Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Прогон личности које су стале уз Вучића: Шолак прогласио Николу Јокића за смртног непријатеља!

10.12.2023. 13:57
Пише:
Србија Данас
Dragan Šolak
Драган Шолак / Извор: Фото: Youtube Printscreen/N1

Срамотна злоупотреба медија за рачун политичких и бизнис интереса Драгана Шолака, свако ко му се не закуне на верност, а поготово ако подржи Александра Вучића, бива стављен на црну листу и изложен најбруталнијем прогону

Срећом па Спортклуб више не преноси НБА лигу, јер ко зна какав би третман легендарни Никола Јокић сада добио на овој Шолаковој телевизији!

Како је у новинама објављен импозантан списак од 2.000 јавних личности које су уочи избора 17. децембра одлучиле да подрже листу "Александар Вучић - Србија не сме да стане", а председник Вучић се посебно захвалио Јокићу на подршци, тако је најбољи српски и НБА кошаркаш почео да трпи срамотне нападе на медијима Јунајтед Групе и Драгана Шолака.

Само до пре који дан Спортклуб, Н1 и Нова С непрестано су на сва звона славили Јокића. А онда се све променило.

"Уче нас његовим потезима, а човек не може да погоди кош", "Јокић не личи на себе", "Јокић бележи некарактеристично неефикасне партије", "Јокић се опет испромашивао", "Никола Јокић изгубио прво место" - овако су портали Шолакових медија извештавали о српској кошаркашкој легенди у претходна три дана.

Шта тек рећи за срамотан, скандалозан наслов са Нова С: "Вучић и Јокић нерадо играју за Србију"!

Серија негативних прилога о Николи Јокићу на медијима којима управља Драган Шолак почела је од тренутка објаве његове јавне подршке председнику Вучићу. Пре тога, чак и кад би имао условно нешто слабију статистику, Шолакови медији то нису посебно истицали.

Ево их као пример наслови у данима уочи Јокићеве подршке Вучићу: "Никола Јокић кошаркашки суперкомпјутер", "Јокић се зауставити не може", "Бољег једноставно нема!", и тако даље, и томе слично.

Не постоји нико кога Шолак и његови медији неће пробати да уваљају у блато само ако се усуди да јавно стане уз председника Вучића и СНС!

Иако упорно лажу народ да су некакви борци за демократију и културу дијалогу, ево шта је портал Нова С јуче објавио: "Сви који су ставили свој потпис на листу Вучића и СНС нека погледају себе у огледало", "Лазар Ристовски и његова нова девојка не воле само једно друго, већ и Александра Вучића"…

Најстрашније лицемерје редовно је присутно код "фине и умивене" ТВ Н1, која бруталну пропаганду и кршења новинарског кодекса покушава да замаскира некаквом умивеношћу. А ево га један од најновијих примера двоструких стандарда ове Шолакове телевизије.

"Подршку изборној листи СНС дали и неки новинари: Да ли је то у складу с професијом" - овакав наслов објавио је Н1 поводом списка угледних личности које су јавно стале уз Вучића и напредњаке, преиспитујући смеју ли новинари да подрже некога пред изборе.

А тај исти Н1 дуги низ година реч није рекао када су неки други новинари давали јавну подршку опозицији! Једну реч критике Шолакови медији нису упутили када су чак представници новинарских удружења говорили на предизборним скуповима подршке опозицији!

Шта тек рећи на следеће - за Н1 и остале уопште није био проблем када је актуелни председник НУНС као новинар био посланички кандидат, као и када је новинарка јавног сервиса РТС постала и посланик опозиције у Скупштини Србије и потпредседник политичке странке!

И то није све. У вези са угледним професорима универзитета и академицима који су јавно стали уз председника Вучића, уместо ваљда уз Шолака, ево шта је Н1 објавио: "Професорске титуле злоупотребљене на списку подршке СНС-у". А када су неки други професори и академици - мада у неупоредиво мањем броју - одлучили да подрже Шолакову иницијативу ПроГлас, то на Н1 не да нису преиспитивали и критиковали, напротив, већ месец дана не престају да их славе и хвале.

Све ово је срамотна злоупотреба медија за рачун политичких и бизнис интереса тајкуна Шолака, где свако ко му се не закуне на верност, а поготово ако стане уз Вучића, бива проглашен за непријатеља и изложен најбруталнијем прогону.

Ништа им није добро, па ни пасош за Стива Вознијака

Посебан скандал је начин на који су Шолакови медији ових дана извештавали о фантастичном догађају за нашу земљу и њен међународни углед - када је оснивач "Епла" и култна светска личност Стив Вознијак од председника Александра Вучића добио српски пасош, поставши наш држављанин.

Уместо да похвале овакве активности на промоцији Србије, задојени мржњом на ТВ Нова С нису могли бар да отћуте: "Вучић помпезно довео Вознијака у Београд", објавили су на овој телевизији, па су чак преиспитивали да није мултимилионеру Вознијаку можда плаћено да добије наш пасош!

Портал Н1, наравно, није имао ни један афирмативан прилог о Стиву Вознијаку, уместо тога су се у чак шест објава за четири дана бавили да ли је то у интересу Вучића, како он од свега профитира, какав је то "дневнополитички маркетинг".

Буквално ништа што Вучић уради за Шолакове медије не ваља! Нису похвалили ни један изграђени аутопут, ни брзу пругу, ни једну нову болницу, ни једну нову фабрику, па ништа чудно што су и српском држављанству за легендарног иноватора нашли да приговарају.