Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДЕЦА НА КОСОВУ ДОБИЛА ПАМЕТНЕ ТАБЛЕ И ОСТАЛЕ РЕКВИЗИТЕ: Иницијатива председника АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА даје одличне резултате

13.09.2023. 10:25
Пише:
Србија Данас/Косово онлајн
kosovo
косово / Извор: Фото: Косово online

На иницијативу председника Србије Александра Вучића Телеком донирао десет паметних табли школама на Косову.

Генерални директор "Телекома Србије" Владимир Лучић, у пратњи помоћнице директора Канцеларије за КиМ Светлане Миладинов, обишао је данас више школа на централном Косову и уручио им вредне донације.

"НАМЕРА ЈЕ ДА СЕ БЕОГРАД САТЕРА У ЋОШАК" Боцан-Харченко разобличио лицемерје запада па поручио: Проблем Косова ће се решавати у новим геополитичким условима

"НАМЕРА ЈЕ ДА СЕ БЕОГРАД САТЕРА У ЋОШАК" Боцан-Харченко разобличио лицемерје запада па поручио: Проблем Косова ће се решавати у новим геополитичким условима

ОГЛАСИО СЕ ЕСКОБАР ПРЕД САСТАНАК У БРИСЕЛУ: Курти неће да представи нацрт ЗСО!

ОГЛАСИО СЕ ЕСКОБАР ПРЕД САСТАНАК У БРИСЕЛУ: Курти неће да представи нацрт ЗСО!

НЕМАЧКА ШТИТИ СВОЈЕ ЧЕДО! Срамне оцене немачког посланика: Док горе српске куће, Србија се оптужује за тензије а КУРТИ охрабрује да настави са терором

НЕМАЧКА ШТИТИ СВОЈЕ ЧЕДО! Срамне оцене немачког посланика: Док горе српске куће, Србија се оптужује за тензије а КУРТИ охрабрује да настави са терором

ОШ “Краљ Милутин” у Грачаници, “Миладин Митић” у Лапљем Селу и “Кнез Лазар” у Доњој Гуштерици добиле су од Телекома паметне табле, спортске реквизите и шаховске табле.

Лучић је истакао да је на иницијативу председника Србије Александра Вучића ова фирма донирала десет паметних табли школама на Косову.

- Постоје различите врсте паметних табли, ове су најсавременије у свету, омогућавају један занимљив начин стицања дигиталног знања, што ће деци помоћи, а истовремено омогућавају и најквалитенију видео конференцијску везу, тако да могу са својим другрима из других школа, који имају табле, да комуницирају. Могућа је и онлајн настава, са једног места у свим школа којима смо донирали табле -  навео је Лучић додајући да ће широм Србије "Телеком" донирати 180 паметних табле.

Помоћница директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов подсетила је да је обећање председника Вучића које је дао 1. септембра ове године овом посетом испуњено, а циљ донације је, како је рекла, “унапређење дигиталног знања деце”.

- Ово су генерације које у томе не заостају много, и њихово знање је можда далеко испред нас када смо ми били у њиховим годинама. Сигурна сам да ће вештине комуникација преко ових активих табли бити развијене, а не само то, паметна табла је уствари један вид унапређења методике извођења наставе. Као наставно средство помаже не само деци, већ и наставницима. Омогућава комуникацију између школа, између деце, која исто имају овакве интерактивне табле, даје професору могућност да преко интерактивних табли час буде интересантнији, има више садржаја у настави - истакла је Миладинов.

Додала је да Канцеларија за КиМ води рачуна о деци и када је у питању изградња нових школа и вртића.

- Могу да кажем да је тренд раста новорођене деце на Косову у односу на прошлу годину много већи. У протеклих двадесетак дана отворили смо пет нових вртића на простору Косова и Метохије, тако да се надам да ће та даце која једног дана буду стастала и похађала основне и средње школе, поред ове табле које су сада најсавременије, можда још нешто савременије добити и радити на томе - казала је Миладинов.

Миладинов је у име директора канцеларије за КиМ Петра Петковића поздравила сву децу, наставано особље, и поручила да је Канцеларија ту због њих, као и да увек мисли и ради за добробит српског народа, како би останак и опстанак био што лакши.

Директор ОШ "Краљ Милутин" у Грачаници Владимир Милкић захвалио је на вредним поклонима и истакао да је то знак да држава мисли на децу на Косову.

- Сваки поклон, па макар то био и најмањи, пуно значи нашој деци на територији Косова и Метохије. Паметне табле су прозор у свет, можемо да се видимо са нашим другарима, можемо да радимо и олакшамо како деци тако и наставницима - рекао је Милкић, додајући да ову школу похађа 680 ђака и да ове године има четири одељења првог разреда.

За директора ОШ “Миладин Митић” Љубишу Караџића у Лапљем Селу ово је било пријатно изненађење.

- Велика захвалност и од стране ученика и наставника за руководство Телекома које је препознало вредност ових вредних табли, а стварно су вредне табле, јер ми морамо да идемо у корак са технологијом која напредује из дана у дан, да покажемо на делу да наши ученици поред општег знања знају нешто и практично, а ова школа заслужује да има и више таквих табли - рекао је Караџић.

Директор "Телеком Србије“ посетиће током дана Штрпце и Косовско Поморавље, а поклони ће бити уручени и тамошњим школама.