Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"АКО ЈЕ НЕКО СЛУЖИО СТРАНИМ ИНТЕРЕСИМА, ТО ЈЕ ОНДА ЂУКАНОВИЋ" Велики предизборни интервју Андрије Мандића

16.03.2023. 13:48
Пише:
Танјуг
Andrija Mandić
Андрија Мандић / Извор: Фото: YouTube/Printscreen/RTCG Званични kanal/Shutterstock

Мандић тврди да у Црној Гори постоји група људи која је била блиска Ђукановићу и има на милијарде евра.  

Мило Ђукановић је 30 година користио технику "завади па владај", посвађао је рођаке, пријатеље, кумове и сваке године је постојала нова иницијатива која је делила Црну Гору, изјавио је председнички кандидат Демократског фронта, Андрија Мандић.    

"ПОБЕДА МАНДИЋА ВЕЋА И ОД ЊЕГА САМОГ" Лидер Слободне Црне Горе указао да се против кандидата ДФ води специјални рат

"ПОБЕДА МАНДИЋА ВЕЋА И ОД ЊЕГА САМОГ" Лидер Слободне Црне Горе указао да се против кандидата ДФ води специјални рат

"НЕ СМЕМО ДА БУДУЋНОСТ НАШЕ ДЕЦЕ ТРОШИМО НА УЗАЛУДНЕ СВАЂЕ" Мандић послао нову поруку црногорском народу (ВИДЕО)

"НЕ СМЕМО ДА БУДУЋНОСТ НАШЕ ДЕЦЕ ТРОШИМО НА УЗАЛУДНЕ СВАЂЕ" Мандић послао нову поруку црногорском народу (ВИДЕО)

"ЂУКАНОВИЋ СЕ МОРА УКЛОНИТИ" Мандић упутио предизборну поруку грађанима Црне Горе

"ЂУКАНОВИЋ СЕ МОРА УКЛОНИТИ" Мандић упутио предизборну поруку грађанима Црне Горе

Мандић је у предизборном интервјуу подгоричкој Адриа тв. поручио да је сада неопходно да Црна Гора изађе из тих подела и мржњи.   

- А да би изашли онда је некако важно ко ће то да инциира, а ја мислим да је то обавеза и дужност председника Црне Горе и због тога сам се и кандидаовао - рекао је Мандић.    

Додаје да након августа 2020. године више ништа није исто и да грађани препознају жељу Демократског фронта, односно листе За будућност Црне Горе, намеру и мотивацију да Црна Гора буде земља свих, да не буде тесна ниједном Црногорцу, Србину, Бошњаку, Албанцу, Хрвату.    

- Заједнички треба да нађемо модел како да више зарађујемо, да би нам деца могла да раде и стварају овде - јасан је Мандић.    

Према његовим речима режим Мила Ђукановића не може више да ради оне ствари које је радио претходних година док су били на власти.   

- Данас ми управљамо најважнијим ресурсима ове земље и ми треба да као одговорна власт и већина, поведемо рачуна и о оној мањини коју позивамо да кроз помирење, кроз братство, пријатељство, заједнички рад ујединимо ову земљу.... - рекао је Мандић и додао да је сада прилика за то.    

Milo Đukanović
Мило Ђукановић / Извор: Профимедиа

Истакао је да је Ђукановић стално производио поделе у Црној Гори и на њима владао.   

- Делио је и свађао Црну Гору, наметао теме које су суштински важне за сваког човека али нису теме од животног значаја, а онда је на другој страни тај његов корупционашки систем, организовани криминал просто богатио једну групу људи, супротно закону... - рекао је.    

Тврди да у Црној Гори постоји група људи која је била блиска Ђукановићу и има на милијарде евра.  

- Те милијарде нису зарађене тако што је неко од њих открио интернет или неку нову технологију. Брат Мила Ђукановића је један од најбогатијих у Црној Гори, има станове, зграде, банку, рудник, зарадио је милијарде и то покушао да престави као резултат способности у предузетништву, а истина је да је то због блискости са братом и владом, која је уложила много напора да фаворизује тај клијентелистички однос према тим људима који су били блиски двору и центрима одлучивања. Слична ситуација је са сестром и децом и зато сам ја причао са мојом породициом и рекао да се све ово са ером Ђукановића завршава и да се као будући председник нећу тако понашати - казао је Мандић.  

Коментаришући политичку каријеру Ђукановића и многе афере које су га пратиле, Мандић је рекао:   

Crna Gora
Црна Гора / Извор: Профимедиа/илустрација

- Мило је имао некада непријатеље Хрвате, мрзио је шах због шаховнице. Након тога је имао операцију борбе против бошњачких политичара у Црној Гори која се касније претпочила у полицијску акцију "Лим", где је негде била преломљена кичма тим политичким представницима и потчињени су одређени политички представнци Бошњака да служе одређеном идеологији, политици, коју је наметао Мило Ђукановић. Потом смо имали "Орлов лет" када се оштро кренуло на албанске интелектуалце како би се послала порука оном обичном албанском грађанину да ту постоји одређена снага државе и да ту нема супростављања политици која која долази из Подгорице, односно Мила Ђукановића. Онда је уследио напад на српску заједницу, на СПЦ и то се завршило 30. августа 2020. сменом режима Мила Ђукановића у Влади и Скупштини. Остао је још један важан пункт он се зове председник Црне Горе који треба да буде ослобођен и да заокружимо целину и да кажемо имамо власт на локалном, нивоу власт у Влади и Скупштини, а и предсендика који долази из оне политике која жели да мири, а не да дели Црну Гору.    

Истиче да Ђукановић не жели помирење.   

- Ако постоји неко ко је служио туђим интересима онда је то Мило Ђукановић 1997. године. Да будемо потпуно поштени, ја не могу да кажем да је он у том свом служењу отишао даље него што су отишли неки други који су дошли после њега. Он је бар, док је служио том страном интересу, правио договоре са државним секретарима и са топ политичарима тих земаља којима је служио. Чак и у оном времену када смо победили Ђукановића политичари који је требало да воде Црну Гору, они који су се налазили у Влади, они су били спремни да служе и трећим секретарима - истиче Мандић.