Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"ОНИ НЕМАЈУ ИДЕАЛЕ, ЈА ИМАМ СНОВЕ, ДОЛАЗИ БОЉЕ ВРЕМЕ ЗА СВАКУ КУЋУ": Митинг листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" у Јагодини (ВИДЕО)

10.12.2023. 17:01
Predizborni miting SNS u Jagodini
Предизборни митинг СНС у Јагодини / Извор: Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Скуп се одржао у спортској сали JASSA.

Листа "Александар Вучић - Србија не сме да стане" одржала је предизборни скуп у Јагодини.

"Да чувамо Србију, јер немамо резервну отаџбину!" Велики предизборни скуп листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" (ВИДЕО)Aleksandar Vučić

"Да чувамо Србију, јер немамо резервну отаџбину!" Велики предизборни скуп листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" (ВИДЕО)

"Душу нашег народа не можете да купите" Велики предизборни скуп листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" у Крушевцу (ВИДЕО)Miting SNS u KruÅ¡evcu

"Душу нашег народа не можете да купите" Велики предизборни скуп листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" у Крушевцу (ВИДЕО)

"ДА ВИДЕ КАКО ИЗГЛЕДА КАД СЕ СРБИЈА ДИГНЕ НА НОГЕ" Вучић у Ужицу саопштио сјајне вести, грађани одушевљено узвикивали: "Ацо, Србине" (ВИДЕО)SNS

"ДА ВИДЕ КАКО ИЗГЛЕДА КАД СЕ СРБИЈА ДИГНЕ НА НОГЕ" Вучић у Ужицу саопштио сјајне вести, грађани одушевљено узвикивали: "Ацо, Србине" (ВИДЕО)

Присутнима су се обратили педијатар др Ненад Ђуровић, директор Музеја жртава геноцида др Дејан Ристић, редовни професор неурологије на Медицинском факултету у Београду др Јелена Друловић, као и Александар Вучић, председник Републике.

Обраћање Александра Вучића

На бину је изашао и председник Србије, Александар Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Принтсцреен

- Професорку Друловић сам први пут слушао, осетио сам се као ђаче, да можда нисмо нешто урадили како треба. Поносан сам на ове најбоље људе у Србији, који су без страха да ће бити нападани као што јесу. Данас и јуче сам цео дан у Нишу. Данас смо отворили интерконектор, настављамо да радимо на инфраструктури. За вас у Поморавском округу је важно пруга Београд - Ниш, што је сигурност за долазак инвеститора. Као што је професорка рекла, градили смо многе болнице, али у Јагодини нисмо. До марта ћете добити магнетну резонанцу и мамограф. Обновићемо овде Општу болницу, уложићемо 48 милиона евра. Од почетка кампање су нас нападали најгорим могућим неистинама, ширећу мржњу не само према мени, него према сваком од вас. Дали су себи за право да се поставе да су паметнији и важнији од нас. Да се нашалим, Ђилас прича о поштењу, а узео 619 милиона евра. И хоће да због његовог поштења гласате за њега. Немам ништа против лоших ђака, има ту добрих људи, али лоши ђаци слушају учитеље, као ја професорку Друловић. А онда се Мики Г17 Алексић, који није могао да заврши разред, сетио се да каже да је он паметан, а ми глупи. Је л' ово нека шала, најгори међу нама покушавају да нам објасне да су најбољи. Покушавају да Србија буде једина земља где ће да владају најгори. Овај из Г17 и Мариника Тепић су заједно променили 12 странака. Много је за 4 живота. И немојте да заборавите да су то они исти који су вам обећавали да ћете да добијете по 1.000 евра. На то су заборавили, али су себи у џеп ставили 619 милиона. Знам да не тече мед млеко, али знамо колико смо се трудили и борили и шта смо урадили. Знам да пензионери немају велике пензије, али имају знатно веће. Повећаћемо их 14,8 одсто већ од 1. јануара и сваке године ћемо драстично да их повећевамо. Ако нам укажете поверење, до краја мандата ће просечне плате бити 1.400 евра, а пензије преко 650. И минимална зарада најмање 650 да могу да прехране децу. И за Ресавицу да кажем да ћу да им чувам посао и да ће им плате бити веће. Они би поново да нам униште Србију, да поново закатанче фабрике. Верујте да би урадили брже него што мислите. Они немају идеале. Ја имам снове да градимо. Јесте ли видели њиховог кандидата за градоначелника Београда, безличан лик. Да ли сте видели његов спот? Све што смо ми радили". Човек је спречавао да се гради Београд на води, а сад би да да 1000 станова. Избори су озбиљна ствар.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Принтсцреен

