Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МИЛИЦА ЗАВЕТНИЦА РАДИ СВЕ КАКО БИ СЕ ДОЧЕПАЛА ВЛАСТИ "Политика коју би Заветници водили уништила би Србију за 10 дана"

05.11.2023. 12:20
Пише:
Србија Данас
Milica-Đurđević-Stamenkovski
Милица-Ђурђевић-Стаменковски / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Милица Ђурђевић Стаменковски никада није разумела да политика захтева озбиљност и вештину могућег.

До недавно, многи нису схватили да Милица и њен политички покрет Заветници заправо представљају групу људи, која политику посматра као циркус, где слободно могу да пљачкају своје присталице, док их забављају циркуском акробатиком. Милица Заветница никада није разумела да политика захтева озбиљност и вештину могућег.

СВИ ИСПАДИ МАРИНИКЕ ТЕПИЋ: Привиђале јој се НАДРОГИРАНЕ КОКОШКЕ, покушала да "унесе" Ђиласа у Скупштину - ови скандали улазе у анале политичке срамотеMarinika Tepić

СВИ ИСПАДИ МАРИНИКЕ ТЕПИЋ: Привиђале јој се НАДРОГИРАНЕ КОКОШКЕ, покушала да "унесе" Ђиласа у Скупштину - ови скандали улазе у анале политичке срамоте

ДОСИЈЕ ЂИЛАС - КАКО ОД 0 ДО 619 МИЛИОНА ЕВРА?! Велики брат, машински мозак и километар који је Београд коштао 400 МИЛИОНА?dragan đilas

ДОСИЈЕ ЂИЛАС - КАКО ОД 0 ДО 619 МИЛИОНА ЕВРА?! Велики брат, машински мозак и километар који је Београд коштао 400 МИЛИОНА?

ЗАБОРАВНИ БОШКО Лидер "Двери" константно напада Вучића, а коалициони савез склапао са онима који су ИЗМЕСТИЛИ ПРЕГОВОРЕ У БРИСЕЛBoÅ¡ko Obradović

ЗАБОРАВНИ БОШКО Лидер "Двери" константно напада Вучића, а коалициони савез склапао са онима који су ИЗМЕСТИЛИ ПРЕГОВОРЕ У БРИСЕЛ

Њена политика се ослањала на празне фразе и није нудила никаква решења за проблеме с којима се српски народ суочава већ деценијама. Под утицајем различитих обавештајних служби, критиковала је политику председника Србије, Александра Вучића, али је покушавала да избегне бес грађана, који су већ подржали Вучића.

Пре него што су се одржали последњи избори у Србији, Милица је одбацила "сабор" из имена странке и започела агресивну кампању против Запада, подржавајући Русију у сукобу са Украјином. Међутим, након избора, најавила је могућност формирања коалиције са прозападним странкама, одбацујући своје претходне ставове.

Јасно је да је похлепа и недоследност Милице Ђурђевић надвладала њене лажне идеале, а она је изгубила сваки политички кредибилитет. Као резултат тога, сада је остала без икаквог политичког утицаја и идентитета.

Њена одлука да се придружи политичким снагама које је претходно критиковала само је додатно нарушила њену политичку кредибилност. Иако је покушавала да се представи као борац за суверенитет и националне интересе, њен брз прелазак на супротну страну политичког спектра разоткрио је њену лицемерност.

Milica-Đurđević-Stamenkovski
Милица-Ђурђевић-Стаменковски / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Притисци политичких амбасада и њен нагон за влашћу и утицајем изгледа да су превладали над било каквим принципима које је наводно заговарала. Ова трансформација је изазвала гнев међу њеним присталицама, док су је многи доживели као политичког опортуниста без интегритета.

Сада, Милица Ђурђевић је постала оличење политичке бесмислице и бескарактерности. Њен брз преокрет и одсуство било каквих истинских политичких уверења указали су на њен празан политички профил, који је сада обележен преварама, лицемерјем и опортунизмом. Србија је остала сведок ове политичке трансформације, а Милица је постала симбол политичке дволичности и недоследности.

Ова трансформација није само открила њену политичку дволичност, већ је и бацила сумњу на њене претходне политичке акције и ставове. Многи су почели да доводе у питање њену искреност и праве намере.

"Политика коју бисте ви водили уништила би Србију за 10 дана"

Председник Србије Александар Вучић поручио је једном приликом обраћајући се посланицима у Скупштини Србије да би политика Заветника уништила Србију за 10 дана.

Вучић је одговарајући председници те странке Милици Ђурђевић Стаменковски рекао да је политика коју она води најлакша и најнеодговорнија, јер прича шта људи желе да чују.

Да чујем та генијална решења из ваше Платформе, који су то стручњаци које ви имате, а ми немамо, осим да би избацили сваког европског ћату. Политика коју бисте ви водили уништила би Србију за 10 дана зато што је то политика непажње и неодговорности, не би остало ништа ни од Србије ни од Срба на Косову - поручио је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Он је оценио да Ђурђевић Стаменковски говори бесмислене пароле без садржаја које лепо звуче, али ничему не служе.

Лако је рећи Албанци су наши грађани, али они не желе да буду наши грађани. Ниједан. Што продајете маглу народу да је могуће да промене став и да пожеле да буду део Србије, неће никада. Као што ни ми нећемо променити став и дати независност Косову - рекао је Вучић.

Одбацујући тврдње Стаменковски да би неки Србију да претворе у немачку колонију, Вучић је рекао да Србија користи немачки капитал и памет и да је по томе у бољој позицији од земаља у окружењу.