Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ДА ВИДЕ КАКО ИЗГЛЕДА КАД СЕ СРБИЈА ДИГНЕ НА НОГЕ" Вучић у Ужицу саопштио сјајне вести, грађани одушевљено узвикивали: "Ацо, Србине" (ВИДЕО)

29.11.2023. 18:02
Пише:
Србија Данас
SNS
СНС / Извор: Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

Предизборни скуп одржан је у спортској дворани "Велики парк" у Ужицу.

Листа "Александар Вучић - Србија не сме да стане" одржала је предизборни скуп у Ужицу на ком су говорили председник Републике Србије, Александар Вучић, као и председник Српске напредне странке, Милош Вучевић

Велики број грађана из Ужица дошао је да подржи Александра Вучића. Сала је била испуњена великим бројем људи, а испред сале је остало још народа који нису могли да уђу, јер је био попуњен капацитет.

ИМПРЕСИВНИ РЕЗУЛТАТИ, СРБИЈА ИДЕ НАПРЕД: Погледајте сајт листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане"Aleksandar Vučić

ИМПРЕСИВНИ РЕЗУЛТАТИ, СРБИЈА ИДЕ НАПРЕД: Погледајте сајт листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане"

ЉУДИ СУ НАША СНАГА, А МЛАДИ СУ БУДУЋНОСТ НАШЕ ОТАЏБИНЕ! Вучевић: "Србија не сме да стане" због наше деце (ВИДЕО)vučević

ЉУДИ СУ НАША СНАГА, А МЛАДИ СУ БУДУЋНОСТ НАШЕ ОТАЏБИНЕ! Вучевић: "Србија не сме да стане" због наше деце (ВИДЕО)

Широм региона стижу поруке подршке: И Куманово је уз председника ВучићаKumanovo

Широм региона стижу поруке подршке: И Куманово је уз председника Вучића

Обраћање председника Александра Вучића

Председник Србије Александар Вучић обратио се грађанима у спортској хали "Велики парк" у Ужицу. Грађани су председника поздравили громогласним аплаузом скандирајући "Ацо, Србине" и "Србија не сме да стане".

- Рекао сам малопре Милану Стаматовићу "слушај, чим ја чујем ове навијачке песме, мора да је Крсто преговарао са навијачима Прибојског крста да дођу", рекао је шаљиво Вучић на почетку говора.

- Истрпео је велике нападе, јер је желео да буде уз своју отаџбину, када су правили атмосферу сви који нама приступе су издајници не знам чега. Један велики аплауз за Милана Стаматовића који је заједно са нама вечерас овде у Ужицу. 

- Ушао сам у халу, посетио Чачак и Злакосу пре него што сам стигао, али сам чуо део кад је Милан почео да говори, каже "сели, па се договарали политичари, компромисно решење направили", људи да вам ја кажем, од 1993. године, кад сам ушао у политику, сећам с еишао сам у Чачак, сећаш се ти нашег друга, ишао код њега у штампарију, па разговарај с њим и увек о ауто-путу и сви причају о ауто-путу, е да ли ће да иде овуда, или онуда, е дај га мало овде, па онде, е немој кроз ту општину, а нико ништа да уради, а да седе и причају у кафани уз јагњетину то смо сваки дан радили, сви политичари у овој земљи, а онда смо коначно решили да променимо лице ове земље и да покажемо да можемо нешто да направимо.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

- Ауто-пут који ће да буде други или трећи по величини, када то будемо завршили, а завршићемо за 6 месеци онда ће Ужичанима бити лакше.

- Одмах ћемо кренути да градимо, идемо на брзу саобраћајницу према Ужицу до Беле земље и онда ка Вишеграду и онда смо решили тај прелепи део Србије, али и да у Ужице можемо да доводимо нове фабрике и велики број инвеститора - рекао је.

- Обећао сам свим Ужичанима да ћемо да правимо нову халу, биће одобрен новац за нову халу и Ужице ће добити нову халу.

- Не сањамо сви исте снове. Неки људи имају веће снове. Биће суштински клинички центар у Ужицу и биће ужасно скуп. Уложићемо огроман новац да Ужице добије оно што му припада и буде прави велики регионални здравствени центар.

- Размишљао сам о тунелу кроз Кадињачу, видим да је доста људи дошло из Бајине Баште. Драго ми је што вас видим, браћо и сестре - рекао је, након чега је уследио громогласан аплауз уз узвике "Ацо, Србине". Башта је симбол целе Србије, не само Златиборског округа. Сви ће моћи да уживају у једној од најлепших планина.

- Међутим, ваљда вам глава оде препуна брига од Косова до свих светских проблема, јер сви би некако да притисну Србију и ако не могу да се иживљавају на неком другом "наћи ћемо Србију па ћемо њима да покажемо силу" и сад гледај да штитиш Србију што није увек једноставно и у свим тим питањима заборавио сам нешто много важније. Погледао сам неке податке и хтео да видим колике су листе чекања у Ужицу. За магнетну је 3 године, за ортопедију је 2, операцију катаракте годину дана, за тачно 10 дана стиже нова магнетна резонанца.

