Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КАКО ВАС НИЈЕ СРАМОТА?! Ђиласовци доказали да су ОПОЗИЦИЈА и грађанима и држави! Сад отворено траже ЕКОНОМСКЕ САНКЦИЈЕ Србији

29.02.2024. 16:27
Пише:
Србија Данас
Ponoš i Đilas
Понош и Ђилас / Извор: Фото: Србија Danas/S.Džambić/X Printscreen/LaziDetektor/YT Printscreen/Nedeljnik Време

Лидери такозване проевропске опозиције настављају рат против сопственог народа.

Српска опозиција из дана и дана тоне све дубље и дубље када је у питању рат против сопственог народа и своје отаџбине.

"УСПЕЛИ СМО СВОЈИМ УГЛЕДОМ ДА ВОДИМО МУДРУ, ПАМЕТНУ И ДОБРУ ПОЛИТИКУ" Вучић из Тиране: Зеленски је показао поштовање према СрбијиAleksandar Vučić

"УСПЕЛИ СМО СВОЈИМ УГЛЕДОМ ДА ВОДИМО МУДРУ, ПАМЕТНУ И ДОБРУ ПОЛИТИКУ" Вучић из Тиране: Зеленски је показао поштовање према Србији

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ЗЕЛЕНСКИМ: Поновио сам принципијелни став Србије о поштовању норми међународног права и Повеље УНVučić i Zelenski

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ЗЕЛЕНСКИМ: Поновио сам принципијелни став Србије о поштовању норми међународног права и Повеље УН

"ОНО ШТО ЈЕ ПРЕДСЕДНИК УРАДИО У ТИРАНИ ОСТАЋЕ ЗАПИСАНО У ИСТОРИЈИ" Брбанић: Радиће се на имплементацији свих препорука ОДИХР-аAna Brnabić

"ОНО ШТО ЈЕ ПРЕДСЕДНИК УРАДИО У ТИРАНИ ОСТАЋЕ ЗАПИСАНО У ИСТОРИЈИ" Брбанић: Радиће се на имплементацији свих препорука ОДИХР-а

Подсетимо, након што је у Европском парламенту Деброс Корфилд из клуба посланика Зелених изјавила да се они залажу за замрзавање приступних средстава за Србију, одмах су се, попут правих штеточина и петоколонаша, накачили Ђиласовци.

Хитро су одушевљено саопштили како су представници листе Србија против насиља добили позив да присуствују заседању Европског парламента у Бриселу. Њихова радосна спремност да одмах дотрче јаснија је ако знамо да било очекивано да се управо током овог заседања усвоји "Резолуција о изборима у Србији".

Познато је да се увек са усхићењем одазову позиву на скупове оних који  траже кажњавање Србије што "нарушава уставни поредак такозваног Косова" и који траже изолацију Србије јер није увела санкције Русији.

Иначе, представници Ђиласове листе су позив за овај одлазак у Брисел добили од осведоченог албанског и антисрпског лобисте, Виоле фон Крамон, која користи сваку прилику да нападне Србију и која је лобиста тзв. Косова те заговара тезу да се у Сребреници десио геноцид. То је сламка спаса за Ђиласа, Маринику и остале.  

- Поједини опозициони посланици отвореним позивом међународним институцијама односно Европском парламенту да се мешају у унутрашње ствари Србије заправо траже да странци, попут Виоле фон Крамон, одлучују ко ће бити на власти у нашој земљи, уместо грађана Србије -  осврнуо се тада на ове нискости опозиције члан Председништва Спрске напредне стране (СНС) Горан Весић.

Он је навео и да се у на друштвеним мрежама могла видети "хистерија" представника опозиције који славе то што је у резолуцији, између осталог, поменуто да ЕП тражи да се укину приступни фондови које Србија користи у свом процесу прикључења ЕУ.

Све је ово био узалуд јер су касније чињенице показале да је Ђиласова опозиција само губила време неуспешно покушавајући да обмане грађане Србије.

Наиме, на основу увида у извештај ОДИХР-а (Канцеларија ОЕБС-а за демократске институције и људска права), а који се тиче претходних избора одржаних у децембру 2023. постало је јасно да су лажи Ђиласоваца срушене.

Овај извештај ставио је тачку на све покушаје опозиције да обмане јавност о резултатима на изборима.

Дакле, избори су били регуларни, из извештаја се јасно види да је опозиција све време лагала о изборним неправилностима.

Подсетимо, ОДХИР је након ових избора дао мање препорука него после избора 2022. и констатовао да је све претходне препоруке Србија имплементирала.

Коначним извештајем о изборима у Србији, ОДИХР је практично потврдио своје првобитне налазе у којима је констатовано да су избори "понудили бирачима адекватан избор између политичких алтернатива", да су "слободе изражавања и окупљања у кампањи биле поштоване", да "правни оквир пружа адекватну основу за спровођење демократских избора", као и да је "администрација ефикасно и транспарентно спровела изборне припреме, упркос изазовима које су представљали кратки рокови и истовремени локални избори".

Све је дакле, јасно.  

Свима, осим опозицији.

Представници самозване продемократске опозиције као да не могу да поднесу чињеницу да су на потпуно демократским изборима одржаним у, и званично потврђеној, демократској атмосфери и фер условима добили шут карту од читаве нације и да је њихова подршка коју уживају у народу сведена на статистичку грешку.

Само дан након што је извештај ОДХИР-а разоткрио све њихове покушаје манипулације, лидери такозване проевропске опозиције траже увођење санкција Србији.

Овај пут у главној улози рата против сопственог народа нашао се Здравко Понош, лидер нечега што се назива СРЦЕ (Покрета Србија центар).

- Како Европа може да притисне Вучића, тако што ће нам условити напредак на ЕУ путу? То њему неће направити проблем! Једино што има смисла је да се изврши друга врста притиска а то је ЗАВРТАЊЕ ФИНАНСИЈА! Невоља је што се то толико не одражава на њега, већ само у извесној мери јер не може да продаје ту причу "Србија иде напред јер користи европске паре!“

Ово је, без икаквог блама, за тајкунску телевизију изјавио овај бивши генерал који, подсећамо, осим српског има и хрватско држављанство.

Хрватски лист "7дневно" открио је, пред једне раније изборе, највећу тајну овог бившег председничког кандидата Драгана Ђиласа Здравка Поноша, а то је да је веома близак пријатељ са генералом Дамиром Крстичевићем, који је био командант 4. гардијске бригаде Хрватске војске за време злогласне акције "Олуја".

У тексту из 2022. године под насловом "Пријатељ Дамира Крстичевића и Јосипе Римац руши Вучића" поменути хрватски медиј пише да пријатељство Поноша и Крстичевића датира још из студентских дана:

- Са српским генералом Поношем Војну академију похађао је један од најбојих хрватских генерала и бивши ХДЗ-ов министар одбране Дамир Крстичевић, који је уједно и актуелни саветик премијера Пленковића за одбрану - пише "7дневно", а текст илуструје заједничка фотографија Поноша, Крстичевића и Јосипе Римац, некадашње градоначелнице Книна.

Дамир Крстичевић био је командант 4. гардијске бригаде Хрватске војске, која је учествовала у убиству 81 цивила из избегличке колоне у месту Бравнице код Јајца 13. септембра 1995. године.

Ето, такви су пријатељи човека који сада позива на економске санкције Србији које би, зна се, погодиле оне најугроженије, пре свега најстарије, оне болесне, сиромашне и најмлађе.

Поношу је, изгледа једино битно да у неком рату најзад победи, ма био то чак и рат против сопственог народа.

Извор: Србија Данас

}