Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ВИ СТЕ ПРАВА ЕЛИТА, БОРИЋУ СЕ ЗА ВАС ДОК САМ ЖИВ" Вучић демолирао опозицију у Прокупљу: Сметам свакоме ко хоће да СРУШИ СЛОБОДАРСКУ СРБИЈУ

11.12.2023. 17:15
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Раде Прелић

Листа "Александар Вучић - Србија не сме да стане" одржава предизборни скуп у Прокупљу.

Предизборни одржава се у Прокупљу, у Спортској хали "др Зоран Ђинђић" са почетком у 17 часова. На скупу говори председник Србије Александар Вучић.

Обраћање Александра Вучића

"Ацо Србине", дуго се орило халом, а онда је Вучић рекао:

"Када сам постао министар одбране и потпредседник Владе први дани обележиле су трагедије које су погодиле две породице у Топлици. Тада сам видео шта је јуначка Топлица. Погинули су момци на разминиравању терена на Копаонику. Топлица је увек била на бранику отаџбине".

"Обишао сам Здравствени центар у изградњи. Мислио сам да је Скадар на Бојани. 35.000 нешто новог, нешто реконструисаног, биће најлепша и најмодернија болница. Већ за неколико месеци моћи ћете да се лечите са најмодернијом опремом која постоји".

"Др Радивојевић је малопре мало улепшао, али да је данас боље - јесте. Ми можемо и морамо да променимо одмах - не може неки град да има пет, а Прокупље ниједну магнетну резонанцу".

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Раде Прелић

"Погледао сам каква је просечна плата била 2012, а каква је данас. Нећу да говорим да је напредак 100 одсто довољан због инфлације, али обећавам да ће до 2027. просечна плата у Србији бити изнад 1.400 евра, а у Прокупљу изнад 1.000. Пензионерима обећавам да ће просечна пензија бити 650 евра".

"Обновићемо две основне школе у Прокупљу".

"Поносам сам на резултате које смо постигли. Све време ми је сметало што нисмо имали времена да саслушамо сваког човека. Не можемо да решимо сваки проблем, али можемо да саслушамо сваког".

"Знам да ви овде имате велико срце и много страсти".

"Дошао сам да вам кажем зашто мислим да су избори страшно важни. Људи неретко мисле да избори нису толико важни. Људи, избори и држава су сувише озбиљна ствар. Не могу они на власти увек да кажу оно што желите да чујете. Ми наш брод морамо да водимо кривудавим путем, кроз меандре, али да га сачувамо. То је суштина".

"Што ниједној улици нису дали име јунака са Кошара, него су нас чекали? Кад су толико били храбри, што су мерили колико ће наших људи изручити Хагу? Како да ја никог нисам испоручио? Зато што ми је слобода и слободарски приступ суштина онога што радимо. То никад неће моћи да ми одузму".

"Мали смо, морате да водите паметнију политику. Чувајте се оних који кажу да ће Вучић 3. априла да уведе санкције, а 4. априла су они за санкције, а Вучић још годину и по није увео санкције".

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Раде Прелић

"Ко су ти људи? Да им не говорим о родитељима као они о мојим, или о деци, не пада ми напамет. Да причамо о политици. Да ли сте чули од њих неки план или програм? Они су од Србина успели да направе Француза - Милоша Јовановића, а ми од Француза Србина - Арно Гујона. Оног се стиде и Србија и Француска, а овим се поносе и Србија и Француска".

"Скупили они озбиљне људе - Јовановић, Обрадовић, Г17 Алексић... Питају првог око КиМ, а он каже: 'Нисмо се због тога скупили него да срушимо Вучића'. Ваљда је Александар Вучић друго име за Пећ, Косовску Митровицу... Онда питају Обрадовића, Чачанина који би под старе дане да постане Београђанин, око КиМ, а он би да 'sobali Александра Вучића'. Онда и Јеремић... А кад су их питали за санкције Русији, они "копи - пејст" - да сруше Вучића".

У том тренутку халом се заорило: "Победа, победа"...

"Још много неистина ћете чути до краја кампање", наставио је Вучић.

"Претили су свим људима који су подржали ову листу. Они не могу да поднесу да неко другачије мисле. А никад ни у чему нису били успешни. Факултет су видели само на разгледници. Али су ту да свима држе придике. Може им се јер су они одлучили да су елита. А за мене сте ви елита - народ Србије".

"Све можете да сломите само не слободарски дух у човеку. Знате ли зашто ме толико мрзе? Зато што немам рачуне у иностранству, зато што незапосленост никад није била мања"...

