Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"У ЈЕДНОМ ДАНУ СУ ОКРЕНУЛИ ЛЕЂА СРПСКОМ РОДУ" Вучић у Арени демолирао опозицију: Добили су наређење да се уједине (ФОТО/ВИДЕО)

02.12.2023. 16:42
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Листа "Александар Вучић – Србија не сме да стане" одржава предизборни скуп у Арени на којем ће говорити Александар Вучић и Милош Вучевић.

Председник Србије Александар Вучић и председник СНС Милош Вучевић обратиће се данас грађанима на скупу листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" у Штарк Арени у Београду.

Велики број грађана окупио се у Штарк Арени како би исказали своју подршку листи СНС-а. 

Обраћање председника Вучића

Председника Вучића је поздравио вишеминутни аплауз десетина хиљада људи, и скандирање "Ацо Србине", након чега се обратио.

- Даме и господо, драги пријатељи, поштовани председниче Николићу, поштована председнице Владе драга Ана, драги Милоше, драги народе - бескрајно вам хвала. Бескрајно вам хвала за све ове године и дивно вече. Извините хиљаде вас који сте остали испред, и хвала за вашу безрезервну подршку - казао је он.

Председник каже да смо морали много више бриге да покажемо према људима на које ретко обраћамо пажњу.

- Често су најгласнији они који имају најмање проблема, а најтиши су они који имају много мука, а нисмо им увек пружили подршку. Пре неколико дана посетио сам Дејана и његову мајку Слободанку Пајовић. Живе у кући од 12 квадрата, мајка је осам година непокретна. Нису имали тоалет, у тих 10 квадрата су били и кухиња и други кревет - каже Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Каже да је у разговору са њима осетио велику грижу савести и дозу кривице, истиче он.

- Морамо на томе да радимо у будућности, да себе променимо, да причамо са обичним човеком, да чујемо свакога! Негде у свим проблемима о којима су говорили претходни говорници, Косово, Европа, притисци, понекад сам у томе и ја налазио мало оправдање. Али не могу да нађем оправдање за људе који су имали много више времена, а живели су само за канцеларију и службени ауто - рекао је председник.

Он каже да су многи питали где је Томислав Николић, и истиче да он никада није ни одлазио.

- Захваљујући ономе што је он почео смо овде где смо. Ми сада имамо већи број људи који се враћа у земљу, то су историјске ствари. И увек се поставља питање чиме смо заслужили поверење народа. Ми, за разлику од неких других, не водимо политику мржње. Нисте чули вечерас ниједну тешку реч о нашим противницима. Пристојна Србија хоће да гледа у будућност.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Председник каже да кампања противника изгледа као виц, и да само куну и проклињу управо њега.

- Драго ми је што сам нека врста громобрана за све њихове нападе. Док год је тако, Србија ће ићи напред. Ја ћу причати само о једном делу резултата, и о ономе што ћемо урадити. Србија је једна од ретких земаља у Европи која води самосталну и независну политику. Ви грађани доносите одлуке шта ће Србија да ради - каже он.

Вучић истиче да више нико не може да нам забрани да поштујемо јунаке са Кошара и мученике из Јасеновца.

- Нико не може да нам забрани да чувамо наше националне интересе. Када кажу да смо једина земља у Европи која није стајала у реду да испуњава налоге неког другог. Онда кажу нисте се ускладили. Па није мој посао да се ускладим са вама, већ са народом Србије. И док сам ја ту, Србија ће да води рачуна о себи, о својим грађанима - рекао је председник.

Он каже да грађани и не сањају какве смо притиске издржали.

- Ми не треба да мрзимо никога, већ да имамо рационалан однос. Знамо ми колико су они велики и јаки. Али ми имамо своју земљу и свој народ. За нас је то најлепша и највећа земља. Не треба нам ништа туђе, само своје не дамо никоме. То је наша Србија, по томе се разликујемо од оних пре нас - истиче Вучић.

Председник додаје да нисмо заборавили 1999. годину, и да ћемо сваке године подсећати на оно што се догодило.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

- Гледаћемо у будућност, али нећемо се стидети наше прошлости. И скинућемо капу пред сваким јунаком који је положио живот на олтар отаџбине. И хоћемо да будемо војно неутрални, да сами чувамо своју земљу, небо и грађане - казао је он.

Каже да га критикују због тога ко су му отац и мајка, и да његови противици сада тврде да је Вучић уценио грађане Србије.

- Кажу да сам уценио грађане, да ако не победи листа Србија не сме да стане, ја нећу бити председник. Па зар није много лакше да ја будем председник ко год да победи. Али ја нећу то рећи, за мене је Србија све, нећу да владам са онима који хоће да униште Србију. Брига ме за фотељу. Њима је до фотеља - рекао је он.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Председник истиче да једино што се чује из опозиције то како хоће да праве техничку владу.

