Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

РАШКА И НОВИ ПАЗАР УЗ ВУЧИЋА: "Решићемо проблем незапослености довођењем инвеститора" (ФОТО/ВИДЕО)

20.03.2022. 12:46 21:21
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Србија Данас

Више хиљада грађана чека председничког кандидата Александра Вучића.

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас Сјеницу, где је присуствовао полагању камена темељца за изградњу нове школе и почетку радова на изградњи деонице Пожега-Дуга Пољана на ауто-путу "Милош Велики". Након обиласка Сјенице, председник Вучић обратио се грађанима у Новом Пазару, а потом и у Рашкој.

"ВОЛИМО ЈЕ НАЈВИШЕ НА СВЕТУ" Вучић овом поруком одушевио Србију (ВИДЕО)

"ВОЛИМО ЈЕ НАЈВИШЕ НА СВЕТУ" Вучић овом поруком одушевио Србију (ВИДЕО)

Од 24. марта забрањена функционерска кампања

Од 24. марта забрањена функционерска кампања

РИК: Укупан број бирача уписан у бирачки списак за изборе 6.501.689

РИК: Укупан број бирача уписан у бирачки списак за изборе 6.501.689

Обраћање председника Вучића грађанима Рашке

Председнички кандидат Александар Вучић поздравио је окупљене грађане и поручио:

- Важни су избори јер држава није играчка и избори нису игра. Дошао сам да вам кажем како видим будућност Србије - казао је Вучић.

Он је истакао је да ће се реконструисати школе јер је свестан колико је то важно, не само за децу, већ и за родитеље којима је битно да им малишани иду у сређене школе.

Истакао је да се Србија у последње време убрзано градила и да ће да се настави са развојем.

Вучић се такође осврнуо на ситуацију у Украјини и напоменуо да Бугарска не жели више руски гас и да страхује шта ће да се деси и са нама. Додао је и да је иста ситуација и са нафтом.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Србија Данас

- Снашли смо се ми, нашли смо нова решења, али је питање колико можемо да издржимо. Важно је да будемо одговорни. Разговарамо о важним стварима и драго ми је што овде видим и младе људе који желе да знају да је одговорност од огромног значаја. Ми не говоримо лоше о нашим политичким противницима, ми желимо да говоримо о делима - казао је Вучић.

Проблем незапослености решиће довођењем инвеститора.

- Пред излазак на бину добио сам понуду за брзу саобраћајницу и речено је да не може да буде испод милијарде али ја знам да то значи живот за Рашку и за буквално свако место овде. Гледаћемо како то можемо у три, четири године да расподелимо новац и да доведемо брзу саобраћајницу. Важно је да пожуримо са тим јер то је оно што доводи инвеститоре. Погледајте, довели смо два велика инвеститора у Ваљево јер смо им показали да градимо брзе саобраћајнице - рекао је Вучић.

 

 

Вучић је истакао да се плаши будућности јер је у разговорима чуо да сви говоре да хоће мир али под својим условима и истакао да му се чини да се ситуација неће ускоро смирити и објаснио да ће то утицати на економију.

- Дошли смо у ситуацију да Јуриј Гагарин више неће имати право да буде космонаут, да се укине Достојевски. Докле то лудило иде, погледајте шта нам сваки дан раде са авионима и дојавама о бомбама јер би неки из региона и света да се обрачунавају са малом Србијом јер виде колико она напредује и јача. Ми смо данас економски снажнији и војно, али су Србији потребне године мира и стабилност, Молим вас мупшкарце да разумемо да није јуначење у кафани и на телевијији, то не доноси будућност. Ми треба и даље да јачамо, да градимо пруге, путеве, да се склонимо од сукоба и да у миру видимо своју будућност јер свако неодговорно понашање - како ћете да објасните мајци ако јој неко дете врати у ковчегу - напоменуо је.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Србија Данас

 

Вучић се дотакао и теме о НАТО пакту.

- Не смемо да заборавимо да нам је НАТО бомбардовао децу. Ми морамо да будемо довољно јаки да сами чувамо своје небо и ми имамо довољно снаге да то учинимо. Волео бих да ме се људи сећају по миру, да су плате расле, да је динар био стабилан. Тешко нам је да се сетимо добрих ствари и зато се ја не обазирем на оне који говоре ружне речи о мени, мојој породици, пријатељима, саборцима јер мислим да дела говоре - рекао је Вучић.

