Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Вучић: Верујем да Стефановић није знао за прислушкивање

12.01.2021. 07:34
Пише:
Србија Данас/ТВ Хепи
aleksandar-vucic
александар-вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Наводи да је Стефановић 20 година са њим у политици, да му је он крстио ћерку Нину

Председник Србије Александар Вучић верује да Небојша Стефановић није знао да њега, Вучића прислушкују, а на тезе да је реч о сукобу између њих двојице каже да њега не треба било ко да брани од Небојше Стефановића, а још мање Стефановића од њега, јер оно што има да му каже - каже му у лице.

ВУЧИЋ О РЕЗУЛТАТИМА ЗА БУДУЋНОСТ: "Подигли смо Храм, обновићемо Хиландар, аутопутеви.."

ВУЧИЋ О РЕЗУЛТАТИМА ЗА БУДУЋНОСТ: "Подигли смо Храм, обновићемо Хиландар, аутопутеви.."

ВУЧИЋ О ОДНОСИМА СА САРАЈЕВОМ: "Српска снага је рационалност и мудрост"

ВУЧИЋ О ОДНОСИМА СА САРАЈЕВОМ: "Српска снага је рационалност и мудрост"

ВУЧИЋ У "ЋИРИЛИЦИ": Храм Светог Саве најлепши православни храм на свету, Албанци желе пораз Србије

ВУЧИЋ У "ЋИРИЛИЦИ": Храм Светог Саве најлепши православни храм на свету, Албанци желе пораз Србије

Вучић је такође одбацио тезе о повезаности прислушкивања и случаја Јовањица и истиче да је "прислушкивања било и пре Јовањице".

Кад је реч о Стефановићу, председник је синоћ рекао да нема породице на свету где се неко није посвађао, а да је СНС толико велика да увек има разлицицтих интереса и људи, и амбиција, жеља.

Наводи да је Стефановић 20 година са њим у политици, да му је он крстио ћерку Нину.

- Напредовао је, много је науцио, способан је човек и од њега зависи - каже о Стефановићу.

- Има одговорну фунцкију, али ће морати да ради вредно и да се бори свакога дана. Није довољно што си се борио некада. То је питање ко је јачи, велика је борба - каже Вучих.

Подсећа да му је Стефановић два пута у две године понудио оставку због разних прича и да је он одбио, јер се, како каже, не растаје са људима а да није сигуран да за то има разлога.

- Много си добрих ствари урадио за СНС и Србију. Да ли си направио грешке, сигурно их је било. И ја сам правио грешке, не једну, али ми је народ опростио на изборима, шест пута, јер виде да се борим и да гинем за то - каже и додаје да Стефановић има велике обавезе, а да су његова очекивања огромна и да верује да ће направити добар резултат.

Упитан да ли је за прислушкивање знао Небојша Стефановић, Вуцић каже да је уверен да није.

- Истрага се води - каже Вучић и оцењује да је то део намере да се изађе са нечим против њега, али да тога нема.

Nebojša Stefanović
Небојша Стефановић / Извор: Профимедиа

- Ја не крадем, не дрогирам се, не пушим...тежак сам човек, али ништа од овга не ради. Не интересује ме богатство. л то су те приче - каже он.

Указује да је разлика између њега и дела опозоције у томе што његов сарадник, Синиша Мали, нема 24 стана, а Ђиласов брат има свих 35, а питање је на кога се воде.

- Постојали су нецији интереси да када се бавим Косвом и Метохијом, Републиком Српском, лековима за корону, свим могућим стварима, постојао је модел све време, да од мене направе Милошевића. И то није овде замишљено - дехуманизовати и криминализовати моју подорицу. Зато су поједина лица пратила мога сина, измишљали да је нападао голмана Стојковића.

Он је додао да је његова обнавеза да трпи, али не и његов брат и деца.

Поновио је да Андреј Вучих нема ни педаљ земље у Војводини, нити било који ресторан.

Он казе да неће да казе сада с ким је разговарао па су га прислушкивали, јер неће те људе да доводи у незгодну ситуацију

Каже да има одговоре и са ким је његов отац разговарао, па су и њега прислиушкивали.

- Срамота ме је да говорим о томе - каже.

Поручује и да о прислушкивању више неће реч да казе, а да надлежни раде свој посао.

Nebojša Stefanović
Небојша Стефановић / Извор: Србија Данас

Он је још једном одбацио оптужбе политичких притивника поводом случаја Јовањица и рекао да у време када постоје велики притисци на Србију неки кругови у МУП-у, који знају шта су све радили, од прислускивања па надаље, покушавају да задају коначни ударац и да сруше власт у Србији, тиме што преко криминалних кругова одређена лица из полиције дају информације тобоже неким лицима, а намењене су заправо само криминалним круговима.

Рекао је да је Мирослав Алексић из Народне странке један од њих и да је изашао са причом да је Колувија тражио телефонсклу везу са Андрејом.

- Никада у животу се мој брат није чуо са њим - истакао је Вучић и додао да нико од њих двојице га не познаје, а да је Колувију у Москву својевремено водила ПКС са још 300 привредника.

Спреман је, поводом оптужби на његов рачун да и он и његов брат иду на полиграф.

Вуцицћ је поновио да никакве везе ни он, ни његов брат немају са случајем Јовањица, нити да су икада видели или чули Предрага Колувију.

- То је комплетна истина, немамо везе са тим", поручио је Вучић поводом нових оптужби представника опозиције и истакао да је поздравио да се испита све, ухапсе сви почниоци и да одговорни сносе кривицу

- Суштина је да је то све измишљено, а то се сада испитује, каквих је било и спољних и других криминалних утицаја - казао је Вучић.

Он је додао да има сумњи да је било страног утицаја, али да не мозе да потврди да је нека америчка или друга компанија уплетена.

Упитан да ли ово има везе са случајем Крушик, и наводном осветом Небојше Стефановића, каже да случај Крушик никада није разумео, нити шта је смисао те кампање.

- Прича о Јовањици је потпуно измисљена, а прича о Крушику...ја не разумем о чему се радило, никада нисам у томе учестввоао - поручио је Вучић.