- Чекајте бре људи, јесте ли изашли на изборе, да видите шта народ хоће. Народ мора да има будућност, није све да седнете у фотељу и иживљавате се над народом - каже он.

Вучић истиче да неће правити комбинације, већ да му је једино битно шта каже народ.

- Само један детаљ. Запамтили сте сви колико смо болница направили, школа. Идите у Сјеницу, да видите школу од 12 милиона евра. Много је таквих школа широм Србије. 2012. године у јуну месецу на рачуну Србије је било свега 70 милиона евра. Само 10 дана после тога требало је платити 350 милиона за пензије. Дакле нисмо ни за пензије имали. А данас на рачуну, у овом тренутку, имамо 5 милијарди евра на рачуну! Па погледајте ко је прави домаћин - рекао је председник.

Он истиче да ће бити много тешко, да је пред целим светом изборна година.

- Биће велики притисци око Косова и Метохије. Ја ћу да вас подсетим на случај Бањска, и само се сетите како су сви реаговали на политичкој сцени Србије. У једном дану окренули су леђа српском роду, и кренули да оптужују српског председника. Једино знају је да оптужују Србију. Тешки су тренуци на КиМ, али ми никада нећемо окренути леђа од њих. Поздрав нашој браћи, увек ћемо бити са њима - рекао је председник.

Вучић каже да су у Београду учињене велике ствари, и захвалио се градоначелнику Шапићу.

- Причају да ће да победе у Београду. А шта је то што су они урадили? Осим змијарника и места за наркомане. Хвале се једним мостом, а ми смо направили три. Коначно ће Београд добити метро. Али, они опет кажу, ми смо много паметни. А погледате, па видите да су били најгори ђаци. Када користе дрогу, онда је Вучић крив за то. Све што помисле да кажу је само увреда - рекао је он.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Председник додаје да је пре четири, пет месеци, по истраживањима, опозиција била 8 одсто испред СНС у Београду.

- Сада смо ми око четири одсто испред њих. Зато морате да обиђете сваку зграду. На крају кажу, они ће да се уједине. Да се уједине у мржњи једино, пошто не знају ништа да ураде. Избори нису игра, држава није играчка. Када сам говорио да би се сви они уједине, нико ми није веровао. А сада видите да су добили наређење да се уједине - истакао је Вучић.

Он каже да је потребно да листа "Србија не сме да стане" мора да победи убедљивије него икада.

- Уз вашу енергију и снагу, ви сте снага Србије. Без вас, ми нисмо ништа. На ноге Арена, хајмо сви, за победу! За победу 17. децембра, за највећу победу. 50 одсто морамо да добијемо, да их победимо да Србија има будућност. Наредне четири године су најважније. Све најбоље желим вашим породицама, а у недељу 17. да слави пристојна, нормална, наша Србија. Живела Србија, бескрајно вам хвала - закључио је председник.

Обраћање Александра Шапића

Први на листи Београд не сме да стане Александар Шапић каже да су се Србија и Београд развили у претходних 12 година.

- Само злонамеран човек не види булеваре, школе, вртиће, Прокоп, Београд на води. Само онај који не жели да види не види колико су Београд и Србија данас другачији и стабилнији, перспективнији. Многи се враћају из иностранства, долазе млади људи, отварају се нове фирме - каже Шапић.

Често су пуна уста политичким противницима о школама и вртићима, каже он.

Aleksandar Šapić
Александар Шапић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

- Шта ћемо учити децу у вртићима ако они преузму Београд. Да бата и сека нису бата и сека, већ дете 1 и дете 2. Да нема маме и тате, већ родитеља 1 и 2. Хоћемо их учити да је српски народ геноцидан. Хоћемо ли да их учимо да треба да затворимо односе са нашом православном браћом са истока. Хоћемо ли их учити да КиМ нису део Србије - казао је он.

Док ми водимо Београд и Србију, Косово и Метохија су увек део Србије, казао је Шапић.

- Како ми можемо да улазимо у Европу, када смо њен део, крвљу су је бранили наши ђедови. Нема шта ми да улазимо, ми смо део ње и креирамо њене вредности. Ситуација у којој се данас налази Србија је изузетно тешка. Како због геополитичких дешавања, тако и због онога што су урадили они који су нас водили претходне генерације - каже Шапић.

Aleksandar Šapić
Александар Шапић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Истиче да добро зна колико важну улогу председник Вучић има, да је стално између чекића и наковња, и да и поред свега води државу путем просперитета.

