Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"НЕ ДАМО ИМ ДА ВРАТЕ СРБИЈУ У ПРОШЛОСТ" Предизборни скуп листе „Александар Вучић – Србија не сме да стане” у Крагујевцу (ВИДЕО)

14.12.2023. 16:01
Predizborni miting SNS u Kragujevcu
Предизборни митинг СНС у Крагујевцу / Извор: Фото: Танјуг/Принтсцреен

Скуп се одржао у крагујевачкој хали Језеро.

Предизборни скуп листе "Александар Вучић – Србија не сме да стане" одржао се данас у Крагујевцу.

"Тражим од вас убедљиву победу зато што је важно за будућност" Велики предизборни митинг листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" у НС (ВИДЕО)Predizborni miting SNS u Novom Sadu

"Тражим од вас убедљиву победу зато што је важно за будућност" Велики предизборни митинг листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" у НС (ВИДЕО)

"Избори су одговорност за будућност ваше деце" Велики предизборни митинг листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" у Новом Пазару (ВИДЕО)Aleksandar Vučić

"Избори су одговорност за будућност ваше деце" Велики предизборни митинг листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" у Новом Пазару (ВИДЕО)

"Душу нашег народа не можете да купите" Велики предизборни скуп листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" у Крушевцу (ВИДЕО)Miting SNS u KruÅ¡evcu

"Душу нашег народа не можете да купите" Велики предизборни скуп листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" у Крушевцу (ВИДЕО)

На скупу су говорили Милош Вучевић, председник СНС; Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу; Катарина Виријевић, сарадник на Институту за информационе технологије; Расим Љајић, председник Социјалдемократске партије; Томислав Николић, бивши председник Србије; Александар Вучић, председник Србије.

Обраћање Александра Вучића

Великим аплаузом поздрављен је Александар Вучич док је излазио на бину, уз повике "Ацо, Србине".

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Принтсцреен

- Драги народе, поштовани сви, хвала вам што сте вечерас овде, што на најбољи начин доприносите да вече буде величанствено. Пре него што сам дошао у ову халу, отварали смо радове на обилазници око Крагујевца, 26 километара. После тога иде још 33 километра, где ћемо Крагујевац брзом саобраћајницом спојити Моравским коридором. Тиме ће Крагујевац бтии заокружен путном инфраструктуром. Ја овде и на свајком другом месту видим Србију, оне који је воле више од било свега. Ви нисте, како они кажу, умоболни. Вечерас нећу много да говорим о политичким противницима, јер су они све рекли о себи. Знају они да ће Србија да победи, знају да ће још четири године бити без власти. Ваљда мисле да ће некога да уплаше. Неће Србија да се враћа у године катанчења. Шумадија неће оне који би разорили срце Србије. У захвалност нашим пензионерима, пензије ће морати да расту брже. Иде од 1. јануара 14,8 одсто повећања. Просечне пензије ће бити 650 евра, просечна плата 1400 евра, минимална зарада преко 650 евра. И Ви знате да ће то тако бити када ја то кажем. Србија ће да расте и да се развија брже него икада. Хоћу и у понедељак да могу да вас погледам у лице. Србија има велику прилику да у наредне 4 године направи највећи раст у својој историји. И то није празно обећање, ја знам да ћемо у недељу да победимо. За нашу земљу је важно да чувамо мир, самосталност, независност, да ви грађани Србије доносите одлуку, а не амбасадори и страни центри моћи. Не дамо им да врате Србију у прошлост, хоћемо Србију да видимо у будућности. У недељу је прилика да лепо ујутру се обучемо, опремимо, оловку, личну карту и на бирачка места. Пре него што сам дошао посетио сам породицу Филић која има 12 деце. Они имају минимална примања, а не кукају. Треба да покажемо бригу према онима који имају мање него ми, а не само великим пројектима да се бавимо. За нашу земљу је важно да чувамо мир и стабилност, али и самосталност у одлучивању, да ви грађани доносите одлуку, а не амбасадори. Сви увек имају примедбу, увек имају нешто да вам пребаце, али су сви на крају дана срећни, јер имају "лудог Вучића", јер ће да уради све да сачува Косово у саставу Србије, али и децу, да их нико не враћа у ковчезима. Избори нису игра, а држава није играчка. Одлучујете о својој будућности и будућности својих породица. Србија ће доживети процват, а EXPO27 је прилика за то. Крагујевац ће поново производити аутомобиле. Долази чика Дача на ред, биће један од најлепших стадиона. Председник се посебно захвалио женама и мајкама, а потом и свим грађанима на подршци и позвао их да изађу на изборе у недељу 17. децембра. Србија ће у недељу да победи уверљивије него икада

Обраћање Томислава Николића

Бивши председник Србије, Томислав Николић, обратио се окупљенима.

Tomislav Nikolić
Томислав Николић / Извор: Фото: Танјуг/Принтсцреен

- Крагујевац је оживео када су напредњаци са председником Вучићем, средили локалну управу и вратили дугове. Преживео сам доста среће и разочарања, али сам доживео да наши напредњаци буду најбоља власт у Републици Србији. Зато што имам толико искуства, зато што сам запамтио много лоших Влада Србије, имам обавезу да вам кажем шта чека Србију ако промени власт. Када би, сви остали сакупили довољно гласова да формирају Владу, било би "весела браћа, жалосна нам мајка Србија". Све би стало, али Србија не сме да стане. Као висока пећ у челичани. Треба јој, кад се угаси, много времена да крене поново. Опозиција сваке ноћи сања да смени Вучића, али сан се увек завршава буђењем. Инвеститори и партнери долазе са свих крајева света. У нас сви имају поверења, заслужила га је ова власт. Када представире успехе, опозиција одмах покуша да осрамоте медије који то рураде. Шире неистину, кажу да говоре истину да једино политичари и медији који служе Америци и ЕУ. Вучић одлично води брод између две стене које се померају. Моје срце је тражило да искрено и отворено да кажем да желим добро Србији, што није могуће без победе СНС-а. Победићете са таквом разликом да ћете моћи сами да формирате владу. А после одлучите са ким ћете, са оним који неће да вас уцењују. Само победа, због Србије. Живела Србија!

