Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЛИН ЗАГРМЕО: Вучић никада неће трговати КиМ због ЕУ! Нема тих милијарди да би он продао Косово и Метохију

10.02.2024. 13:44
Пише:
Србија Данас/Тањуг
aleksandar-vulin
александар-вулин / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Слобода и Србија немају цену.

Доскорашњи директор БИА и оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин данас је, коментаришући излагање председника Србије Александра Вучића на седници Савета безбедности Уједињених нација, рекао да је показао велику храброст и дипломатску способност.

ХВАЛЕ СЕ ШТО СУ ТРАЖИЛИ УКИДАЊЕ ФОНДОВА ЗА СРБИЈУ Вучић о опозицији: Увек имате оне који ће служити не би ли се дочепали властиAleksandar Vučić

ХВАЛЕ СЕ ШТО СУ ТРАЖИЛИ УКИДАЊЕ ФОНДОВА ЗА СРБИЈУ Вучић о опозицији: Увек имате оне који ће служити не би ли се дочепали власти

Срамно! Ђилас развезао језик па почео да прети и председнику ВУЧИЋУ (ВИДЕО)Dragan Đilas

Срамно! Ђилас развезао језик па почео да прети и председнику ВУЧИЋУ (ВИДЕО)

ЧАК И МЕДИЈИ ТЗВ. КОСОВА ПРИЗНАЛИ: "Вучићев говор био СУПЕРИОРАН у односу на Куртијев" - Председник ПОРАЗИО премијера лажне државеFoto: Srbija Danas/Milana Pavkovic/Youtube Printscreen/Al Jazeera Balkans/Shutterstock

ЧАК И МЕДИЈИ ТЗВ. КОСОВА ПРИЗНАЛИ: "Вучићев говор био СУПЕРИОРАН у односу на Куртијев" - Председник ПОРАЗИО премијера лажне државе

Вулин је навео да је потпуно изненађен да је уопште дошло до седнице Савета безбедности, јер према његовим речима, такве ствари се обично не дозвољавају малим земљама као што је Србија.

-Највећи део света жели да буде слободан, а највећи део света и у УН-у јако цени председника Вучића и цени Србију због њене слободарске политике, због храбрости да се буде слободан, јер није лако бити слободан, она је скупа и она се плаћа. Председник Вучић је човек који је показао да је у стању да плати за слободу и то плаћа сопственим политичким проблемима- рекао је Вулин за Танјуг. 

Према његовим речима, да је председник Србије на седници Савета безбедности УН изашао и рекао да признаје самопроглашену независност јужне српске покрајине, добио би Нобелову награду и укинулу би изборе у Србији, те би заувек владао овде.

-Али не, он се бори против независности Косова што је за њега скупо, али је слободан човек и Србија је слободна земља и Срби су слободарски народ, а то је највећи успех ове седнице- оценио је он.

Додао је да поменута седница Савета безбедности неће променити америчку политику, да неће променити ни европску политику према Косову и Метохији, али да је председник свима поручио да постоји једна мала држава која је слободна и води је слободан човек.

Подсетио је и да је 2012. године био директор Канцеларије за КиМ и да је њихова главна борба тада била да не дође до укидања динара и да у сваки документ буде убачено право Србије да финансира живот Срба на КиМ.

- Зато је Заједница српских општина била толико важна, јер је било предвиђено директно финансирање из буџета Србије на рачуне корисника, преко Заједнице српских општина, динаром што је била наша главна борба, али они то знају због чега су то сада искористили да ударе на живот Срба на КиМ - рекао је он.    

Када је реч о најави да је "Напријед", нови политички покрет у БиХ, захтевао да му се забрани улазак у ту државу, Вулин каже да је лидер тог покрета осумњичен за ратне злочине над Србима у Тешњу и додао да је поносан на то што смета онима којима сметају Срби.

Aleksandar Vulin
Александар Вулин / Извор: Профимедиа

- Ја сам родом из Босне и Херцеговине, из Републике Српске. Сви моји корени су ту - рекао је он.

Говорећи о санкцијама које су му увеле САД, као и о недавном одликовању које је добио од председника Русије Владимира Путина, Вулин каже да му је посао да као доскорашњи директор БИА одржава конекције са безбедносним службама и да се бори за добро Србије користећи своје конекције да олашка положај своје државе.

-Важно је како користите своје конекције. Ево сада имате про-НАТО опозицију која своје конекције, које су евидентно боље на Западу него на Истоку, користи за то да би, између осталог, увела санкције Србији- рекао је он.

Према његовим речима, да су бирачи пре избора знали да ће представници опозиције тражити увођење санкција Србији, питање је какав би резултат остварили.

Вулин је оценио да ће у актуелном сазиву парламента јако тешко доћи до националог консензуса око неких најважнијих питања.

- Александар Вучић никада неће трговати КиМ због ЕУ. И нема тих милијарди или Нобелове награде или доживотне власти без избора да би он продао Косово и Метохију или Републику Српску. Он је патриота и то доказује сваки дан - рекао је он.

На питање какав ће бити његов политички ангажман у будућности, Вулин каже да ће се залагати за своје идеје, за идеје независне, самосталне, слободне Србије као и за социјалну правду у Србији.