- Лепо је док причамо до ауто-путевима, то доводи инвеститоре и запошљава људе, али шта да радимо ако нисмо сачували здравље нашој деци и нашим најстаријима. Како је некоме због магнетне резонанце лакше да оде у Београд, а не да дође у Ужице и добије сву негу која им је неопходна. Сам ћу томе да се посветим о бризи према људима до краја свог председничког мандата.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

- Када једну ствар урадимо, одмах себи постављамо нови циљ, нове задатке, шта је то боље што можемо да урадимо. Кад ви то прерачунате њихове секунде, минуте, дане, они су стотине милиона евра потрошили на нападе на једног човека. Није ту реч о једном човеку. Размислите само, а зашто то раде? Је ли у наше време отпуштено 500.000 људи или смо ми запослили толико? Никада ни ја нисам задовољан и увек признам где грешимо, али шта је ту лошије? У свакој области је боље.

- Критиковали су нас јер културно благо враћамо у нашу земљу, то враћамо у наше музеје, хоћемо да штитимо нашу историју, да вратимо све што припада Србији, да сачувамо нашу земљу.

- Ништа није довољно, а шта у ствари хоћете? упитао је Вучић.

Председник је истакао да неће ниједној страној сили да буде покорни слуга, већ само грађанима Србије.

- Неће мени ниједна амбасада одређивати какве одлуке да доносим - рекао је.

- Кажу "ми немамо неке вредности, али оно што је за нас важно, ми ћемо да срушимо Вучића" не занте ништа о Косову и санкцијама да кажете, једино што знате је како ћете да рушите некога и његову породицу. Само да знате, постоје људи који никада не одустају и боре се до краја, људи за које није важно колико зноја ће да пролију, који ће увек да се боре против таквих. Сви кажу да ће заједно да владају само нико народ да пита.

- Борићемо се за нашу децу, за нашу будућност, победићемо све оне који су пљачкали Србију и све који су је рушили споља. Србија је наша једина отаџбина, друге немамо и када видимо нашег човека који је спреман да се бори и када сагледате шта су му све продавали, до најтежих притисака, наше је да кажемо знамо да смо мали, али смо увек више него довољно велики да сачувамо нашу слободу, јер слобода је највиша вредност коју једна земља и један народ могу да гаје и зато хвала вам! И да их победимо убедљиво, најубедљивије до сада и да виде како изгледа кад се Србија дигне на ноге да порази оне који би да је сруше. Живела Србија! - нагласио је Вучић на крају обраћања у Ужицу.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: танјуг/Владимир Шпорчић

Обраћање Милоша Вучевића

Милош Вучевић обратио се окупљеним грађанима у Ужицу.

- Сигуран сам да сви ми овде, али и огромна већина грађана Србије зна кроз шта смо сви заједно пролазили претходних 10, 11 година, с чим смо се суочавали, највеће поплаве, миграције, две године короне, борбе за људске животе, после тога рат у Украјини, све до овог сукоба између Израела и Палестине, притом ова наша жива рана на Косову и Метохији је отворена и посипају рану. Уз снажно лидерство председника државе, Србија не да није стала, него се уздигла и почела да хода напред право, престала је да буде џак за ударање и да се брука пред свима, али нема потребе да буде понижавана и обезвређивана од других. Ми добро знамо шта је наша држава и шта су наше обавезе.

- Грађани Србије, имате две могућности: Имате Александра Вучића, и имате Драгана Ђиласа. Имате два избора, две политике, два политичка пута, на неки начин и две Србије - Србију која неће да стане, која се бори за све наше грађане и имате Србију закатанчених фабрика, изгубљених радних места, Србију која се стиди сама себе, која мора бити тамо где су поражени и зато је избор врло једноставан - рекао је Вучевић, додавши да "како народ каже, тако ће и бити".

Miloš Vučević
Милош Вучевић / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Tanjug News Agency official

 

Обраћање Милана Стаматовића

Председник Здраве Србије Милан Стаматовић обратио се грађанима у спортској хали "Велики парк".

- Ми из ових крајева имамо највише задовољства, жеље и енергије да ова коалиција успе. Удружени, ми са локала, са својим вишедеценијским искуством, енергијом, снагом, вољом, под вођством нашег председника Александра Вучића, ова коалиција има будућност на успех - рекао је.

- Када су људи користили ову нашу Ибарску магистралу само у једном правцу, млади су је користили ово за одлазак у Београд, Нови Сад за факултете, када их заврше да иду у Европу. Данас је ово двосмерна саобраћајница.

- Данас је направљено једно стратешко, веома важно, компромисно решење, од Сјенице се спаја Нова Варош, Прибој, Пријепоље и поново се враћамо за Ужице. Ми Златиборци се налазимо сада у том троуглу и срећни смо и задовољни, јер ако имате те саобраћајнице, које не цепају општину а иду тим деловима, овде имамо један политички договор где су сви задовољни, где немамо проблем како да људе оставимо на овим просторима - истакао је.

Он је додао да су то инвестиције које враћају веру и наду у живот и остављају у Србији младе људе.

- Путеви су оно што спаја наше људе - нагласио је Стаматовић.


Milan Stamatović
Милан Стаматовић / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Tanjug News Agency official

 

Обраћање проф. др Јелене Друловић

Проф. др Јелена Друловић каже да је срећна што живи у Србији, истичући позитивне промене у здравству.

- Лечимо значајно већи број пацијената и то свим иновативним лековима који су доступни у свету - казала је она.

Каже да је држава схватила да је потребно побољшати услове у болницама, те истакла да су магнетне резонанце те које омогућавају да дијагноза буде постављена што раније.

Похвалила је и набављање све већег броја мамографа.

- Морамо да на ставимо. Србија не сме да стане. Хвала вам много - поручила је др Друловић.

Dr Jelena
Др Јелена / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Tanjug News Agency official