Држава није играчка, није шала. Можете да се љутите на неког, али на крају ваша је обавеза и дужност да седнете са породицом и кажете да будемо озбиљни и да видите ко вам гарантује сигурну будућност. Овде у Поморављу смо деценију имали егзодус, одлазили су у западне земље. Мали број њих се већ вратио, а позивам их све да размисле. То су за нас кључне ствари. Овде су све добри домаћини. Имамо куће, али су празне. Морамо да обезбедимо још инвеститора, да људи имају посао. Питате се зашто то нисмо урадили раније. Не знам. Ја сам крив. А ево и зашто. Оптерећен проблемима, сваких седам дана идем у Брисел. Само да то имате у виду. Са друге стране боримо се за инвеститоре, и ово ће бити рекордна година. Имамо их све више из Азије. Све је то резултат наше политике. Кад је почео рат у Украјији, био сам опрезан. Да не срушимо позицију према КиМ, а да истовремено не срушимо пријатељство преко ноћи увођењем санкцијама. А онда су сви гракнули и тада су многи гласали за друге политичке партије. Зато сам се ангажовао у овој кампањи, да бар нешто вратим, јер сам водио политику добру за државу, а не за своју странку. Раскокодакали се да ће Вучић после избора 3. априла да уведе санкције Русији. Дође и прође 4. април, прође и цела година, а Вучић не уведе санкцији. А они одмах иза 3. априла, сетили се да кажу 'Вучић је против Европе, морамо да уведемо санкције'. Ђилас каже да је опште познат став ССП да је за увођење санкција, а онда месец дана касније каже да је опште познат став ССП против увођења санкција. Толико о доследности. Сви они, шта год сад говорили, требаће им један дан да се уједине у коалцију против Србије. Зато вас молим да, да бисмо их победили, дате глас листи "Србија не сме да стане". То је једина гаранција да ћемо сачувати Србију. Следећа и године пред нама биће много боље због реформи. Хвала премијерки Брнабић што се борила. Долази боље време за сваку кућу. Кажу ако изађе још 5 одсто, Вучић одлази са власти. Није мени за власт, него што би поново све да униште. Е, зато ћемо да их победимо, убедљивије него икад. Сву енергију, све што желите својој земљи обележите оловком у недељу. За слободну, слободарску и демократску Србију.

Обраћање Др Јелене Друловић

Др Јелена Друловић, редовни професор неурологије на Медицинском факултету у Београду:

Jelena Drulović
Јелена Друловић / Извор: Фото: Танјуг/Принтсцреен

- Најискреније сам поносна што живим у Србији, а главни разлог је што могу да лечим пацијенте на најбољи могући начин, што је остварење мог животног сна. Маја 2020. године догодила се револуција. Пацијенти и ми од тада живимо у сну, јер се наши пацијенти лече као свуда у свету. То је огроман успех који нам је држава омогућила да се постигне. Поносна сам јер се наши пацијенти лече као и у Немачкој, као и било где у свету, по највишим светским стандардима. Наша држава се посветила унапређењу здравственог система и лечењу чак и најтежих обољења. Не можете да схватите колико то значи. Кад вам дође пацијент, а ви му кажете да ће моћи да живи као сви други људи. Можда сам и најсрећнија јер се запошљавају млади. Морамо тако да наставимо, јер Србија апсолутно не сме да стане.

Обраћање Дејана Ристића

Директор Музеја жртава геноцида, Дејан Ристић, је рекао:

Dejan Ristić
Дејан Ристић / Извор: Фото: Танјуг/Принтсцреен

- Део сам тима плементих, часних људи оданих својој држави, породици и заједници. Драго ми је да смо се окупили и да се окупљамо широм лепе Србије. Да покажемо да има пуно грађана Србије који је истински воле. Морам да изразим забринутост што је ова кампања започела на прљав начин. Удар на породицу председника Вучића је удар на сваку нашу породицу. Као родитељ, али и грађанин апелујем да поштујемо узусе лепог понашања. 17. децембра подржите нашу листу, али не због нас који смо на њој, већ зато што Србија не сме да стане.

Обраћање др Ненада Ђуровића

За говорницу је први изашао млади педијатар, др Ненад Ђуровић.

Nenad Đurović
Ненад Ђуровић / Извор: Фото: Танјуг/Принтсцреен

- Животни пут сам започео овде у Јагодини. Детињство сам провео у Горњој Ресави. По дипломирању на Медицинском факултету у Крагујевцу дато ми је поверење од стране државе и председника Републике да знање усавршавам у Јагодини. У Београду сам обавио специјалистичке студије, а онда се вратио у Јагодину да оснујем своју породицу. Наша болница је добила два скенера, надам се да ће председник услишити и молбе да добијемо и нове процедуре и нове лекове. Све ово о чему сам причао има ток. То је пут напред. Молим вас да на овом путу пратимо нашег председника Вучића, јер Србија не сме да стане. Живела Србија - казао је Ђуровић.

Дворана JASSA већ пуна

Дворана JASSA u Јагодини, где се скуп одржава, већ је испуњена. Међу присутнима су министар Зоран Гајић, прослављени спортисти Жељко Ребрача, Марко Кешељ и Душан Борковић, певач Ђорђе Давид...