Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЧЕСТИТКЕ СТИЖУ СА СВИХ СТРАНА: Чиста и убедљива победа Александра Вучића! Српски народ одао признање!

03.04.2017. 16:40
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: СД/илустрација

Поводом победе Александра ВУчића честитке су стигле од Владимира Путина, Александра Лукашенка, званичника ЕУ...

Након убедљиве победе Александра Вучића на председничким изборима, где је освојио поверење 55,13 одсто, односно 1.845.736 гласова, са свих страна стужу честитке.

Вучић је синоћ ушао у седиште СНС-а након затварања бирачких места и са осмехом узвикнуо ОВЕ РЕЧИ!

СРПСКИ АНАЛИТИЧАРИ О ИСХОДУ ИЗБОРА: Ево због чега је Вучићева победа апсолутна и брилијантна!

Први страни званичник који је честитао победу Александра Вучића је аустријски министар спољних послова Себастијан Курц. Он је на свом Твитер налогу написао:

- Честитам Александру Вучићу на избору за председника Србије. Радујем се што ћемо наставити блиску сарадњу између две земље.

Након њега, комесар ЕУ за суседску политку и придруживање Јоханес Хан рекао је да се радује сарадњи са новим председником Србије - Александром Вучићем.

ОВО ЈЕ НАЈЕМОТИВНИЈИ ТРЕНУТАК ИЗБОРА 2017: Ево како су реаговали отац и син Александра Вучића!

- Честитам Вучићу на избору за председника Србије са убедљивим резултатом. Србија и ЕУ - бољи заједно - написао је Хан.

Висока представница ЕУ Федерика Могерини честитала је данас Александру Вучићу на избору за председника Србије.

- Честитам Вучићу који је сада председник. Јуче смо видели врло јасне резултате на изборима у Србији. Ово је прилика да му честитам и пожелим све најбоље на новој позицији - поручила је Могерини из Луксембурга са Савета министра спољних послова ЕУ – рекла је Могерини И пожелела Вучићу све најбоље.

Председник Русије Владимир Путин је истакао да је уверен да ће активности Александра Вучића као шефа државе дорпинети даљем развоју руско-српског стратешког партнерства.

И РУСИЈА УЗ ВУЧИЋА: Путин честитао на победи председнику Србије

- Ваша убедљива победа указује на широку подршку народа вашим напорима усмереним на решавање хитних економских и друштвених задатака, са којима се Србија суочава, као и на спровођење смислене и уравнотежене спољне политике - наведено је у честитки председника Путина.

Aleksandar Vučić, Vladimir Putin
Александар Вучић, Владимир Путин / Извор: Профимедиа

Председник Белорусије Александар Лукашенко честитао је премијеру Србије Александру Вучићу на избору за председника Србије.

СРПСКИ АНАЛИТИЧАРИ О ИСХОДУ ИЗБОРА: Ево због чега је Вучићева победа апсолутна и брилијантна!

- Ова победа сведочи о признању које је српски народ дао вашим достигнућима као премијера – гласи у честитки.

Aleksandar Lukašenko
Александар Лукашенко / Извор: Профимедиа

Честитка је стигла и од председника Републике Италије Серђа Матареле поводом избора за председника Републике Србије.

- Поводом Вашег избора на највишу функцију у Републици Србији хтео бих да Вам упутим најсрдачније честитке и да Вам пожелим све најбоље у обављању Вашег мандата - поручио је Матарела. Више о томе можете читати КЛИКОМ ОВДЕ.

Највиши званичници ЕУ Доналд Туск и Жан Клод Јункер честитали су Александру Вучићу на избору за председника Србије, као и снажној подршци коју је добио од грађана.

ЧЕСТИТКЕ САМО ПРИСТИЖУ: Туск и Јункер Вучићу - Желимо вам пуно успеха у наставку овога пута

Председник Европске народне партије Дзозеф Дол честитао је данас Александру Вучићу на "чистој победи на председничким изборима".

- Честитам СНС-у и премијеру Александру Вучићу на чистој победи и председничким изборима-твитовао је Дол.

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић примио је честитку и од председнице Републике Хрватске Колинде Грабар Китаровић поводом избора за председника Републике Србије.

Kolinda Grabar Kitarović
Колинда Грабар Китаровић / Извор: Профимедиа

- Упућујем Вам срдачне честитке поводом Вашег избора на дужност председника Републике Србије. Уверена сам да ћете на тој одговорној дужности успешно радити за свеукупни напредак Ваше државе и за добробит свих њених грађана – наведено је у честитки.

МИЛОРАД ДОДИК: Победом Александра Вучића, Србија ударила ПЕЧАТ своје стабилности!

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је победом Александра Вучића на председничким изборима Србија у сложеним регионалним околностима "ударила печат своје стабилности"

Milorad Dodik
Милорад Додик / Извор: Профимедиа

Победу су честитали и остали регионални званичници

Председник Македоније Ђорђе Иванов честитао је данас Александру Вучићу избор за председника Србије и пожелео му много успеха.

- Дозволите ми да изразим задовољство због континуираног развоја билатералних односа и уверење да ћемо у време вашег мандата као председника Србије, заједнички допринети још успешнијој и плоднијој сарадњи на свим пољима за заједнички успех -  поручио је македонски председник Вучићу. Више о томе читајте ОВДЕ

Хрватски премијер Андреј Пленковић честитао је данас актуелном премијеру Александру Вучићу избор за председника Србије, уз уверење да су развој добросуседских односа и промовисање европских вредности у интересу двеју држава.

Andrej Plenković
Андреј Пленковић / Извор: Профимедиа/илустрација

- Задовољство ми је да вам у своје лично име, као и у име Владе Хрватске, упутим честитке поводом победе на изборима за председника Републике Србије.

Председница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изразила је уверење да ће Вучић и у председничком мандату, наставити да ради на развоју и напретку земље, као и да ће успети да оствари визију економски снажне и просперитетне Србије.

Председавајући Председништва БиХ Младен Иванић у честитки Вучићу истакао је да је добра сарадња Србије и БиХ предуслов мира и стабилности у региону.

– Уверен сам да ћемо, у обостраном интересу, заједнички наставити да негујемо добросуседске односе, наводи се у честитки председавајућег Председништва БиХ.

Црногорски премијер Душко Марковић поздравио је убедљиву победу актуелног српског премијера Александра Вучића на председничким изборима у Србији и поручио да верује у јачање односа двеју држава.

Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин оценио је да је резултат председничких избора у Србији дао Александру Вучићу мандат за наставак политике коју је и водио и до сада, па и када је реч о сарадњи са Русијом.

Aleksandar Čepurin
Александар Чепурин / Извор: Профимедиа

Он је навео да се из резултата избора могу извући два закључка - да је то очигледна подршка грађана и спољној и унутрашњој политици коју води Београд, те да је то својеврсни мандат за наставак те политике наредних година.