- И зато поштовани председниче, ја вам верујем, и народ вам верује. Водите нас у сигурну будућност, зато што не смемо да станемо. Живео Београд, живела Србија - закључио је Шапић.

 

Aleksandar Šapić
Александар Шапић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић
Говор Лазара Ристовског у пуној Арени

Прослављени глумац Лазар Ристовски каже да је пре 10 година био један од ретких глумаца који је подржавао Вучића, а данас га подржава велика већина уметника и академика.

- Нема сумње да је председник оправдао наша очекивања. Многе моје колеге подржавају Вучића, али не смеју јавно да се огласе, зато што им прети хајка опозиционара - каже он.

Ристовски истиче да када пљачкаши државе хоће да воде државу, онда је јасно да је враг однео шалу.

- Па сада изаберите, да ли желите да елитни самозванци воде нашу државу. Свима је јасно да смо већ победили, у култури, у преданом раду. Ко ће победити на изборима 17. децембра - каже глумац.

Поручује да морамо учити од навијача Звезде и Партизана у кошарци како се воли свој клуб, и да тако морамо волети и државу.

Lazar Ristovski
Лазар Ристовски / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

- Ми не делимо народ на људе и домаће животиње. А вама који сте љути, поручујем да будете мало мекши, мало богобојажљивији. Бојте се Бога, прикључите нам се за добробит Србије. Свима поручујем да у основи сваког великог постигнућа мора да постоји ведар дух и предан рад. Зато осмех на лице, малим људима какви смо сви ми овде, не сме бити одузето право да сања велике снове - казао је Ристовски.

Он истиче да је Вучић државник захваљујући коме Србија неће стати.

 

Обраћање Татјане Мацуре

Независна кандидаткиња са листе Србија не сме да стане Татјана Мацура рекла је да је породица стуб нашег друштва и наше Србије.

- За прво дете породице рачунају на 366.000 динара подршке. Паровима који имају потешкоће држава омогућава неограничен број покушаја да добију прво дете. Не граде се само путеви, већ и оно мање видљиво голим оком - то је добра пословна клима - каже Мацура.

Она подсећа да ће држава од 1. јануара изаћи у сусрет свима који улазе у предузетничке воде, отписујући 50 одсто свих трошкова.

- Већину радњи чине мали, породични бизниси. Ову листу чине људи којима је сваки живот важан. Људи који знају да одреде приоритете. Подржите листу Алексаднар Вучић - Србија не сме да стане на изборима, и будите сигурни да ћемо наставити пут успеха - казала је Мацура.

Tatjana Macura
Татјана Мацура / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Обраћање Томислава Николића

Оснивач СНС Томислав Николић рекао је да Србија мора да настави као и до сада, до победе.

- Србија не сме да стане. Све осим победе СНС је коцкање са судбином Србије. Када смо победили 2012 године, полажући заклетву, рекао сам да желим Србију уједињену у борби за бољи живот, кућу која има врата и на истоку и западу - казао је он.

Николић је додао да жели Србију ослобођену од страха од сутрашњице, и да жели Србију чланицу ЕУ, али да се никада нећемо одрећи суверенитета и Косова и Метохије.

- Ви нисте одступили ни од једне идеје која ме је водила у политици. Излагали су подсмеху моје тврдње да ће нас ЕУ ставити пред избор. Данас је тај захтев јасно пред вама, чак је и изречен ултимативно, да се одрекнемо Русије. Знам да нећете попустити. У вас гледају наши преци, од вас зависти будућност наше деце.

Tomislav Nikolić
Томислав Николић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

 

Томислав Николић каже да Вучића воли као да је из његове куће.

- Слушајте га увек, не дозволите да вас поколебају непријатељи. Он зна више од других. Будите једна породица - поручио је он.

Старији сам од већине, и говорим вам од срца, казао је Николић.

- Сви остали су сагласни да желе на власт, али не могу. Непремостива препрека су им успеси Србије, фабрике, стадиони и болнице. Сви би они волели да напредњаци отпишу Косово и Метохију, да их не сачека таква мука. А онда једни желе искључиво ЕУ, а други искључиво Русију - каже Томислав Николић.

Избори нису одлазак у кладионицу, па ако не прође играћеш следеће недеље, каже он.

- Уз много мука спасили смо Србију и подигли је са колена из блата. Преданим радом уздигли сте Србију. То не сме да се упропасти. Драги моји напредњаци, желим вам победу. Са вама смо се уздигли, пребродили тешкоће, а и навикавате нас на мир, сигурност и развој - каже Николић.

Tomislav Nikolić
Томислав Николић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Председнику Вучићу је пожелео добро здравље и много година на челу Србије, да би деца имала миран сан.