Обраћање Расима Љајића

Председник Социјалдемократске партије, Расим Љајић, изашао је на бину.

Rasim Ljajić
Расим Љајић / Извор: Фото: Танјуг/Принтсцреен

- Наш одговор свима треба да буде 17. децембра, заокруживањем броја 1. и листе "Србија не сме да стане". Ових дана кренула је бесомучна хајка на 2000 људи, јавних личности које су подржале ову листу. Нормална је ствар да свако има могућност да изрази свој став. Показаћемо им 17, децембра да нема насиља, нема мржње, нема подела, потребно нам је јединство и снага. Морамо на овим изборима да покажемо да смо највећа политичка снага. Од самог почетка кампање почели су да говоре о некаквој изборној крађи, а сами кажу да смо ми апсолутни победници. Каква то може да буде изборна крађа од 18 изборних листа? Па по два човека на сваком бирачком месту, значи 28 људи, да је Коперфилд ту не би могао ништа да украде. Они траже алиби за пораз који ће да доживе на овим изборима. И он мора бити убедљив. Србија бира између стабилности и неизвесности, између људи који знају шта је држава, а шта Твитер. Нама требају људи као што је председник Вучић који у сваком тренутку зна шта се хоће и шта може. Изађимо сви, апослутно сви 17. децембра. Морамо да победимо тако да та победа ни са чим не буде доведена у питање.

Обраћање Катарине Виријевић

Реч је узела и Катарина Виријевић, сарадник на Институту за информационе технологије у Крагујевцу.

Katarina Virijević
Катарина Виријевић / Извор: Фото: Танјуг/Принтсцреен

- Захваљујући Влади РС и председнику Вучићу отворене су нове позиције за младе истраживаче. Овакве промене унапређују квалитет живота младих сарадника. Наравно, уз ове услове имамо људе који могу да прате и померају границе знања. Промене на боље неће стати, а нове околности утицаће на околности младих научника. 

Обраћање Ненада Филиповића

Присутнима се потом обратио ректор Универзитета у Крагујевцу, Ненад Филиповић.

Nenad Filipović
Ненад Филиповић / Извор: Фото: Танјуг/Принтсцреен

- Поштована председнице Владе, поштовани министри, драга моја Шумадијо, ако је један човек имао визију да живимо боље, заједнон са својим тимом почео да остварује, онда заиста треба да наставимо да идемо даље. Зашто се ја не бих прикључио? Ово је моја патриотска дужност. Желим свима да се захвалим, колико памтим никада нисмо имали боље услове за живот и рад. Провео сам неко време на Харварду, добио сам рачунар који је био три пута гори него овде. Требају људи да се усавршавају али треба и да се врате. Ми морамо да им пружимо те услове. Крагујевац је добио јако пуно, преко 200 станова је додељено младим истраживачима који су тиме решили битно питање. Они сада могу да се окрену томе да раде и да буду поносни што су у овом нашем лепом граду, нашој Србији. Запамтите, Србија мора да иде у корак са светом, науком, најсавременијим средствима. Вештачка интелигенција ће донети пуно нових послова. Услови који се овде стварају су далеко бољи него у иностранству. Ја и мојим сарадницима говорим, нека иду, нека науче, али нека се врате овде да раде. Србија не сме да стане!

Обраћање Милоша Вучевића

Први за говоницу је изашао председник СНС, Милош Вучевић.

Miloš Vučević
Милош Вучевић / Извор: Фото: Танјуг/Принтсцреен

- Добар дан Шумадијо, добар дан добри људи, готово седам недеља траје кампања, обишли смо све делове земље, председник Вучић и сви са листе, људи који су стали иза ове државотворне политике. Чула се само кључна реченица "Србија не сме да стане". То је кљулна порука, главна порука, људи су разумели, народ је схватио о чему одлучујемо 17. децембра и за шта гласамо, да то није само пука формалност, један у низу избора. После пуно времена, заиста се Србија налази на великој раскрсници. Хоћемо ли напред, или назад. Хоћемо ли у сигурну будућност или не тако славу прошлост. Много важно питање, а избор врло јасан. Са једне стране имате политику будућности, вашу листу "Србија не сме да стане". И са друге стране имате све остале листе без било какве заблуде, забуне да ли су лажни европејци, лажне патриоте или било шта треће, свима је исти циљ, да сруше Србију и Вучића и свима је заједнички газда Драган Ђилас. И зато је избор јасан. Или Србија не сме да стане или Србија која пропада. Сви горе главу, на изборе 17. децембра! Идемо да победимо!

Пуна хала у Крагујевцу

Велики број људи окупио се на изборној конвенцији како би дао подршку листи "Александар Вучић – Србија не сме да стане" и чуо обраћање председника Србије, па је хала Језеро попуњена до последњег места, а један део присталица остао је и испред дворане.