- Кад доведемо још једну већу инвестицију овде, биће много лакше. Очекујем у наредном периоду притиске око КиМ, али знам да ће се у уџбеницима историје писати о десет година стабилности. Притисци на земљу су све већи, уцењиваће нас на све могуће начине. Не заборавите да сам одбио да прихватим да Косово буде део Уједињених нација. то су ми тражили у Белој кући и Бриселу. Нисам то урадио, нити ћу, али ћемо се суочити, невезано за КиМ, са много већим проблемима. Зато су важни избори - казао је.

Истакао је да се неће појављивати на отварању фабрика до избора иако за њих живи.

Вучић је поновио колико је важан мир и стабилност.

- Дајте да своју земљу чувамо, да Рашка напредује и да има најмодерније путеве. Ја сам у њу долазио небројано пута и хтео сам да вас се захвалим на овом дочеку и подршци. Велика је ово срећа за мене јер кад дођем и кад вас замолим да дате свој глас за листу под редним бројем један битно ми је да осетим љубав. Бескрајно вас волим. Нека живи Рашка, живела Србија - завршио је Вучић.

Обраћање Ристовског грађанима Рашке

Окупљеним грађанима најпре се обратио глумац Лазар Ристовски, док су окупљени грађани чекали долазак Александра Вучића из Новог Пазара.

- Морамо да изађемо на изборе да остваримо што већу разлику, јер морамо да покажемо опозицији да је разлика огромна. Они су спремни да руше, ми да градимо, они су спремни да мрзе ми да волимо. Они су агресивни, ми то нисмо - казао је Ристовски.

Напоменуо је да се он налази на листи за одборника у Скупштини.

- Србија је последњих година улагала много у културу јер нема озбиљне државе без озбиљне и културе и без Вучића. Ми имамо на сву срећу председника који није само председник већ државник јер последњих година он се састаје и разговара са највећим државницима света. То некада нису могли, а он то данас може - казао је Ристовски. 

Рашка чека Вучића

Велики број грађана окупио се данаш у Рашки да дочека председника Србије Александра Вучића.

Вучић ће након великог скупа у Новом Пазару одржати предизборни скуп и у Рашки. 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Србија Данас

 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Вести/Принтсцреен

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Србија Данас

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Србија Данас

 

 

Raška
Рашка / Извор: Фото: Србија Данас

 

Обраћање председника Вучића у Новом Пазару

Велики број грађана Новог Пазара сачекало је председника уз громогласан аплауз и бакље у разним бојама. Величанствен призор.

- У мору обавеза и проблема које имамо не могу да се бавим изборном кампањом. Важно ми је да земљу сачувамо у овом вихору рата у Европи и да имамо све - казао је Вучић на почетку свог обраћања грађанима.

Александар Вучић је истакао да је у последњих десет година дао све од себе, не само да чува мир и стабилност, већ и да се чувају најближи односи између Срба и Бошњака.

- У овом делу Србије сам био више пута него било који председник од Другог светског рата. Ја вас молим да судите по делима, да видите шта се променило, какве су нам школе данас, да ли се граде путеви, а спремни смо да уложимо десетине милиона евра за оне што ћете звати Клиничко-болнички центар у Новом Пазару и то креће колико сутра. То је нештио што мења живот овде, свакој жени, мушкарцу, детету, баки, деки, сваком човеку. То су важне ствари. Сутра креће обнова пута, буквално увезујемо и градимо све. Пројекат за брзу саобраћајницу се приводи крају - истакао је он.

Вучић је напоменуо да није дошао у Нови Пазар због гласова већ како би помогао народу.

- Ја вас волим једнако као и све друге грађане Србије и искрено вас волим, а колика је моја искреност мерите по делима и по томе кад је било тешко у Прибоју ко је отишао и рекао да то више не може да се толерише. Искреност мерите и по томе шта је све урађено и по томе што ће бити урађено. Мерите искреност и по томе што ћемо једну велику фабрику, једног великог инвеститора довести у Нови Пазар - казао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Вести/Принтсцреен

Он је додао и да је у свих ових десет година дао све од себе да сачува мир у региону и то по сваку цену.

