Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИЗБОРНА СКУПШТИНА У КРАГУЈЕВЦУ Вучић предложио новог председника странке: "Знам колико воли СНС..." (ФОТО)

27.05.2023. 12:10
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Небојша Раус

Председник Србије Александар Вучић је на скупу "Србија наде", који је одржан јуче у Београду рекао да се од данас повлачи са места председника СНС и да ће бити формиран Покрет за народ и државу од Видовдана.

У Крагујевцу је данас на изборној скупштини Српске напредне странке, актуелни председник партије Александар Вучић, предложио да функцију председника СНС преузме и у будућности обавља Милош Вучевић.

ОДРЖАНА СЕДНИЦА САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ "Република Србија биће чврста и непоколебљива у заштити свог народа" (ФОТО)

ОДРЖАНА СЕДНИЦА САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ "Република Србија биће чврста и непоколебљива у заштити свог народа" (ФОТО)

Вучић предложио Вучевића за новог председника СНС

- Предложићу за председника странке, а он ће наравно, консултујући се са свима нама, донети одлуку о будућем руководству, предлажем за новог председника наше странке да изаберемо Милоша Вучевића - рекао је Вучић и додао:

- Знам колико воли СНС, знам му и оца, који је био један од најугледнијих адвоката. Знам из колико је добре породице, знам га као оданог човека СНС, али и идеји незавнисне и самосталне Србије и сигуран сам да ће и уз моју подршку и уз вашу подршку моћи заједно са вама да ради још више и још снажније.

- Молим вас да водите рачуна и бринете о Србији. Видећете, бринућу о свим грађанима, не пада ми на памет да идем од вас, нека живи СНС и нека живи наша Србија, хвала вам за све. Хвала вам за ових 11 година, најпоноснији сам човек на свету, много вас волим и све најбоље вама и вашим породицама - казао је Вучић.

О ситуацији на КиМ

- Готово сви наши људи са КиМ који је требало да присуствују скупу данас су на КиМ. Тешка је ситуација, албански режим у Приштини спроводи терор над нашим народом. Њихова је намера да изађу са саопштењем, да тиме нас задовоље, а да се ми помиримо са оним што се назива нова реалност, нова стварност, а која не иде у прилог нашем народу и која је супротна споразумима. Отпор српског народа биће све јачи, мирним средствима, надам се. Ако буду нападнути, сигуран сам да ће се бранити. СНС мора да буде уз свој народ на КиМ. Не смемо да дозволимо Крајину, прогон и протеривање нашег народа.

Вучић о улагањима и напретку Србије

Вучић је истакао како је држава за изградњу стадиона “Чика Дача” у Крагујевцу издвојила 95 милиона евра.

- Градили смо путеве, пруге, болнице, школе. Овде у Крагујевцу ћемо у септембру изградити најлепши стадион. Знате ли колико пара данас одлази више него раније? Сто пута више, само да имате то у виду када нас критикују. Ми немамо проблем са тим да они имају политичке ставове какве хоће, осим што имам проблем када узимате паре. Добри сте уметници, признати уметници - поручио је Вучић.

Додаје да данас може да се путује и возовима и новим најбржим пругама које је само озбиљна држава могла да оствари.

- Такође, озбиљна држава се добро носила и са кризом у време короне - рекао је Вучић.

Дневни ред од три тачке

Вучић је предложио дневни ред од три тачке: разматрање будућег и трнутног деловања СНС-а, избор председника СНС-а и под тачком три "разно".

- Констатујем да је присутан довољан број делегата да имамо кворум за рад. Са нама није део делегата са КиМ, имали су важне састанке и изаћи ће са својим одлукама које ћемо вероватно добити током скупштине. Требало је да буду са нама, али су замолили да не буду. Предлажем дневни ред: разматрање актуелне политичке ситуације, будућег и тренутног деловања СНС, потом избор председника СНС, под три разно, где ћемо показати како ће ићи даље конституисање органа. Нисам желео да део главног одбора предлажем ја, већ то желим да оставим следећем председнику странке. Прихвата ли се представљање дневног реда? Ако нема никог против, дневни ред је прихваћен - рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

- Од оснивања странке прошло је 15 година, за то време СНС упркос најбруталнијој кампањи која је вођена против наше странке, успела да се наметне као кључни, суштински политички фактор који доноси одлуке, на боље мења животе људи, обезбеђује бољи животни стандард, обезбеђује радна места, одржава мир и стабилност. Из времена немогуће медијске блокаде, нису постојале телевизије које су нас подржавале, ниједна новина, друштвене мреже, успели смо да добијемо поверење народа, захваљујући Томиславу Николићу и да добијемо изборе - рекао је Вучић на почетку.

Вучић је рекао да су људи јуче показали, без иједног инцидента, да желе да покажу поштовање према идеју и ономе у шта верују.

- Од тога нема ништа важније. То се просто не виђа. Хвала вам за то, хвала што вам није било тешко по киши да стојите тамо и тиме сте показали колико волите Србију и колико вам је до ње стало - рекао је председник.

Вучић је рекао да је СНС дубоко укорењена странка у народу.

"Наставите да радите и да се борите за Србију

Лидер СНС Александар Вучић поручио је данас у Крагујевцу страначким колегама, пред почетак ванредне скупштине странке, да наставе да раде и да се боре за Србију, као и да непристојни никада неће победити пристојне.

- Ви који сте направили политичког гиганта, наставите да радите и да се борите за нашу Србију и никада не могу непристојни да победе пристојне, никада гори не могу да победе и никада не може незнање да победи знање и нерад не може да победи рад и зато вас молим да наставите да радите са огромном енергијом - поручио је Вучић.

Вучић стигао у Крагујевац

Председник Србије Александар Вучић стигао је у Крагујевац, где се данас одржава ванредна изборна скупштина Српске напредне странке.

Вучић је поздравио чланове СНС и грађане који су се окупили да га поздраве.

 

Како је Вучић најавио након седнице Председништва СНС 16. маја, на Скупштини СНС око 4.000 делегата бираће ново руководство и донети одлуку о уласку странке у нови шири покрет - Народни покрет за државу.

Он је на скупу "Србија наде", који је одржан јуче у Београду рекао да се од данас повлачи са места председника СНС и да ће бити формиран Покрет за народ и државу од Видовдана.