Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРЕДАТА КАНДИДАТУРА ВУЧИЋА! ВУЧЕВИЋ И ДАЧИЋ: Кандидовали смо најбољег - Александра Вучића!

04.03.2017. 11:11
Пише:
Србија Данас

Јуче је за само 12 сати прикупљено 60.000 потписа

Милош Вучевић је приликом предаје кандидатуре Александра Вучића у РИК-у изјавио да су они кандидовали најбоље међу њима:

- СНС са својим коалиционим партнерима је кандидовала најбољег међу нама, Александра Вучића, који је показао колико може да се постигне марљивошћу и радом. Кандидовали смо најобразованијег. Кандидовали смо најбољег - Александра Вучића, гаранта стабилности у Србији и региону- рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, осврнувиши се на претње које долазе и Македоније.

-Ми нећемо имати никакав сличан сценарио, ни македонски, ни румунски. Вучић је гарант наше стабилности и зато позивам све грађане да изађу на изборе 2. априла- закључио је Вучевић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас

Лидер СПС Ивица Дачић је рекао да сама чињеница да је око 60.000 потписа прикупљено довољно говори само по себи:

-То није само одраз подршке Вучићу, већ толики број потписа није могуће сакупити ни уз велику партијску машинерију, без једног сентимента људи да смо пронашли правог кандидата. Зато, као што сте видели, овде нема страначких разлика, Ја сам, у име СПС, веома задовољан што смо ми скупили око 12.000 потписа у име наше партије, што је показатељ да је овај предлог масовно прихваћен- рекао је Дачић новинарима у РИК-у.

- Наш њихов заједнички кандидат треба да победи на овим изборима да би се сачувао интегритет, да би се наставио пут којим корачамо, да се настави са заузимањем свог места у оквиру ЕУ - истакао је Дачић.

-Ставови о БиХ, тужби против Србије, ставови о Ким, о проблемима нашег народа у Хрватској, о тим и другим стварима ниједан други кандидат не говори. Они говоре само о Александру Вучићу - навео је Дачић пред новинарима у просторијама РИК-а.

-Због тога, због стабилности Србије, имамо само једног кандидата који има јасну визију, све остало је покушај повратка у прошлост и деструкција, која није никоме донела ништа добро. Ви знате да сам ја у политици 27 година и добро знате да сам веома искусан и да имам добре политичке процене. Зар ви верујете да бих ја подржао неког ко ће да изгуби? - закључио је Дачић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас

- Циљ је да се обезбеди континуитет - поручио је Расим Љајић.

-И ја сам 27 година у политици и мислим да ће ови избори бити неизвесни из простог разлога што већ видимо да ће имати пуно кандидата, а тим и могућност грађанима да бирају оно што им се нуди - рекао је Расим Љајић.

-Подршка Вучићу значи континуитет да се Србија оснажи, наставак европских интеграција и оно што је најважније - очекујемо да нам Александар Вучић обезбеди политичку стабилност као председник Србије - закључује Вучић.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Подршку у РИК-у пружио је и Иштван Пастор.

-Ја нећу рећи колико година сам у политици, види се на мени. Дошао сам овде у име великог броја Мађара да подржим Вучићеву кандидатуру - рекао је Пастор.

-Ми смо се определили за његову подршку јер и његова и наша странка припадају народњачком блоку у парламенту. Ред је да се истомишљеници помажу. Протеклих година смо имали изванредну сарадњу са њим, имали смо осећај перманентног поштовања и партнерски однос, који желимо да сачувамо и узвратимо - навео је он.

-Александар Вучић је протеклих година мени био и пријатељ и партнер, зато је нормално да га подржавам. Не бих понављао све што су претходници рекли, али бих додао да су односи између Мађара и Срба бољи у протеклих 200 година и Вучић је имао слуха за мањинска питања и увек је гледао да их реши. Мислимо да ће он бити добар председник и зато га подржавамо - закључио је лидер Мађара Пастор.

Лидер СНС-а Александар Вучић предаће данас у 12 сати кандидатуру за председничке изборе.

Како кажу у СНС-у, "јуче је за само 12 сати прикупљено 60.000 потписа", тако да ће Вучић већ данас предати кандидатуру.

РЕКОРД У БРОЈУ ПОТПИСА: За 6 сати 60.000 грађана дало потпис подршке Вучићу!

ALEKSANDAR-VUCIC
АЛЕКСАНДАР-ВУЦИЦ / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Потписе за кандидатуру Александра Вучића за председника Републике Србије предаће данас, 04.03.2017. године, Дарко Глишић, председник Извршног одбора Српске напредне странке, потпредседници Главног одбора СНС - Милош Вучевић, Марко Ђурић, Марија Обрадовић и Миленко Јованов, као и коалициони партнери Ивица Дачић - у име коалиције Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија, Расим Љајић - председник Социјалдемократске партије Србије, Милан Кркобабић - председник Партије уједињених пензионера Србије, Александар Вулин - председник Покрета социјалиста, Александар Југовић - потпредседник Српског покрета обнове, Драгомир Карић - заменик председника Покрета снага Србије, и Иштван Пастор - председник Савеза војвођанских Мађара.