- Мислим да нико није обишао толико села у околини Сјенице, Новог Пазара, Тутина као ја. Почели смо да радимо путеве тамо где их никад није било. Почиње да се гради водовод и канализација јер желим да деца могу да планирају своју будућност овде. Направићемо вам ауто-пут до Сарајева да можете тамо лакше да одете. Ја немам никакав проблем да кажем да сам задовољан кад су Бошњаци одавде добро повезани са Бошњацима из Сарајева. Сећате се био сам једанпут у Пазару и људи које је Расим довео су ми тапшали и Ердоган је говорио и неки, које су довели неки други, су почели да ми звижде и ја сам рекао тад - није проблем што ми звиждите, ја ћу да говорим и рекао сам тад да ће све да изгради држава и био сам у праву. И питам вас данас да ли је било тако. Ја имам Данила, Милицу и Вукана, они имају српска имена, али никад нећете код мене видети разлику, једнаку ћу да волим и децу која се зову Емина, Михат - истакао је Вучић.

Додао је да се увек трудио да разуме све разлике и да се трудио да чује шта је то што Бошњаци желе.

- Ја нисам дошао да вас лажем, да вам лажно обећавам, да будем искрен толико сам забринут за будућност целог континета а на првом месту за нашу будућност, али могу да вам кажем да ћемо имати довољно хране, нафте, гаса. Оно чиме треба да се поносите јесте што је овде много сигурније него у многим земљама широм Европе. Позивам све наше грађане да се врате, овде ће бити посла за њих - рекао је.

Вучић је објаснио да није исто бавити се сад политиком и пре 30 година објашњавајући да су сви много сазрели и да народ у Србији зна шта жели и шта му је потребно. Осврнуо се и на то да њега највише нападају али да њега занима само да ради.

- Јуче смо спојили два највећа града, тако ћемо спојити и целу Србију. Пре осам година је просечна плата у Србији била мања него у БиХ. Сад је код нас већа и то је ваша заслуга. Сад имамо убедљиво највеће плате овде и број запослених али и даље нисмо задовољни јер има и доста незапослених и зато доводимо инвеститора како бисмо и њих запослили. Трудимо се да променимо и то што је у Београду највећа просечна плата - истакао је Вучић.

Вучић се захвалио свима који су дошли да га подрже и позвао их да гласају за заједничку листу како би цела земља напредовала, како би Пазар напредовао.

- Нека живи Нови Пазар. Живела Србија - завршио је своје обраћање.

Крај Вучићевог говора Живео Пазар, живела Србија поздрављен је овацијама и скандирањем "Вучић, Вучић".

Обраћање Расима Љајића

Први је за говорницу стао Расим Љајић, лидер СДПС, који се придружио овој изборној листи. Дочекан овацијама он је нагласио да су људи жељни да чују "шта можемо да им обећамо". Он је рекао да је на самом почетку кампање договорено да нема нападања јер за то нема разлога пошто је толико урађено и остварено да не може да се наброји и да нема потребе да се о било чему другом говори.

- Александар Вучић је наш председнички кандидат, хоћемо да Вучић победи - рекао је Љајић и рекао да је "наша политика срећан, задовољан и богат човек".

Љајић је подсетио на претходна времена и поједине кандидате који су у прошлости по џамијама причали о аутономији и називали његове присталице четницима...

Rasim Ljajić
Расим Љајић / Извор: Фото: ТВ Вести/Принтсцреен

- И где је та аутономија... Људи, наша аутономија је овај ауто-пут који је данас почео да се гради - рекао је Љајић и додао да је свестан да се Вучић и он не слажу у свему ни по питању прошлости ни по питању будућности али да се слажу у једном - инвестицијама и развоју и важности заједничког живота Срба и Бошњака на Балкану.

Он је позвао све да гласају за председничког кандидата Александра Вучића...

- Хоћемо да угрозимо стотине милиона и милијарде инвестиција, па ово су највећа улагања од Другог светског рата у овај крај - рекао је Љајић и додао да њих нико не може да прави лудима јер се не копчају на леђима. Поручио је и да је најважније да се Срби и Бошмњаци слажу у Пазару као што су се одувек слагали.

План обиласка градова

Председник ће данас у оквиру предизборне кампање одржати митинг у Новом Пазару где му је приређен спектакуларан дочек.

Након скупа у Новом Пазару, Вучић ће отићи у Рашку, у којој ће разговарати са грађанима те српске варошице.