Обраћање докторке Светлане Вујовић

Директорка Клинике за ендокринологију КЦ Србије Светлана Вујовић подсетила је на велики број изграђених болница.

- Замислите парове који 20 или 30 година немају бебу, и боре се. А без деце нема Србије. Захваљујући председнику Вучићу, основан је национални центар у ком испитујемо узроке зашто неко нема бебу - казала је докторка Вујовић.

Arena
Арена / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Она каже да свако ко живи у Србији може да има децу захваљујући најсавременијој медицини.

- Шта треба Србија да ради? Управо ово сада. Шта ћемо са људима у средњем животном добу. Они имају апарате на светском нивоу. Од свих вас очекујемо да уз савршено здравље допринесемо Србији. Србија је најлепше место за живот, и зато ћемо гласати за листу Александар Вучић - Србија не сме да стане - казала је докторка Вујовић.

Обраћање председника СНС Милоша Вучевића

Милош Вучевић каже да су у недељу 17. децембра пред грађанима важни и судбоносни, али лаки и једноставни избори.

- Пред грађанима ће бити они који су опљачкали нашу привреду, који су поништили све што смо стварали деценијама. Они који су нас осрамотили, обезвредили наше вредноси, и украли будућност наше деце - казао је он.

Miloš Vučević
Милош Вучевић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

 

Вучевић додаје да са друге стране стоји само листа Александар Вучић - Србија не сме да стане.

- Мотор развоја, који ову земљу води напред. Нећемо се вратити у године жуте елите, када су пљачкали Србију. Тада је свима било лоше, само њима, малој групи коју и данас води Драган Ђилас, је било боље. Једини одговор је победничка листа Александар Вучић - Србија не сме да стане - каже он.

Истиче да би после владе коју би формирала опозиција не би остао камен на камену.

- То би био нокаут за српску државу и пораз наших националних интереса. То би био пораз за све нас. Зато разумем председника Вучића када каже да не види како би рационално могло да се сарађује са том владом националне пропасти - додаје он.

Вучевић каже да Србија не сме да стане зато што наш народ има право на државу, мир, стабилност, бољи живот и будућност.

Истиче да се никада нећемо одрећи нашег народа на КиМ, и да за те вредности вреди живети и борити се.

Miloš Vučević
Милош Вучевић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

- Ми вам гарантујемо, да ћемо дати и последњи атом наше снаге да заједнички остваримо ту визију. Зато народе, 17. децембра оловке у руке, идемо да гласамо и да победимо. Само један избор, једна опција, једна листа. Број 1, Александар Вучић - Србија не сме да стане. До коначне победе, живели - казао је Вучевић.

Почео скуп листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане"

Интонирањем химне Боже правде почео је велики скуп у Арени, након доласка председника Вучића. 

Вучић стигао у Арену

Председник Александар Вучић стигао је у Арену, где су га поздравиле десетине хиљада грађана повицима "Ацо Србине" и аплаузом.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Крцато и испред Арене

Иако је Арена већ пуна, хиљаде људи остало је испред у ишчекивању почетка скупа.

Arena
Арена / Извор: Фото: Printscreen/TV ВЕСТИ

Грађани узвикују "Ацо, Србине"

Грађани узвикују "Ацо, Србине", желећи да покажу своју своју подршку председнику Србије.

 

Стигла премијерка Ана Брнабић

Премијерка Ана Брнабић стигла је на скуп у Арени која се константно пуни људима. Она је разговарала са грађанима и члановима странке у ишчекивању обраћања председника Вучића и председника СНС Милоша Вучевића.

Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Миленко Јованов је пред почетак скупа рекао да очекује од грађана да верују својим очима.

- Да виде резултате, да се Србија заиста променила на боље. Заиста видимо све што је урађено, и желим да грађани подрже борбу за Србију. За независну Србију која сама доноси своје одлуке - рекао је Јованов.

Представници СНС и нестраначке личности стигле на скуп

Представници СНС међу којима су и Маја Гојковић, Томислав Николић, Владимир Ђукановић, Петар Петковић, Михаило Јовановић, Дарија Кисић, Јелена Танасковић, Александар Мартиновић, Небојша Бакарец, Бошко Ничић, Дејан Ристић, и многи други.

Arena
Арена / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Стигле су и глумице Сузана Манчић и Лидија Вукићевић.

Arena
Арена / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Кошаркашка легенда Жељко Ребрача је рекао да жели да подржи политику Александра Вучића, и истиче да су видљиви резултати.

- Србија је за ових 11 година изузетно напредовала. То се одлично види и у сфери спорта, по изграђеним стадионима, теренима, националним пензијама и по успесима на највећим такмичењима - казао је Ребрача, и додао да је циљ да се још више улаже у клинце и младе спортисте.