"Видели сте Сергеја Трифуновића, глумца о коме немам најбоље мишљење, али каже: 'Наш последњи сусрет кад смо ишли у америчку амбасаду'. Тепић, Алексић, Обрадовић... Није важно шта су радили тамо. Важно је шта им је рекао Метју Палмер, а цитирам Трифуновића: 'Момци добродошли, како можемо да вам помогнемо'? Зашто им помажу и зашто им смета Вучић. Наставићу да сметам свакоме ко би да сруши слободну и слободарску Србију".

"У Топлици очекујем преко 60 одсто у свакој општини. Да их победимо убедљивије него икада".

Гујон: Говори српски да те цео свет разуме

Присутнима се обратио и Арно Гујон.

"Говори српски да те цео свет разуме", рекао је Гујон и добио велики аплауз.

"Раније ме нису сви разумели јер нисам знао српски, када сам први пут отишао на КиМ. А онда, када сам се вратио у родни Гренобл, одлучио сам да научим српски. Али, где у Греноблу научити српски? Тражио сам све док нисам нашао књигу на којој је писало: 'Учите српски без муке'. Био сам млад и наиван, мислио сам да ћу један од најтежих индоевропских језика научити без муке. Тада сам научио да нема ништа без муке".

"У странци сам два месеца, али ћемо заједно поставити и остварити нове циљеве".

"Када гласамо, не бирамо само владу, него и будућност. Против нас су се у овој кампањи сви ујединили. Кажу да ће да направе техничку владу. Ја не знам шта је техничка влада, али знам да би то био технички нокаут".

"Верујте, ако победе 17. децембра, 18. ће признати Косово, 19. увести санкције Русији, 20. се одрећи Републике Српске... Путујем по Србији, верујте да народ то не жели"!

"Хоће да узму нашу Србију, а ми нашу Србију не дамо"!

Gujon
Гујон / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Tanjug

"14. априла 2015. ви сте као премијер потписали документ захваљујући коме сам постао држављанин наше Србије. Запамтио сам тај датум, јер се дан касније родила моја прва ћерка Милена. Кад сам отишао да је упишем у Књигу рођених, могао сам да је упишем као Српкињу не само по мајци, него и по оцу".

"Од тада гласам на сваким изборима, јер мој и сваки ваш глас вреди више од гласова тајкуна који би да продају нашу Србију".

Стигао Вучић

Александар Вучић је ушао у дворану, поздрављен је громогласним аплаузом.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Раде Прелић

Др Радивојевић: Остварио сам сан, остао сам у својој земљи

Млади лекар др Александар Радивојевић се обратио речима:

"У Нишу завршио Медицински факултету иако сам могао да идем у иностранство. Сад сам на другој години докторских студија. Хиљаде нас је остварило сан да остане у својој земљи. Привилегија је радити у најсавременијој медицинској установи у региону".

"Држава је испунила обећања, сви здравствени радници који су се ангажовали у току ковид пандемије добили су посао, а и плате никад нису биле веће. Све то уз лично залагање председника Вучића. За нама је 11 година успеха и стабилности. Данас млади одрастају у бољој Србији него оној од пре 10 и више година".

"Председниче, рачунајте на младе! До победе уз председника, јер Србија не сме да стане"!

SNS
СНС / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Tanjug

Др Марковић: Морали смо да кренемо од нуле, да бисмо дошли до овога

Др Јелена Марковић, прва на листи "Александар Вучић - Прокупље не сме да стане":

"Добродошли у нашу јуначку Топлицу. Сви овде присутни знају каква је ситуација била у овом граду док СНС није дошла на власт. Затекли смо катанце на фабрикама, велики број незапослених... Морали смо да кренемо од нуле, да бисмо дошли до овога што данас имамо".

"Погледајте Здравствени центар, најмодернији не само у Србији него и на Балкану. Захвални смо председнику Вучићу што је Прокупље данас модеран град".

SNS
СНС / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Tanjug

Приказан филм о инвестицијама у Прокупљу

Приказан је филм о Прокупљу и капиталним пројектима који су урађени последњих година - од школе, преко пијаце, до Здравственог центра чија је реконструкција у току... 

Интонира се химна "Боже правде"

Сопран Анита Ферлеж Ераковић је отпевала химну Србије.

Препуна хала у Прокупљу

Пре самог почетка митинга Спортска хала је већ пуна, а људи и даље пристижу. Како јављају репортери са лица места, присутно је више хиљада људи. Ту су и генерал Лазаревић, саветник за бебзбедност Милорад Вељовић, као и музичар Ђорђе Давид.