уништили. А о напретку Србије се ћути! Не ваља кад се гради, не ваља кад се смањује незапосленост, када се смањују листе чекања. Најбоље да не радимо ништа и да крадемо као ви. Изгубили су много пара и то им је проблем, а Вучић им смета јер им не да да имају 500 милиона евра, јер се бори за веће плате и пензије - каже председник.

Додаје да је његова шира породица на провери, да нема имовине, те да је његова мајка продала стан. Истиче да га новац не интересује, већ да остави за собом добру економију и инвестиције.

О отварању фабрике у Крагујевцу

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

Председник Србије Александар Вучић најавио да ће сутра отворити прву фабрику у индустријском комплексу МИНД Парк у Крагујевцу.

Он је рекао да ће у њој радити скоро 1. 000 људи, али није открио о којој фабрици је реч. 

- То је фабрика коју је Милановић заједно са Сименсом и са осталима градио. За то живите, за то радите и за то се борите - нагласио је Вучић.

Како је рекао, у том индустријском парку у Шумадији ће у наредном периоду бити отворене још две или три фабрике.

Вучић каже да ће у марту бити отворена фабрка Форверк у Чачку.

ЛОМЕ СЕ КОПЉА У ЕУ ОКО СРБИЈЕ! За тачно ЧЕТИРИ ДАНА из Брисела стиже НАЈНОВИЈА ПРОМЕНА за нашу земљу!

- Треба да видимо које фабрике ћемо још да отворимо у Поморављу, на пример у Ћуприји, која има добру индустријску зону. Када то све завршимо, нема више проблема са Шумадијом - рекао је он.

Вучић истиче да Србја има 10,7 одсто више инвестиција него прошле године која је била изванредна по броју страних директних инвестиција, али да је џаба што ће Србија имати 57 или 58 одсто укупних страних директних страних инвестиција на Западном Балкану, ако неко буде угрожавао мир. Казао је да сада имамо 4,5 одсто раста БДП-а, док смо пре седам или осам годима имали раст од минус 3,1 одсто.

- Сада ћемо да направимо више од две милиајрде евра новостворене вредности за годину дана - рекао је Вучић.

ОТИШАО ДА МОЛИ АМЕРИКАНЦЕ ЗА ПОМОЋ: Кадри Весељи отпутовао у САД да тражи војну подршку за лажну државу

Инвеститор за пројекат МИНД Парк је компанија "Минд Реал Естате" која је део Милановић Индрустриес Груоп - Минд Гроуп, која је у власништву Братислава Милановића.

У оквиру МИНД Парка, подсетимо, како је раније најављено, пословаће немачки Сиеменс, који је почетком фебруара и званично преузео предузеће "Милановић инжењеринг". 

О продаји телевизија О2 и Прва 

- Ја имам сву имовину на провери, и шира породица, имам мање јер је мајка продала један стан у Бечеју. Желим да остварим добре резултате, да увек имамо исти курс динара према евру, а не као када су они били. И шта ћете сад, морате да вређате, морате да газите... - рекао је Вучић.

Он се осврнуо и на куповину теревизија О2 и Б92 од стране компаније "Коперникус", која је у власништву државног "Телекома Србија".

- Телеком каже да купује "Коперникус", који је створен у време Ђиласове и Шолакове власти, а они се питају зашто "Телеком купује "Коперникус". Па, они су довели и тог Грка који је био власник ових телевизија, а не ја. Рекао је да је то његова професионална одлука да прода. Што, је л' ћете да забраните неком Србину да купи телевизије - рекао је он.

Стварни разлог огромног беса је, каже, приватни бизнис "Ђиласов и Шолаков, јер се само тиме баве".

ФРАНЦУСКИ МЕДИЈ "ФИГАРО": Приштина употребљава војску против Срба, могућа војна интервенција Београда?

- Сад вам откривам да су они хтели да купе те телевизије, послали су понуду... Зато је нервоза. Једино је то јасно да су нервозни, јер нема по 500 милиона зараде - рекао је Вучић.

О односима у региону

Председник Србије је рекао да очекује да ће Србија и Хрватска имати боље односе у будућности, јер је то у интересу оба народа.

- Треба да избегнемо сукобе, сувише је крви прошло Савом, Дрином и Врбасом и Босном... - казао је Вучић.

Рекао је и да се неће извинити Насеру Орићу.

Naser Orić
Насер Орић / Извор: Профимедиа

- Једна реченица ме погодила у људском смислу, а то је да су га тројица адвоката из Београда позвала са идејом да га заступају у процесу против председника Србије - наводи он, рекавши да због начина и тренутка када је Орић то изговорио, зна да је реч о истини.

Вучић је додао да је ужаснут чињеницом да је Дејану Мировићу забрањен улазак у Црну Гору, "само зато што је Србин".

- Да ли и ми треба да правимо такве листе? - упитао је он.

НАТО ДЕМАНТОВАО АЛБАНЦЕ И СРУШИО ИМ СНОВЕ: Нема формирања војске 14. децембра, ПОСТИГНИТЕ ДОГОВОР СА СРБИЈОМ!

Говорећи о Груевском, Вучић каже да "ми овде имамо исли случај са Тадићем, али њега нико не гони, јер није он то понео кући".

- Тај ауто је остао државним органима - рекао је он.

Он се осврнуо и на најављени митинг опозиције који ће се одржати у суботу, Вучић је рекао да је то сасвим у реду, нека шетају, "јер ће бити више продато ствари по радњама, плаћен ПДВ, тако да је то у реду".

- Нека шетају, нека раде шта хоће, само нека не бију по улицама - рекао је Вучић.